Keskustelut Metsänhoito Robotti metsätöissä.

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Rukopiikki

  Kovin erilaista juttua on kuulunut noista robottiruohonleikkureista. Uutisia löytyy netistä. Ja aivan eritason silpoja olisi raivauskone. Kyllähän metsät osaa niin epätasaisia olla, että se aivan erityiset vaikeudet robottien kehittelylle tuottaa. Maanmuokkausmenetelmä valitaan käsittääkseni edelleen maaston mukaan. Ojitusmätästys on Pohjois-Pohjanmaalla yleistä.

  Timppa

  Eilen tapasin kuusen istutuksessa toimivan ”robotin”.  Viisi ukrainalaista.  Olivat tulleet autolla, johon kaikki mahtuivat ja jossa oli lavalla telineet kuljettaa taimia useammassa kerroksessa.  Voi olla vaikea kehittää laite, joka pärjäisi tuolle porukalle kilpailussa.

  Homma näytti hoituvan eikä työn laadussakaan ollut moittimista.  Täydennysistutettiin äestyksen yhteydessä tehtyä männyn kylvöä.

   

  hemputtaja

  Aika näyttää kuinka käy. Hyvä, että yritetään.

  On aikanaan tullut nähtyä monenlaisia istutuskoneita. Jotkut niistä olivat kooltaan ihan hirmuisia. Niissä kuitenkin ihmiset syöttivät taimet tavalla tai toisella.

  Protot olivat aika pitkällä, mutta sitten joku meni ja keksi pottiputken. Hakkasi koneistetun istutuksen nuin vaan. Meni tuoli alta istutuskoneiden kehittelyltä.

  Tiedä sitten olisiko aika muuttunut ja se kuuluisa työvoimapula tekisi automaattisesta istutuksesta kannattavaa.

  Puuki

  Kun viimeksi kyselin Umpilta koneistutuksen hintaa ,niin olisi kustannus ollut n. 30 % yli norm. muokkaus+ist. systeemillä /ha tehtynä.

  Nykyään on mm.  nopeita kahtapuolta konetta istuttavia koneita olemassa mutta pitää olla isot alat ennenkuin kannattaisi siihen lähteä.    Robotti-istutus on sitten erikseen.

  Ojitusmätästys voi olla yleistä  suomailla, sinne ei sitten ainakaan sovi mahdolliset uudet th-tavat.    Kapea tr ja vesakonmurskain voisi  olla toimiva yhdistelmä manu -työn sijaan varhaishoidossa  , kunhan taimia ei ole istutettu liian tiheään.   Vähentää vesomista kun kanto pirstoutuu.       Firmat perii kovia hintoja nykyään varhaishoidostakin vaikka homma olisi suht. helppokin.

  AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  EN TIETÄN KUIN ON MONEN,LAISTAN HANKANLUUTA ROPOTIN KANSA.TÄNÄN PÄINÄVÄ TAKSAT ON,KIRETÄ KUINKAN KAUVAN MENEE ETÄ.ROPOTI ON HINTANSA HAUKUNUT.SEKÄN ONKON ROPOTI VAHTINTAVA,VIEKÖN KALIS PALKANEN INSINÖRI,SEN PALSTALEN SEKÄN.VAHTAA PÄIVÄN PALSATAN REUNASA ETÄ,ROPOTI TEKEE HOMANSA.SEKÄN VIE ROPOTIN ILTAN,SUUSA TAKASIN KOTIA.ON TAIMIJA LAITENTU,MELKOSIIN LOUHIKOIHIN EN TIETÄ.MITEN SIELÄN ROPOTI MENEE KUIN,ON METURILAKIN TIETÄNMISTÄN.

  Rane

  ”MITEN SIELÄ ROPOTI MENEE”

  Hyvinhän tuo menee.

  RHex Rough-Terrain Robot – YouTube

  Rane

  Jätkä Transitilla olisi jo tiukoilla tämän kanssa.

  Legged Robot Testing in Desert – YouTube

   

  Rane

  Kukaan ei ole seppä syntyissään.USA:n armeijahan näiden robottien kehitystyötä vaikuttaa rahoittavan.

  BigDog Evolution – YouTube

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)