Keskustelut Puukauppa Ruotsissa koivukuitu 300 kruunua

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
 • anttik

  Pysty vai hankinta?

  Puuki

  Eipä tuosta käynyt ilmi kumpia hintoja tarkoitetaan. ”Osakkaiden harvennuksista” puhuttaessa voi se tarkoittaa kumpaa tahansa.

  Planter
  Tolopainen

  Ruotsissa on isompia metsätiloja kuin täällä yhteismetsät ei kannata vertailla, saattaapi löytyä monenlaista hintaa. Eiköhän siellä tilat hoida korjuun itse.

  Jätkä

  Ruotsin hinnat näyttävät uskomattoman huonoilta. On huomioitava, että tuo ”tienvarsihinta on tehdashinta, eli puunmyyjä maksaa tuosta hinnasta kaukokuljetusmaksun.

  Ihmetellä soppii, että Suomen rantaruotsalaiset ovat myyneet kuitua Ruotsiin noilla hinnoilla.

  Puuki

  Kaukokuljetusmaksu näytti olevan esimerkkikohteessa n. 1,1 – 1,95 € kuutiolta . Ei kovin suuri lisämaksu. Isojen erien kuljetus ei ole kovin kallista mottia kohden vaikka viejät maksaisivatkin kuljetuksen itse. Satamahinta voi olla sen verran hyvä ja varmaan onkin kun kauppoja tekevät.

  Taviokuurna

  Hinta on hankinta ja kuoren alta mitattuna, joten ei ole kaksinen. Koivukuitupuun osalta voin lohduttaa, että hinta nousee lähimmän 5 vuoden aikana korkeaksi meilläkin, ja alkaa vaihdella kuin havutukilla konsanaan.

   

  vajaakantti

  Mellanskog on yksi Ruotsin metsänomistajien alueellisista järjestöistä, joka siis ilmoittaa sikäläiselle metsäteollisuudelle nostaneensa hintoja. Mekanismi vähän toinen kuin meillä…

  A.Jalkanen

  Mites siellä ei kilpailuvirasto estä metsänomistajien hintayhteistyötä?

  oksapuu

  Kyllä tuosta pitää 70 milj.€ sakko lätkäistä, saalistus hinnoittelua. Vähän niinkuin maidolla Suomessa 🙂

  Suomessa kylläkin myytiin maitoa liian halvalla, paha juttu juu…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)