Keskustelut Puukauppa Sahan rakentaminen Raumalle alkaa

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 62)
 • Sahan rakentaminen Raumalle alkaa

  Merkitty: 

  Käytössä konenäkö ja tekoäly, liekö siellä enään ihmisiä töissä ollenkaan.

  Samaan aikaan toisaalla Kemin tehtaan rakentamiseksi tehdään jo esisopimuksia.

 • mulle

  Sahaa sinne vaan kun se pitää rakentaa Afrikkaan,täältä vain tukkien uitto nipuissa sinne halvalla sahattaviksi ja auringossa ilmaiseksi kuivumaan.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Kemijärvellähän oli muistaakseni eräs liimapuutehdas. Oliko Ranskassa jonkinsortin laani/halli mihin tavaritsi vietiin sinistymään? Valtio jyvitti

  toimintaa – loppu tuli siihenkin. Olisiko pitänyt muutamia pörröpäitä pistää kasaamaan niistä jotakin rakennusten tapaisia, niin kauppa olisi käynyt?

  Opittiinko mitään – vai lähteekö seuraava idealisti taas nollasta – mikäli saa piikin auki….

  Scientist Scientist

  Virkamies, minun tulee suunnattomasti ikävä sinua.

  Japine56

  Kummasti keskustelu vaihtelee, eipä siinä mittään. Kertokaapas uudet sahahenkilöt 1970-luvun  opeilla olevalle sahakoululaiselle mitä laitteita tuonne Rauman sahalle tulee? Minun aikanani Otso 700 raami oli huippua.

  Aimo Jortikka

  Tuoltahan ne tulee

  https://hewsaw.com/fi

   

  Jätkä

  Pahasti epäilen, että sahalaitteisto tulee muualta. Mistä onkaan tähänasti viimeisimmät suursahat hankkineet koneikkonsa? Ei siellä huipulla kovin montaa konepajaa ole, joka pystyy tekemään riittävän hyvät laitteet ja kehittämään niihin vielä uuden huippunopeuden niin, että myös puun laatu tule huomioitua joka laudan osalle. Hienoa olisi, jos kotimaasta löytyisi valmistaja, mutta saattaa olla turha toive.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Veisto Oy on itse vuosikymmenien saatossa kehittänyt hewsav sahalaiteiston. Kun olin taanoin puheilla, heillä ei ole tuotannolisia komponentti ongelmia Ponssen tapaan. Veiston sahat ovat tehokkuudestaan ja nopeudestaan tunnettuja. Usein jarruksi sahoilla muodostuu jälkipää, joka ei vedä riittävän nopeasti. Parruja veistämällä edellisen sukupolven veljekset aloittivat ja seuraava sukupolvi nyt remmissä. Voittoja serkukset ovat sijoittaneet metsiä runsaasti ostaen Metsäsepille.

  Jätkä

  Veistosahoja tekee muutkin – Suomessakin! Kahden eri valmistajan veistosahalaitetta on pällistellyt Täällä liikkuessani, Veisto Oy:n laitteiden lisäksi.

  Ensimmäine sahalaitoksella ollut veistosaha oli silloin nimeltään pelkkahakkuri, joka pienempiä tukkeja jyrsi neliön muotoon ja vannesaha halkaisi. Oli ihan tehokas laite jo silloin, taisi olla Veiston tuotantoa.

  Nykyään tuollaisen hakkurin ominaisuudet korostuvat, kun sen lyömä hake on huippulaatuista ja esim Rauman sahalla se kulkeutuu suoraan sellutehtaaseen, joten on varmasti tuoretta ja laatu pysyy hyvänä.

  Puu Hastelija

  Jos aiheeseen ihan oikeasti haluaisi perehtyä, niin voisi vaikka lukea siitä, esim. 30.3 julkaistusta lehdistötiedotteesta, niin ei tarvitsisi arvailla. Tai epäillä toimittajan lisäilleen omiaan. Tai jonkun palstalaisen.

  Jätkä

  Näyttää Veisto toimittavan sahalinjan koneet. Kannattaisi ehkä noin tehokkaalle sahalle hankkia jälkipään koneita kahteen eri linjaan vaikkapa mallilla Keitele, joka pystyy käsittelemään jopa parimetrisiä tukkeja. Sahallahan tukit kulkevat pää päässä kiinni, joten ruuhka tulee vasta sitten, kun saheet kääntyvät kulkemaan poikittain.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 62)