Keskustelut Tekniikka Raivureiden eroavaisuuksia esim husqit

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Raivureiden eroavaisuuksia esim husqit

  Merkitty: 

  Mitä eroavaisuuksia olette huomanneet esim husqi 355vs 555 tai pienemmät mallit 345vs 545? Tai Stihl 480vs 460? Ketteryys ei ilmeisesti ole parantunut missään mallissa niin suuresti esim, mitä moottori puolella on tapahtunut kehitystä! Vääntö/polttoainetalous!

 • Metsuri motokuski

  Tuo kysymys on vähintään sellainen että kun kysyisi että miksi ostaa mersua kun toyotallakin pärjää. Riippuu ihan minkälaiseen metsään menee raivuulle ja kuinka paljon raivaa. Itse käytän kahta sahaa kun työkseni teen. Nuorenmetsän kunnostukset isommalla sahalla ja pienemmät perkaukset ja raivaukset pienemmällä sahalla.

  Jos harrastaa niin sitten joku keskikoon saha. Polttoaineen kulutus eri merkkien välillä on vain marginaali kuluerä jolla ei merkitystä. Tunnin kahta puolen kun tankki kestää niin johan sitä juomaan joutaa lähteäkkin.

  Jätkä

  Ei sen kuutiotilavuuden ole niin väliä, kunhan tehoa on riittävästi. Pienempi HVA on miellyttävä saha ja kaikkein näppärin noista ammattisahoista.

  Minä tykkään siitä, koska se on niin pirteä kiihtyjä, aivan erilainen kuin Tilhin kumpikaan malli. Jos on sahannut Huskulla, ei Tilhistä tykkää, se on varmaa.

  Molemmat sahat vaativat omanlaisensa sahaustyylin – siis kaasutustyylin.

  Molemmat merkit veivaavat myös 225 millistä terää, joka on minusta paljon mukavampi käyttää, varsinkin pikkurisukossa.

  Ruotsi-sahoissa on parhaat valjaat, Tilhissäkin on jotain hyvää: ripustuskoukku!

   

  Tolopainen

  Hussen saa puoleen hintaan kun ostaa Ole Macin suurimman mallin. Niisä on samat valjaatkin, vääntökin riittävästi yli 50 kuution kone. Jesse on raivannut sellaisella jo pitkään, kun on hiukan aisoista jyvällä.

  Visakallo Visakallo

  Jessellä on tällä kertaa suuntaus pienikuutioisiin koneisiin. Katsotaan nyt, vaikuttaako se hänellä myös raivaussahoihin. Kun haavankasvatuksen toinen kierros alkaa, silloin soi myös Harjavallan suunnalla raivaussaha.

  kuusessa ollaan

  Tolopainen:

  Hussen saa puoleen hintaan kun ostaa Ole Macin suurimman mallin. Niisä on samat valjaatkin, vääntökin riittävästi yli 50 kuution kone. Jesse on raivannut sellaisella jo pitkään, kun on hiukan aisoista jyvällä.

  Kerros tolopainen, mikä olemacci on sama saha kuin husku?

  Jätkä

  Ei mikään. olemacci on lelun ja työkoneen välimaastossa, eikä tiettävästi ammattimetsureista yksikään sahaa sellaisella, vaikka joku on kokeeksi ostanutkin. Se on ehdottomasti hitaan, kankean, teputtajan saha.

  Kysyin sahan esittelijä/ edustajalta, miksi maahantuoja ei anna esittelykäyttöön sahoja metsäoppilaitoksille, vaikka se on halvin tapa tyoda konetta esille. Hän änkytti jotain, mutta ei selkeästi osannut vastata mitään.

  Pari sahaa metsäoppilaitoksen käyttöön, niin jos saha on hyvä, he ostavat niitä useita ja kurssilaiset kiinnostuvat oitis. Kun saha on ihan paska, sitä ei missään tapauksessa saa antaa kokeiluun, koska kiinnostus siihen loppuu laakista.

  Visakallo Visakallo

  Kyllä se Jesse uusii raivurinsa siinä vaiheessa, kun alkaa paimentamaan haapojensa toista sukupolvea.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)