Keskustelut Metsänhoito Saako suon ojittaa ilman lupaa?

Esillä 6 vastausta, 51 - 56 (kaikkiaan 56)
 • Saako suon ojittaa ilman lupaa?

  Mielenkiintoinen juttu pääkaupungin lehdessä 22.02. HS Ympäristö – ”Matti Kärkkäinen päätti uhmata viranomaisia: kuivasi kokonaisen suon kysymättä lupaa”. Tarvitaanko lupa vai ei kun ojittaa suon – tässä jutussa mainitusssa tapauksessa 37 ha. Aika paljon juttua ovat lehden lukijat kommentoineet ja pääosin ei kovin positiivisesti. On mielenkiintoista seurata kuinka tässä tapauksessa oikein loppujen lopuksi käy ja onko päätöksellä vaikutusta yleisemminkin soiden ojituksiin.

 • Nostokoukku

  Varmaan näin kuin Kalle väitti. Vaikutusta voi vielä tehostaa kaatamalla ojaan pullollisen ( 1,5 l ) vichy-vettä. Poreillessaan se hapettaa ojassa ummehtunutta vettä. Maustettuja kivennäisvesiä ei tule käyttää.

  Reima Muristo

  Ei hiilidioksidi hapeta. Siihen tarvitaan happea. Nyt onkin aika jolloin joka talvinen järvien happikato alkaa.

  A.Jalkanen

  Hiihtäjät käyttävät uutisten mukaan hapetukseen soodaa.

  Valumvesiin liuenneet humusyhdisteet jotka tummentavat vesistöt pitäisi saada sitoutumaan johonkin. Löytyisikö suolta vaikka jokin bakteeri tai sieni,  joka käyttäisi humusta ravinnokseen?

  Nostokoukku

  Kyllä löytyy, mutta kun niiden käyttö estettiin maailmanpoliittisista syistä. Sen bakteerin nimi oli Keljonlahden voimalaitos, sieni oli puolestaan Rauhanlahti.

  MJO

  Ei hiilidioksidi hapeta. Siihen tarvitaan happea. Nyt onkin aika jolloin joka talvinen järvien happikato alkaa.

  Ei hapeta, mutta vichy-vesi poreilee. Poreilu auttaa ympäröivän ilman sekoittumaan veteen.

  Kalle Kehveli

  Lämpimissä maissa kaupungin lammissa on aurinkosähköllä toimivia ”pumppuja”, jotka hapettavat vettä kierrättämällä sitä ilmassa.

Esillä 6 vastausta, 51 - 56 (kaikkiaan 56)