Keskustelut Metsänomistus Ravintolisät yms metsätyössä!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
 • Ravintolisät yms metsätyössä!

  Täällä on aikaajoin sivuttu erilaisia ravintolisiä yms, joita itse kukin käyttää. Olisi hyvä saada tuo tieto kerättyä yhteen ketjuun, voisi olla jollekkin hyödyksikin.

  Siispä pistä näkyville ”aineesi” ja perustelu niiden käytölle. Perusteluksi ei riitä purkin kyljestä luettu, pitää olla kokemusperäistä tietoa, omaa tai jonkun muun, vaikka se sitten olisi vähän musta tuntuu hommaakin.
  Iron Man ainakin on tässä asiassa aktiivinen ja on toki moni muukin kokemuksiaan esitellyt.

  Tanelilla kuluu magnesiunpillereitä kaksittain päivässä. Syy on selvä ehkäisee suonenvetoa tehokkaasti. Toki otan myös kalaöljykapseleita, mutta niille en voi esittää muuta perustetta kuin että olen mainoksen uhri.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  6 m3:
  ”Omalla kohdalla suonenvetoa ehkäisee litraan taskulämmintä vettä 1/2 teelusikallista , nautitaan sisäisesti työn aikana korvaamaan nestehukkaa.”

  Niin mitä sillä teelusikalla siihen taskulämpimään veteen lisätään?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  6 m3 6 m3

  Kato kelettä, suola jäi pois.

  6 m3 6 m3

  Omalla kohdalla suonenvetoa ehkäisee litraan taskulämmintä vettä 1/2 teelusikallista suolaa, nautitaan sisäisesti työn aikana korvaamaan nestehukkaa. (Parempi ja terveellisempi hampaille kuin urheilujuomat.)
  Jos kramppi iskee eikä hellitä, voitelu Mobilantilla.
  Ennalta ehkäisyyn pari banaania (sisältää kaliumia) tai noi Tanelin magnesium tabut.

  (lisäsin suolaa kun jäi tuimaksi)

  topintam topintam

  Itsekkin kun harrastan tuota sahuuhommaa vähän niinkuin hullu-urakalla, mahottoman paljon ja nopeaa, niin on kiire että ei meinaa kädet jalkojen mukaan keretä 🙂 (sen muutaaman päivän sitten on lasareettia)

  Tästähän seuraa vakavaa energiavajetta. Muutenkin kun olen aktiivinen ei syömällä enää tunnu energiavaje täyttyvän. (Sahauskaudella paino pyrkii tippumaan muutaman kilon ja se on aika paljon näin kuivassa kropassa 178/67

  Olentan että nämä parantaa suorituskykyä

  Litran kahvipullo jää kotia hunaja tee tullut tilalle
  Mustikkamehu ekstra sokerilla
  lämminkuppi keitto, siitä saa suolaa ja onpa hjyvää

  magnesium tabuja
  illalla 1/2l punasta maitoa ja proteiini/hiilari-bodari jauhot sinne, ehkäisee tehokkaasti ainaista näläntunnetta.
  d-vitamiinia aina epäsäännöllisesti

  6tukki

  Vastaanpyristelystäni huolimatta ihon alle on kertynyt sen verran silavaa, etten juuri varsinaisia eväitä päivän reissulle metsään tee. Juomista otan matkaan parisen litraa – osan näin kylmemmillä ilmoilla nautin lämpimän kupin muodossa (makuvaihtoehtoja löytyy todella runsaasti). Lämpimän kupin nauttimalla ei märkäkään mies ehdi paleltua tauon aikana. Pari banaania ”tuhoutuu” myös jokaisella raivausreissulla…

  Pari nuorta tuttavaani nauttii metsätöissä trendikkäitä energiajuomia. Meikäläinen punoittaa metsätöissä jo ihan riittävästi ilman red bullejakin, joten vesi on vielä riittänyt…

  e-h e-h

  Eipä tuolla tarvii mitään erityisiä ravintolisiä,normaali monipuolinen ruoka ja marjoja on meillä pakasteessa n 250 kg,niillä pärjää.

