Keskustelut Luonto Ruotsissa riittää hirviä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Ruotsissa riittää hirviä

  Merkitty: 

  Parhaillaan on Yle Areenassa nähtävissä livelähetys Pohjois-Ruotsista.  Päättyy 4. toukokuuta.  Näytetään kuinka hirvet vaeltavat kesälaitumilleen.  Olen katsellut lähetystä silloin tällöin.  Yleensä näkyy vain vähän kitukasvuista männikköä.  Sitten saattaa yhtäkkiä putkahtaa näkyviin hirviporukka.  Talsivat  joskus peräkkäin, joskus hajamuodostelmassa.  Suurin sakki, jonka olen kerralla nähnyt oli 8 hirveä.  Vaellusta näytetään ainakin 2 viikkoa, joten kyse on valtavasta eläinmäärästä.

  Minun silmiini hirvet näyttävät pitempijalkaisemmilta kuin keskisuomalaiset.

  Yleensä syövät  jotain varpuja.  Taitaa olla ehkä puolukkaa.   Vähälukuiset männyntaimet ovat saaneet olla rauhassa.  Ainoa kerta, kun näin hirven syövän männynoksia, oli kyseessä  ehkä 8-metrinen ja melkein kaatunut kitukasvuinen mänty, jonka latvatupsu maistui yhdelle..

 • MJO

  Eli taimikkotuhot Suomessa on pelkkä keksitty ajojahti hirviä vastaan? Vai mikä on juttusi pointti?

  mulle

  Ruotsissa on kaikkea enemmän myös tää:

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Myskih%C3%A4rk%C3%A4

  Timppa

  Ei minulla ole mitään pointtia.  Kerron vaan mitä olen nähnyt.  Voit  MJO tarkistaa.

  Lähinnä minua ihmetyttää se, että on kerrottu, että Ruotsissa on mittavat hirvituhot.

  Alue on muuten Uumajan korkeudella, mutta epäilemättä varsin korkealla merenpinnasta karuudesta päätellen.  Siellä asustaa porojakin.  Kerran yksi pieni tokka ui  jonkun järven yli.  Vähän vaan ravistelivat turkkiaan maalle noustuaan ja jatkoivat matkaansa.  Hirvetkin uivat lopulta Ångermaälvin poikki.

  A.Jalkanen

  Onhan meilläkin hirvillä talvi- ja kesälaitumet, mutta porukkaa on sen verran vähemmän etteivät ihan jonoissa kulje, vaan vaellus käy hienovaraisemmin, ihmisiltä piilossa.

  mulle

  Mikäs sulta piilossa,paskat nåkyy jokapaikassa ja ruumiita tulee tasasin välein,nää hirvet kattos kun tuppaavat,sillai ilkeesti lentelemään autojen tuulilasien läpi,ihan kysymättä mitään.

  mulle

  Onko metsä mainittu?Hitviää

  A.Jalkanen

  Onko sulla ”mulle” ihan kaikki kunnossa? Jutut levottomia!

  Anton Chigurh

  Näköjään tarvitaan suomentajaa: …paskat nåkyy jokapaikassa…: hirvenpaskaa näkyy joka paikassa. Näkyy todellakin lähes joka paikassa. …ilkeesti lentelemään autojen tuulilasien läpi…: Niinhän noita hirviä lentelee tuulilasienkin läpi ja raatoja tulee (siis trooppisista päiväeläimistäkin).

  Timppa

  Tosiaan riittää.  Äsken n klo 14 näkyi lauma, jossa oli arviolta 15 hirveä.  Ja edelleen männyntaimet kunnossa.

  urbo

  Äsken avasin hirvivaelluksen ja ensimmäinen video tuli sonnista joka mutusteli männyntaimea. Oli kai vain sattumaa miten osukin nyt kun satuin käymään eka kerran…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)