Keskustelut Metsänomistus Ravintolisät yms metsätyössä!

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Ravintolisät yms metsätyössä!

  Täällä on aikaajoin sivuttu erilaisia ravintolisiä yms, joita itse kukin käyttää. Olisi hyvä saada tuo tieto kerättyä yhteen ketjuun, voisi olla jollekkin hyödyksikin.

  Siispä pistä näkyville ”aineesi” ja perustelu niiden käytölle. Perusteluksi ei riitä purkin kyljestä luettu, pitää olla kokemusperäistä tietoa, omaa tai jonkun muun, vaikka se sitten olisi vähän musta tuntuu hommaakin.
  Iron Man ainakin on tässä asiassa aktiivinen ja on toki moni muukin kokemuksiaan esitellyt.

  Tanelilla kuluu magnesiunpillereitä kaksittain päivässä. Syy on selvä ehkäisee suonenvetoa tehokkaasti. Toki otan myös kalaöljykapseleita, mutta niille en voi esittää muuta perustetta kuin että olen mainoksen uhri.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Iron Man Iron Man

  Ei nyt sentään ihan uhri,kyllä omega 3 rasvahapoista löytyy ihan tutkittua tietoa,lienee yhdessä d-vitamiini kanssa tutkituin lisäravinne.
  Omakohtaisena kokemuksena voin sanoa että omega 3 rasvahapot vähentää nivel ja lihaskipuja.
  Ja kun on muutaman vuoden syönyt läpivuoden vähintään 50 mikrogrammaa d-vitamiinia niin eipä ole mitkään kulkutaudit tarttuneet ja lisäksi ei ole enää syysmasennus iskenyt.

  jees h-valta

  Vaikka en troppaa Iron Manin tahtiin mitään niin eipä juuri tule sairastettua. Eikä ole masennuskaan iskenyt. Joten aikalailla uskon asiaksi mielestäni menee. Omat toimetkin sentään aika haasteellisia tautien suhteen. Ensinkin paljon sisällä viikolla tuhisevien ja kröhivien asiakkaiden vaihtuessa. Ja kun vihdoin pääset metsään töihin on kelit usein p…..stä ja vilustumismahdit isot. Lisäksi työstän niin että aina paita varmasti märkä. Kun ei osaa rauhallista työstöä. Vaihdan kyllä kuivan paidan sitten kun lähden ajelemaan mutta on siinä välillä paussitkin ainakin tankkauksen ajan.

  Iron Man Iron Man

  Senverta vielä että omega 3 rasvahappojen terveysvaikutuksista kirjoittamani litania perustuu tutkimuksiin jotka on julkaistu arvostetuissa tiedejulkaisuissa.
  Mutta totuushan on että ei ole olemassa 100% varmaa tietoa koska tutkimustilanteessa saattaa olla niin monta muuttujaa joita ei pysty ottamaan huomioon.
  Joten voidaan sanoa että tämän hetken parhaan tietämyksen mukaan,tulevaisuudessa tilanne voi olla toinen.
  Lisäravinteistakin suurin osa on täyttä humpuukia,joiden tehosta ei ole mitään tieteellistä näyttöä,joten ei tässä sokeasti uskota mihin vain.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Minulla on vain kaksi purkkia joiden sisältöä käytän sisäisesti. Toisessa purkissa lukee ”Ahti” ja toisessa ”Boy”.

  Ps. No, mausteet lisäksi. ( Ovat purkeissa, jos eivät pusseissa.)

  Iron Man Iron Man

  Leevi-sedän käyttämät tuotteet ovat erinomaisia omega3 rasvahappojen lähteitä.

  6 m3 6 m3

  Vanhan kansan konsti suonenvetoon: merisuolakiteen imeskely.

  Ja jos oikein jalkateristä suonella vetää, vanhankansan pässinpökkimät (lampaanvillaiset) villasukat jalkaan. Huom. ulkoisesti jalkaan laitettuna, ei sisäisesti nautittuna.
  Vanha koeteltu keino, ei tieteellistä näyttöä

  (varmaan auttaa sualane silakkakin, tulee niitä moni tyydyttyneitä rasvahappoja samalla)

  Pinsiön vaari

  Magnesiumista ei kannata laistaa jos vaan on taipumusta suonenvetoon. Toinen minulla on ollut aamuisin kulaus kalanmaksaöljyä näin pimeimpinä aikoina. Joulukuussa samaa ainetta parikin hömpsyä.

  Ruokavaliooni on reilut 20 vuotta kuulunut 2 alle 5 minuuttia kiehuvassa vedessä hyydytettyä kananmunaa päivässä. Joskus useampikin. Pikkulusikalla sen joutuu syömään. Sillä pysyy kolesteroliarvot hyvänä. Kovaksi keitetty on kyllä täyttä ravintoa eikä mitenkään vaarallista mutta hyydytetyllä on ”lääkintä” vaikutus.

  Mutta me ihmiset ollaan niin kovasti erilaisia. Jollakin ei imeydy rauta, toisella B ryhmän vitamiinit ja mitä kullakin. On hyvä että asioita on tutkittu ja on olemassa aineita joilla puutoksia voi korjata. Usein vaan ollaan tietämättömiä melko pitkäänkin. Varmuuden vuoksi ei kuitenkaan kannata itseään lääkitä ainakaan kovin isoilla annoksilla.

  Kolesterolista on olemassa hyvä kirja johon kannattaa tutustua. Kirjan nimi on ”Ei sittenkään kolesteroli” tekijä Malcolm Kendrick.

  Petri Petri

  Magnesium tabletit ovat todella hyvä lihaksistolle. Saa mm. Prismoista, esim. Magnesia- merkkiset ovat maultaankin hyviä (ei kannata ostaa apteekista, jossa maksavat paljon enemmän). Magnesium estää lihaksiston kipeytymista ja kramppeja. Ja toimii ihan oikeasti.

  Ensimmäiseen juomalitraan metsässä sekoitan 2 poretablettia Ratiopharm nesteytys- purutablettia. Pitää veriarvot hyvänä alkurasituksessa ja äijä kestää. Samaa tavaraa käytetään sairaaloissa potilaille esim. mahataudin jälkeen kun kroppa on sekaisin.

  jees h-valta

  Kas kun ei edes magnesiumia ole ollut tarvis. Koitin niitä jonain rankempana metsätyötalvena ( kun konttasin 200:n kaas yhden taimikon harvennuksen) popsia mutten viitsinyt kun jos veti suonta niin veti siltikin ja harvemmin sitä kyllä oli. Kuten tämän syksyn ramppaukseni pystykarsinnassa jossa jalkoja tullut rasitettua erityisesti kun olen sotkenut ryönän puiden alta samantein alas.
  (Vanhasta peltoheitosta joka nyt hienon puhtaassa puustossa.)
  Jonkun kerran on nukkumaanmentyä meinannut suonta alkaa vetää mutta asentokysymyshän se vain on.
  Paha oonaukseni on että näistä lisätabuista on elimistössä enemmän haittaa kuin hyötyä.

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)