Keskustelut Metsänhoito Raivuutyöt talvelle ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)
 • Raivuutyöt talvelle ?

  Merkitty: 

  Kolme vuotta sitten keväthankiaisilla harvensin erään noin nelimetrisen koivuvaltaisen kuvion, lunta oli tuolloin yli puolimetriä maassa.

  Nytten arvelin tehdä lopullisen raivauksen ja poistaa samalla vesakoituneet kannot.

  Olipa yllätys, ettei kannoista juurikaan ollut vesoja noussut, muutama oli yrittänyt, mutta vesat oli jo kuivuneet.

  Noin 60 senttiset kannot olivat lahoja ihan järkejään.

  Pitäneekö siirtyä pelkästään talviaikaiseen raivuuseen ?

   

 • Jätkä

  Ei ehkä talviseen, mutta kun siirryt 20 senttisiin kantoihin, niin työtä piisaa.

  Berza

  Niin, onkohan tuo kannonpituus pelkästään tässä syynä, ettei vesaa nouse ?

  Jätkä

  Perimätiedon mukaan pitkä kanto lahoaa nopeimmin. Samoin kannon pään kuivuminen kevätauringossa lienee versojen syntymistä vähentävä vaihe.

  Mottimasa Mottimasa

  Pitkät kannot ja hangen päältä raivuu pitäisi kieltää lailla, vaarallista ihmisen saati sitten metsän eläintenkin liikkua, voi koitua sen paljon toivotun hirviporukan parhaan pyytäjän eli koiran kohtaloksi jos on pitkää terävää kantoa. Juurestahan puu kaadetaan.

  Berza

  Jos kannon pituus on 60 cm, aikamoinen koira pitää olla, joka siihen itsensä teloo. Teoriassa vain hirvi voisi siinä loukkaantua, mutta haittaisiko tuo mitään ? 😁

  Metsuri motokuski

  MH:lla maksimi kannonpituus on 15cm. Jos on pitempiä niin penalttia tulee raivuutaksaan.

  Tikkula

  Oisinko täältä lukenu joskus, että ruotsalaiset oli tehneet tutkimuksen että pitkät kannot (>30cm) vesovat huomattavasti vähemmän.  Juurista ei lähde juurikaan vesoja. Ite kyl sahailen surutta pitkään kantoon omissa metissä.

  Visakallo Visakallo

  Meillä loppuivat kantovesat lähes kokoaan niillä alueilla, missä on tehty koneellinen energiapuuharvennus.

  Tolopainen

  Mikä energiapuubuumi, nyt on taas menossa, kun havukuituakin on alettu laittaa energiapuuksi, miten siitä voidaan maksaa enemmän kuin kuituna.

  Metsänmies

  Pitkät kannot vesovat vähemmän kuin läheltä maanpintaa leikatut. En usko, että vuodenajalla on suurtakaan merkitystä noiden pitkien kantojen vesomiseen. Metsuri motokuski kirjoittaa, että MH:n kantojen max. on 15cm. Metsähallituksella on muitakin outoja sääntöjä metsänhoitotöissä. Itse olen raivaillut muille suurille toimijoille, eikä ole valitelleet kannon pituudesta. Suurin haitta on, että itsensä on vaikea liikkua, jos kannot alkavat yltää jalkoväliin. Eläimille ne tuskin ovat esteenä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)