Keskustelut Metsänhoito Ruskomäntypistiäs tuhoja pohjanmaalla!

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)
 • Ruskomäntypistiäs tuhoja pohjanmaalla!

  Ilkka ja paikallislehdet ovat uutisoineet ruskomäntypistiästen tuhoista. Tutkin mäntyjäni ja todentotta syönnöksiä on ja edelleen ollaan ruokailemassa. Muutamassa oksassa syöjiä ei enää näy työmaallaan. Ovat ilmeisesti jo siirtyneet kotelovaiheeseen.

  Tuhoja on ollut ennenkin. Jo 60-luvulla oli melko laajoja tuhoja, mutta ei kovin merkittästi minun metsässäni. Joskus kuusi seitsemän vuotta sitten oli melkoinen paikallinen tuho tuossa muutaman kymmenen kilometrin päässä.

  Tähän asti on tuhot olleet kuivilla kankailla, nyt näyttäisi olevan myös tuoreemmillakin mailla. Olisikohan osansa poikkeuksellisen kuivalla alkukesällä.

  Kuusi vuotta sitten istutetussa taimikossakin ötököitä oli, mutta onneksi paljon vähemmän kuin varttuneissa puustoissa. Toivottavasti ei ole kyse mistään aikaviiveestä, vaan todellisesta tuhoerosta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  Näillä hyönteisillä on omat erikoistuneet loisensa, jotka pudottavat tuon kannan alas. Noilla loisilla taas ovat omat loisensa, jne, jne…

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ukkosrintamastakin vähän apua. Tuli kapea mutta järeä ukkosrintama, sen yhteydessä ihan tajutttoman kova lyhyt vesikuuro ja päälle kookkaita rakeita.

  Kävin katsomassa 2012 istutetussa taimikossa. Pistiäisiä jäljellä vain joissain pysty kasvannoissa. Toki jostain oksasta on saatettu jo tiputtautua itsekin, kun on masu täynnä. Jäljellä olevat täysin liikkumattomia, märkää tuulta ja 10 astetta lämmintä, taitaa olla vilu.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)