Keskustelut Metsänhoito Robotti metsätöissä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
  • Rane

    Kiinalainen megayhtiö Huawei näyttää hiukan yllättäen jääneen telineisiin.

    Huawei Now: Tree-Planting AI Robot – YouTube

    Rane

    Näillä kahdella tyhjätaskulla on reilusti enemmän ajatusta protossaan kuin jättiyhtiö Huaweilla.Proto jopa tiivistää taputtelemalla.

    TreeRover – A Tree Planting Robot – YouTube

    Tilley

    Hienoja robotteja on. Tuo viimeisin tosiaan selvästi pitkälle kehittynein nimenomaan taimenistutukseen. Eikä kannata kommenteissa lähteä yhtään sille linjalle että ”ei pysty siinä ja siinä maastossa tekemään sitä ja tätä”, ja onpa pieni taimikapasiteetti. On autotehtaallakin vielä ihmisiä tekemässä töitä koska robotit on parempia jossain ja ihmiset parempia jossain. Erityisen hyviä robotit on tylsissä ja monotonisissa tehtävissä, joissa ihminen pitemmän päälle herpaantuu mielenkiinnon puutteen vuoksi ja alkaa tehdä virheitä. Robotti tekee aina identtisen suorituksen.

    Mutta robottien suurin etu on tuo 24/7 /365 toiminta, ne ei tarvitse lomia tai lepotaukoja, kunhan käyvät lataamassa akkua ja hakemassa taimia palstan laidalla olevasta tukiajoneuvosta.

    Metsänistutuksesa näkisin robotilla parikin etua, varsinkin jos maanmuokkaus integroidaan robottiin (sen pitäisi olla jonkin verran isompi kuin näiden esimerkkien robotit). Muokkauskohtia ja taimia tulisi juuri haluttu määrä hehtaarille. Robotti voisi myös annostella lannoitetta ja kasteluvettä pienen määrän taimelle. Ihmisellä pottiputken kanssa alkaa mennä jo liian kauan jos pitää monta toimenpidettä suorittaa kullekin taimelle.

    AMMATTIMIES AMMATTIMIES

    EN TIETÄN PÄRIÄÄKÖN ROPOTI,TAIMIN LAITOSA KUIN,ON KIVINEN SEKÄN MÄKINEN,MAASTON SEKÄN KUIN,ON URAKA TAKSA.NIIN PÄRIÄÄKÖN METURILEN.TAMIKON HOITON LAATUSA E1,TULE PÄRIÄÄMÄN KUIN,ON PITÄÄ OTAA HUOMIJOON,NIIIN MONIA ASIAA.SEKÄN PITÄÄ NÄHTÄ TAIMIJEN OIKIA,KASVUN SUHTE.KUIN JOS TAHTONTAAN TEHTÄ,RAHA METÄ NIIN ON,PITÄÄ OLTA LAATUN KOHTILAN.TEKEEKÖN ROPOTI,SUTA SEKÄN SEKUNTAA.

    Tolopainen

    Ei tuo robotti yksin voi metsässä toimia. Voisi hoitaa taimien kantamista. Rouva tekee saman työn edullisemmin.

    Normandy

    jo 10 v sitten tuttu tekoälytutkija pohti rikkaruohojen myrkyttämisen tyhmyyttä. Pienet robotit ja niille opetetaan mitkä kasvit saavat jäädä ja muut poistetaan. Lataus auringosta ja 24/7 ne hävittää ei-halutut kasvit pellolta.

    Jo nyt tekoäly tietää paremmin kuin sinä mitä haluat (eli esim youtube säätää mitä se sinulle suosittelee aiemman käytöksesi pohjalta eli ma-iltaisin motivointivideoita, pe-iltaisin oldies-musiikkivideoita jne), muurausrobotit osaavat jo korjata tuulen vaikutuksen yms. omaan työhönsä, kuvantunnistus alkaa olla jo niin pitkällä että sinulta ei enää kysytä niitä hassuja ”näytä että olet ihminen ja ruksi kuvat, joissa on liikennevalo”, joilla aiemmin kalibroitiin googlen ja muiden kuvantunnistusta.

    Eli maailma muuttuu, mutta meneekö noihin istutusrobotteihin 10 v vai 20 v on kymysys

    Puuki

    Järeämmällä versiolla robottiruohonleikkurista voisi leikkuuttaa vesakoita varhaishoitokohteilla.  Mh:n koneellistuminen  ei oikein ole toiminut kaikissa hommissa koska esim. työvoimakulut on nousseet liiaksi suhteessa tuottavuuden hitaampaan paranemiseen.

    Alkuun nurmikonleikkuussa roboleikkureille piti vetää langat toiminta-alueen rajoille maahan upotettuna , nykysillä leikkureilla  onnistuu ilman niitäkin.   Vesakonleikkuurobotti voisi toimia samalla periaatteella.

    Rukopiikki

    Ruohonleikkuurobotit ovat jo kunnostautuneet siilien, linnunpoikasten ja erilaisten lemmikkien silpomisessa, joten hurjalta kuulostaisi vesakkoa niittävä robotti metsässä. Siellähän menisi jo eksyneet marjamummotkin jos sattuisi olemaan sensoreissa tai releissä jotain häikkää. Linnunpesät ja poronvasat menisi ihan muuten vain. Ei tuo istutus tai raivausrobottien kehitys ketään kiinnosta kun niissä hommissa liikkuu niin pienet euromäärät. Aikamoinen röhmy sen robotin pitäisikin olla, että tuolla ojitusmätästetyillä ja auratuilla kannokoilla rymyäisi.

    Puuki

    Monta vuotta oli kesät ruohonleikkuurobotti pihassa pyörimässä eikä yhtään linnunpoikasta tms. jäänyt alle.   Se liikkui niin hitaasti tiettyä lenkkiä että ei alle mikään liikuntakykyinen jäänyt.  Jos olis esim. siili tullut eteen, se olisi korkeintaan pyörinyt vain edessä, niin matala maavara on robottileikkurissa nurmikolla.     Aurausta eikä ojitusmätästyksiäkään tehdä ennää kuin harvoin.  Harmi sinänsä koska aurausalueiden marjapaikat oli ennen niitä parhaita.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Voiskoo tuohon robottileikkuriin laittaa infrapunasensorin niin se tunnistaisi lämminveriset eläimet.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)