Keskustelut Puukauppa Ruotsissa koivukuitu 300 kruunua

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 22)
 • kuusessa ollaan

  Aika oleellinen homma on se, että tuosta hinnasta vähennetään korjuukustannus. Eli heikommista palstoista vähemmän rahaa käteen kuin tehokkaasti korjattavista.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jätkä: ”Ihmetellä soppii, että Suomen rantaruotsalaiset ovat myyneet kuitua Ruotsiin noilla hinnoilla.”

  Kyllä se ruotsalaisten täällä maksama hinta on ollut kilpailukykyinen Suomen markkinoilla.

  Pitää toki muistaa se teollisuuden ostotaktiikka, mitä Suomessa on kirottu jo vuosikymmeniä. Tuontipuu voi olla vaikka reilusti kalliinpaakin, koska tuotipuulla painetaan kotimaan hintaa alaspäin. Ja kotimaan hankinta on kuitenkin se määräävä tekijä kustannuksissa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Rane2

  Grundpris eli perushinta.Varmaan jotain esim määrä- ja tien ajokelpoisuuslisiä tulee lisäksi.

  mehtäukko

  Ja kun näitä sakkoja kynivät sivulliset. Vahingon kärsineillehän se kuuluisi kipurahoiksi.

  Aimo Jortikka

  Peruutan kaiken kun se onkin tienvarsihinta. Ei näitä muiden maiden hintoja kannatakaan katsella, kun joka maassa on omat kauppatavat. On mittaus kuoren alta ja päältä ym…Vertailukelpoisia hintoja taitaa olla mahdoton saada.

  Nimetön

  Ois mukava tietää mikä on MHY:n täältä Perämeren rannalta hakkaaman koivukuidun tehashinta Puolassa. Enstäks moto pätkii koivun 2.5m:n ja lähikuljetus, ajo sataman varastoon josta taas siirto laiturille ja siitä laivaan ja Puolassa junalla tehtaalle ja montako kertaa lie Puolassa kuormataan niin käsittely kertoja tulee pölleille kummiskin paljon, luulis pöllille hintaa tulevan.

  arto arto

  Ei hintoja voi verrata suomeen. Samalla pitäisi verrata mitä saa eurolla. Ruotsi, puola. viro. jokainen tietää kuinka arvokas euro verrattuna suomeen. Ostovoiman mukaan suomessa täytyisi olla korkeimmat hinnat. Olemmehan eu ostovoima vertailussa aika ylhäällä.

  Jätkä

  Millä kertoimella sinä, arto arvioit tuota Lassen laskelmaa?

  Tuntuu ihan siltä, että et huomioinut ihan kaikilta suunnilta tuota kustannuspolitiikkaa.

  arto arto

  Krakova on hintatasoa maailmanlaajuisesti vertailtaessa melko halpa kohde. Suomen keskiarvoon verrattuna Krakovan yleinen hintataso on 47.31% matalampi ja vuokrahintataso 47.25% matalampi……..Olisko tuollainen käypä arvio. Siitä voi laskea

  Jätkä

  Joopa. Suomalainen koivukuitu maksaa kuitenkin tienvarressa  kolmisenkymppiä, siitä autokuljetus satamaan, lastaus ja laivaus.

  No vaikka olisikin sitten Puolalainen laiva kuljettamassa, niin helposti hinta on Puolan satamassa yli 40 €. Siitä eteenpäin on sitten Puolalaisten omat taksat, mutta kyllä he joutunevat Suomeen maksamaan vähintään sen verran, että kaupat saa syntymään.

  Ja Fiskipoika tuottaa Venäjältä , Virosta ja Latviasta koivukuitua autoilla, junalla ja laivalla. Ja maksaa siitä ainakin 2 x sen hinnan minkä Puolalaiset maksavat.

  Eihän Polski niin hullu ole, että ostaa naapurimaan rajan takaa puuta kaksi kertaa kalliimmalla kuin millä Finski sitä heille myy (Lahjoittaa)

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 22)