Keskustelut Tekniikka Ruotsi vs Saksa Raivaussahat!!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)
 • Ruotsi vs Saksa Raivaussahat!!

  Merkitty: 

  Paljon on puhuttu ja puhuttu että mikä r-saha se on paras! Itse olen Ruotsalaisia sahoja suosinut, mutta mutta… muuttuuko aika..? Olen saanut kokeilla Sthil fs 480 mallia, oli hyvissä säädöissä, terä huippu, kavennettu kahvoja, oli kyllä mukava sahata, vaikka saha aika iäkäs, ammattikäytössä, vaikka varasahana enää.. sitten sain kokeilla 460 mtronikkia ja edelleen sama positiivinen kokemus, mutta aika lujassa se on tuo merkkiuskollisuus!  Onko Arto kokeillut Sthil raivureita??

 • Jätkä

  Et ole vertaillut ilmansuodatinta ja sen koteloa. Myös sylinterikopat ovar usein erilaisia – samoin ilman kulku kotelon sisällä. Oli miten oli, äänessä on erilainen soundi.

  husku550xp

  Mitä mieltä jätkä ja arto ja muidenkin mielipide kiinnostaa. Paljonkohan saha saa kiertää? Käytin 345fx:än huollossa niin huoltomies mainitsi että meinaanko tahallaan sahan särkiä kun kiersi melkein 16000. Sanoi että maksimi on 13000 kiekkaa. Nyt tympäisee vähän sahailla kun menivät säätämään. Tuntuu liika nuhaselta ja bensaa palaa.

  Jätkä

  Suosittelen rajaamaan ns ryntäyskierroksia max 14 000 Kiekkaan. Sillä lukemalla ollaan jo hieman valmistajan suositusten yläpuolella. Kone jaksaa paremmin ja jos siltä tuntuu, että pitäisi hampaan mennä kovempaa, niin isompi terä.

  Annonlaita

  No nees! Kyllä kestää 16000 rpm ottaa, jos sahaus tapahtuu pumppaamalla kaasua niin ei hätää! Me aikoinaan säädeltiin nuita 345fx ja 355 mallin husquja, reilusti isommille mitä huoltomiehet, ovat varovaisia kun on kaikenlaisia käyttäjiä! Kyllä sahan pitää kiekasta, eikä turista! Turista voi Esson baarissa vaikka höpöjä!! Husqu550 sulla on vielä säilynyt 345fx,? Itekin sahasin niitä 4kpl loppuun ja hyvin pelasivat! Olen kokeillut kaikkia merkkejä, mutta Husqu paras, perustelut… ei tarvitse olla yhtenään tankilla, tankki noin 2h siis säädöissä, terä terävänä, ergonomia, käsiteltävyys! Täällä jotkut kirjoittavat että ei husqu kestä, höpö höpö, ei kait mikään kestä jos sitä hakataan kun kirveellä saunahalkoja, ei raivuri ole kirves!! Seurasin opetushommissa syksyisin”hurjia” metsureita, kuvattiin aina työtekniikkaa ja sitten katsottiin yhdessä kaikkien kurssilaisten kanssa luokassa, arvaatte varmaan ,että moni karju alkoi noitua pepeltään kun oma vuoro tuli olla pääosissa!

  Annonlaita

  Kannattaa siis oikeesti, käyttää aikaa säätöihin, jätkä antanutkin tänne hyvät ohjeet kaasarin säätöön, ja ei oo häppee kysyä, niin meistä varmaan kaikki tehneet! 13000rpm on kyllä liian rikkaalla, joku 14600rpm on aika hyvä tuolle 345fx mallille! Ja isompi lätty 225 ehdottomasti, kuka sitä nyt pienellä kun isoakin on tarjolla!!

  Jätkä

  Kaasutus pumppaamalla tietenkin, muuten väittäisin koneen kuumiavan liikaa. Kyllä nuo ylikierroksetkin tuttuja on, mutta kun maxkierroksiksi on ilmoitettu esim tuo 13500, niin ruuvataanpa siitä 17 000 varvia, niin pitäisi jo tuntea, että kone pyörii hengettömänä.

  arto ei ilmeisesti kuule, milloin säätö on pielessä, mutta onneksi hänellä on varvikello, jonka avulla voi tavoitella samoja tehoja kuin ammattisahureillakin.

  arto arto

  Onkohan oikeat mittarit rajoitin toppaa muistaakseni ennen 15000 rpm. Koneeseen nitroa kierroksilla taivas rajana. Syttyy paineesta. 43cc raivarin kone hetkellisesti kestää 19000rpm    Ei ole varvikelloa ihan kuulolla,,,,,,,,,arto ei ilmeisesti kuule, milloin säätö on pielessä………Kyllä kuulee ilmahuuhtelu koneet ensimmäisenä suomessa oikeat säädöt. Ei aina ne huippukerrokset vääntö/kierrokset huippua silloin saha ok.

  husku550xp

  Löysin netistä tuommoisen 345 käytetyn niin päätin kunnostaa moottorinpuolelta sen. Nyt sahailee kunnon sahalla pitkän aikaa. Täytyypä ruveta huomen aamuna heti ensitöikseen säätämään vai tohtiiko sitä heti säätää kun uudet sisuskalut koneessa?

  Annonlaita

  Husqu 550xp, joku 10tankkia polttele menemään ennen kuin säädät! Hyvän sahan oot laittanut itelle!

  Raivaaja

  Annonlaita, jos minuun viittaat kun sanoin huskun kestämättömyydestä niin kyse 252 mallista. Ei kestänyt ja käsittely samanlaista kuin stihlissä joka kesti. Ei minulla mitään kokemusta näistä uusista huskuista jotka varmaan hyviä sahoja. Stihl 460 on ollut minulla pieniruokainen joten tuossa ainakaan puhe stihlin isosta kulutuksesta ei pidä paikkaansa. Tankin koko 0,75l joten litran tankkisiin verrattuna tietenkin tankilla joutuu useammin käymään. Ostin juuri Stihl 490 joten syksyn aikana jotain sanottavaa löytyy siitäkin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)