  Itäsuomen Antti

  Mulle on toistaseks riittänyt ihan hyvin pelkkä kraana vesi, mutta tuo meikäläisen aineenvaihdunta on sen verran kiivasta että sitä virtaa aurinkoisena kesäpäivänä kuutisen litraa läpi.

  Aamulla juon puolisen litraa maitoa aamupalalla sen normaalin leivän jugurtin ja jonkun hedelmän kanssa. Aamukahvilla syön vielä hitaasti sulavia proteiineja eli lihaisan ruisleivän ja sitten normaali lämmin ruoka.

  Toistaseks ei ole tullu suonenvetoja eteen kuin vasta työpäivän päätteeks mutta niitä varten mulla on urheilujuoma tiivistettä joka sisältää natriumia ja magnesiumia, mutta pidän ne ea-laukussa jottei tuu turhaan käytettyä.

  Maitoa käytän ”urheilujuomien” korvikkeena sillä se tasapainottaa nestetasapainoa sekä antaa just noita tarvittavia hivenaineita jotka vapautuu hitaasti pitkin päivää.

  vänkäri vänkäri

  Tavallisilla eväillä on ainakin toistaiseksi täälläkin pärjäilty. Mettäeväitä ei tarvi kun työmaat ovat onneksi tässä kotitorpan ympärillä. Käy vaikka välillä syömässä jos siltä tuntuu.

  Ansiotöissä onkin sitten jo oltava purtavaa mukana. Leipää tai sämpylää ja mehua. Tyrnimehua omista marjoista tulee juotua lasillinen päivässä, tuntuu pitävän lentsun loitolla. Kesällä on pakko pitää mukana vissyvettä, puristimella kun lämpötila huitelee pahimmillaan siinä +40 paikkeilla. Kesäajan 12-tuntinen työpäivä tuppaa aiheuttamaan jo vähän jalkojen heikotusta jos ei saa välillä suoloja sisäänsä. Nuorempi työntekijäpolvi on ratkaissut ongelman istuskelemalla alvariinsa tauolla tai muuten vain jalat pöydällä isommin kiirehtimättä. Ei ole vielä tullut opeteltua tätä nykytyyliä, enkä taida kyllä opetellakkaan.

  Iron Man Iron Man

  Tässäpä Taneli-papalle fakta tietoa kalaöljyn terveys vaikutuksista:
  Ehkäisevät syöpää ja sydän ja verisuonitauteja,lisäävät yleistä vastustuskykyä,suojaavat aivoja rappeutumiselta,ehkäisevät ja hoitavat mielenterveysongelmia,parantavat ja ylläpitävät näkökykyä,voitelevat niveliä,estävät tulehduksia,vaikuttavat suotuisasti geenien rakenteisiin ja toimintoihin,vaikuttavat solujen väliseen tiedon siirtoon(välittäjäaineisiin),toimivat antioksidantteina,ehkäisevät hapetusstressiä,parantavat solukalvon läpäisevyyttä ja auttavat painonhallinnassa.
  Sitä tulisi ottaa vähintään 1 g päivässä.
  Muita tärkeitä lisäravinteita ovat laadukas vitamiini-hivenainevalmiste ja suomalaisille erityisesti d-vitamiini,joka itse asiassa on hormoonin esiaste.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Juu, juu, Iron Man Kyllä Tanelipappakin purkin kyljestä lukea osaa. Katoppa siitä aloituksesta, pitäisi olla vähän kokemusperäisempää tietoa.
  Viestistäsi päätellen olet kalaöljyn suhteen juuri samanlainen mainoksen uhri kuin Tanelikin. Mielelläänhän tuohon mainokseen uskoo, mutta mitään varmuutta se ei anna tehosta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)