Keskustelut Metsänhoito Riittääkö istutussyvyys?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Riittääkö istutussyvyys?

  Olen säätänyt pottiputken(malli 55) syvyyden säädön mahdollisimman korkealle,mutta istutussyvyys tahtoo jäädä matalaksi.Onko kellä kokemuksia ns.syväistutusputkista,sopiiko kuusen istutukseen?

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  Minä olen säätänyt nuo 55:set uppoamaan 15 senttimetrin syvyyteen. Mahdollisuus olisi pari senttiä syvemmällekin, mutta tuo näkyy riittävän hyvin.
  Nämä eivät ilmeisesti ole varsinaisia syväistutusputkia, mutta ovat kuitenkin huomattavasti pidempileukaiset kuin vanhemmat.
  Taimet ovat sitten yksivuotiaita, melko pieniä. Paakun päälle tulee kymmenkunta senttiä maata.

  Kyseisillä arvoilla, varsinkin kun maa on oikeaoppisesti muokattu, taimet lähtevät nopeaan kasvuun.

  Pusanta

  Itse käänsin ko. putkesta sen syvyyssäätimen(?) ylöspäin ja tuin yläreunasta isolla letkuklemmarilla. Näin pääsee sen verran syvälle kuin putken muut osat antavat myöten.

  tamperelainen tamperelainen

  Pusanta:Näppärää kekseliäisyyttä

  Muija

  Olen kääntänyt kaikissa putkissani L-raudan jolla syvyys rajataan nurinpäin ja ruuvilla kiinni niin istutussyvyyttä saa paljon enemmän tällä tapaa. Ongelmana on ollut tämän vuoden taimien erikokoisuus. 2- vuotias keskipaakku kuusi saman taimitarhan, pituus vaihtelee noin 10-40 senttiin, meinaa nuo pikkuruiset taimet upota näkymättömiin syväistutuksessa.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Koko vaihtelee noissa meidänkin käyttämissämme yksivuotiaissa kuusentaimissa paljon. Kasvuunlähdön kannalta istutussyvyys on kuitenkin ratkaiseva. Ja ennenkaikkea kasvualustan valmistelu. Jopa vain 3 cm näkyvä taimi nousee ihan tyydyttävästi.

  tamperelainen tamperelainen

  Kuinka saattee pottiputken polkimen alas jos istutussyvyydet suuria?

  Tomperi

  oiksohan aika alkaa valmistutumaan kevät istutuksiin, paju kukkii jo

  Tomperi

  Miten luulette, että jos tähän aikaan vuodesta lähtis hiekkarannoille ja kysyis verottajalta että käviskö matka verovähennyksiin ja koulutuskuluihin lähettäs porukalla harjottelemaan istutus putken käyttöä ja silmämääräistä metsien puuston arviointia, relaskooppi on jo hankittuna.

  Per Ä Reikäs

  Luontainen uudistus ja tuskinpa paraskaan meikkaaja pystyisi poistamaan Venäjän ulkoministerin kasvojen uurteita

   

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Mitenkähän on tamperelaisen taimet 11 vuodessa kasvaneet, joiden istukseen pottiputkia tässä ketjussa syvyyttä pohditaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)