Keskustelut Metsänhoito Saako suon ojittaa ilman lupaa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 56)
 • Saako suon ojittaa ilman lupaa?

  Mielenkiintoinen juttu pääkaupungin lehdessä 22.02. HS Ympäristö – ”Matti Kärkkäinen päätti uhmata viranomaisia: kuivasi kokonaisen suon kysymättä lupaa”. Tarvitaanko lupa vai ei kun ojittaa suon – tässä jutussa mainitusssa tapauksessa 37 ha. Aika paljon juttua ovat lehden lukijat kommentoineet ja pääosin ei kovin positiivisesti. On mielenkiintoista seurata kuinka tässä tapauksessa oikein loppujen lopuksi käy ja onko päätöksellä vaikutusta yleisemminkin soiden ojituksiin.

 • Kurki

  Siirry kommentoimaan ”Metsäojille synninpäästö”.

  Ola_Pallonivel

  Rakensin talon ilman lupaa. Teinkö väärin?

  r.ritva r.ritva

  Meillä tavallinen immeinen tarvitsee luvan jos mihinkin kissanristiäiseen.Oma kantani metsänsuhteen on kiperä se mikä on mun se on mun..”Niskavuoren emäntää”

  Rakentamisissa on tietysti toinenen juttu.Turvallisuuskin.

  Tietysti isommat viisaat saavat lupansa helpommin tai selviävät anteeksi pyynnöllä.

  Oliko se ensivuonna,ettei näihin pieniin koppeihin enää rakennuslupaa tarvittaisi.

  Aikoinaan koulupojat rakensi metsien keskelle mökin.Isä oli ihan antanut luvan kaataa puut ja veistivät hirsiksi.Pieni hella uuni,laverit.Tiettömän taipaleen taakse.Hattua nostan näille pojille.

  Vieläkin -tontuntuvaksi-ristimäni on paikalla suon lähellä rinteessä.Nykyisin kaiketi lupia olisi pitänyt hakea.Ainakin ympäristöstä kuulutusta ennen puurtamisen alkua.

  Hienoa.että isänsä oli myönteinen ja oli muut luovaa puuhaa kuin digimaailma.

   

  Visakallo Visakallo

  Tuohon aloituksen kysymykseen vastaan, että kyllä saa, jos tietyt edellytykset siihen täyttyvät. Ymmärtääkseni omalle maalleen saa edelleen rakentaa järvenkin ilman lupaa, jos se ei muuta vesien virtauksia eikä aiheuta muitakaan haittoja ympäristölle. Yllättävänkin moneen toimenpiteeseen riittää pelkkä ilmoitus. Viranomainen kyllä ilmoittaa siitä, jos jotakin lupaa tarvitaan.

  Reima Muristo

  Visvan kommentit on kuin iltapäivälehtien asiantuntijoiden kommentointia, puhdasta mutuilua tietämättä asiasta yhtään mitään.

   

  Kalle Kehveli

  Visa on aivan oikeassa. Vielä kun on oma kone, voi omasta maastaan rakentaa vaikka ”keitaan”.

  Visakallo Visakallo

  Kerropa Reima, mikä kirjoituksessani ei pitänyt paikkaansa?

  käpysonni

  Kaikkea voi kaivella metsissä, kunhan ei kenellekkään kerro.

  MJO

  Minun puolesta kaivakoot, jos pitää vetensä omalle maallaan. Kun litrakin rapaa johdetaan muiden kiusaksi, niin silloin luvat täytyy olla ja laskeutumisaltaan yms. kunnossa.

  Kenenkään ei tarvitse kärsiä toisten kaivauksista.

  Köpsä

  Hieno homma. Takavuosina, kun kyselin neuvoa metsäammattilaisilta, niin en tahtonut saada selvää kantaa (kun olen huono lukemaan rivien välistä), mutta sitten löysin Kärkkäisenkirjat, jopa selkesi. Suosittelenkin niitä sellaisille henkilöille, jotka hakevat sijoitetulle pääomalle tuottoa. On hienoa, että jollain on ”munaa” tehdä niinkuin itse parhaaksi näkee. Matti varmaan on laskenut, että tuo homma on kannattanut, siis tuottaa jatkossa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 56)