Keskustelut Metsänomistus Sahapomot päästelevät veeärräpäitä!

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sahapomot päästelevät veeärräpäitä!

  Valtion rautatiet ei sotkeudu pieneen näpertelyyn, mikä sotii myös viheraatetta vastaan. Esim. suursaha Versowood omistaa sahoja rautatien varrella, mutta vientiin menevä sahaustuote viedään satamiin kumipyörillä. Samoin raaka-aine (tukit) kuljetetaan sahoille autoilla.

  VR on kylmästi hinnoitellut itsensä ulos sahateollisuuden kuljetuksista. Kun Versowood olisi tarvinnut 10 junanvaunua kuljetuksiin, teki VR tarjouksen 20 vaunusta.
  VR:n toim.johtajan mielestä pienellä volyymilla ei kannata lähteä sahojen tuotteita kuljettamaan. Se on tappiollista touhua.

  Jotain tarttis tehrä, mutta mitä?

 • Leevi Sytky

  Onhan siinä se pointti että kuorma-autoilijoilla on työtä.
  Mutta ei liene kovin tuottoissa se työ. Paluukuormassa vievät lautoja satamaan, ettei tarvitse tyhjänä ajaa. Hinnalla millä hyvänsä?

  jees h-valta

  Onhan täällä Satakunnassa hyvä esimerkki tuo entinen Pori-Parkano rata joka poistettiin käytöstä jo aikapäiviä sitten.
  Nyt yksityistahot olisivat valmiita satsaamaan muistaakseni 460 milj. euroa sen kunnostukseen ja uudelleen käyttöönottoon.
  Ja VR ei sitä saanut laskelmissaan kannattamaan. Palvelisi Porin sataman liikenneyhteyksiä eteenpäin ja puutavaran kuljetuksia (kuten juurikkaankin) edelleen kuten ennenkin.

  Rane

  Onneksi Kontiomäkeen ruvetaan tekemään julmettua puuterminaalia.Saadaan kuitupuut markkinoille.Ei ainakaan nollaraja uhkaa.

  Leevi Sytky

  Mielestäni VR:lla on liian tiukka linja. Onkohan sahauspuoli toissijaisessa asemassa ja sellu-,paperiteollisuutta tuetaan ensisijaisesti? Sitä en tiedä.

  Korpituvan Taneli

  Sellu- ja paperiteollisuudella on tietysti tarjota suuremmat tavaraerät.
  Silti valtiovallan tulisi kiinnittää huomiota tähän sahatavaran syrjintään, jo senkin vuoksi että rautatiellä kuljetus on energiatehokkaampaa.

  Toinen asia on sitten se sahurien ainainen marina. Tässä kuljetushommassa on kyllä sanansijaakin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)