Keskustelut Tekniikka Sahassa käytettävä teräketjuöljy

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 152)
 • Sahassa käytettävä teräketjuöljy

  Merkitty: 

  Olen käyttänyt Tapio-teräketjuöljyä ja öljy on omasta mielestä ihan ok. Tulee talvella astiasta ulos eli voi käyttää kelillä kuin kelillä . Olen käyttänyt öljyä kahdessa eri sahassa ja ja ”ominaisuutena” on joskus että öljyä ei tule  ketjulle tasaista määrää. Kesällä jos sahaa niin näyttää olevan aika juoksevaa mallia.

  Nyt on astia lopussa ja kyselisin että mitä oljyä ”ammattimiehet” käyttää ja ne jotka vastaa että ihan sama mitä sinne laittaa niin ei kannata vaivautua.

 • Korpituvan Taneli

  Tapiosta sain kaksi kertaa niin huonon pänikän että se homma loppui siihen. Olen nyt ostanut moto K öljyä, ei ole tavellakaan liian jäykkää.

  Itse asiassa olen näilläkin palstoilla joskus kysellyt hiukan kankeamman teräöljyn perään. Huskin reppuraivurissa kun on kulmavaihde uimassa teräketjuöljyn tankissa. Muuten hyvä, mutta kun ketjuöljy loppuu ennen bensaa. Säätökin on ihan minimissään. Pitäisi olla kankeampaa öljyä, mutta ei ainakaan teräketjuöljyn nimellä ole sopivaa löytynyt.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

  Ola_Pallonivel

  Minä ostin koekäyttöön EKO 100 ölppää pienen kanisterin. Kesällä OK, mutta ei varmaan talvikäyttöön sovellu. Ja kallista on. Ei oo nyt öljyn myrkyt reisillä.

  pihkatappi

  Jos tuo EKO 100 on jotain kasviöljyä, niin ei kannata jättää sahaa säilytykseen tuo litku sisässä. Eli mineraaliöljy viimeisellä tankilla ennen sahan säilytykseen laittoa. Voi mennä öljypumppu tukkoon kasviöljyllä, kokemusta on.

  Ola_Pallonivel

  Hyvä tietää. Vanha Jonsered 2045 lopetti öljyn syötön ketjulle, luulin moskaa olevan säiliössä. Pitääpä putsata ja kokeilla uudelleen perinteisellä öljyllä.

  arto

  FORTUMIN UUSIOÖLJYT – LUONNOLLINEN VALINTA
  Käytettyjen voiteluöljyjen puhdistaminen ja uudelleenkäyttö ovat teollisen jätteen parasta hyödyntämistä, käyttöä alkuperäistä vastaavaan tarkoitukseen. Kun eri öljylaadut kerätään erilleen, säästyy prosessoinnissa energiaa ja tuotteen hiilijalanjälki pienenee. Näin säästämme luonnonvaroja.
  Metsuri on mineraaliöljypohjainen moottorisahan teräketjuöljy. Laadukkaan uusioperusöljyn ja lisäaineistuksen ansiosta Metsuri-teräketjuöljyllä on hyvät voiteluominaisuudet kaikissa käyttöolosuhteissa. Käyttölämpötilojen mukaan valittu öljyn viskositeetti helpottaa öljyjen käsittelyä.
  Metsuri-teräketjuöljyä valmistetaan yleisimmillä viskositeeteillä (mm2/s) 46 ja 68.     Tätä minä käytän. On normina ja tosi tahmeena.

  Korpituvan Taneli

  Pitääpä kokeilla löytyykö tuosta ”Metsurista” tarpeeksi kankea, tuolle reppuraivurille!

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  eero heikki

  Metsuria käytän,tänäänkin meni n 1,5 ltr tonttihakkuilla,

   

  petep

  Ok. Kokeillaan metsuria. Jollain foorumilla joskus oli joku kehunut googlen mukaan IKH:n Viima merkkistä teräketjuöljyä että sitkoa ainakin löytyy.

  jees h-valta

  Jokunen vuosi on tullut sahattua aivan korjaamon jäteöljyllä eikä pientäkään ongelmaa. Sitähän se metsuri-gallonakin sisältää. Hiukan siivilöity väriä paremmaksi, ei muuta.

  petep

  Niinpäniin. Sinne vaan sahaan kaikkine metallijäämineen pohjaproppuineen jäteöljyä…..

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 152)