Keskustelut Metsänomistus Sahatavaran hinta/tukin hinta

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sahatavaran hinta/tukin hinta

  Hain yrittäjältä höylättyä lautaa. Keskusteltiin samalla hinnoista, koska hänkin oli nostanut hintojaan. Yrittäjä perusteli asiaa sillä, että hänen hankkimansa sahattu tavara oli noussut 3-kertaiseksi verrattuna viime vuoteen.  Vastaava tilaus maksoi tänä vuonna 30.000€ samalla sahalla, kun sen viime vuonna sai 10.000€:lla.

  Aravata saattaa, mikä taho tässä tekee hyvää tulosta, siis sahat, jos tämä on yleinen trendi.

  Samaan aikaan tukin hinnoissa ei ole näkyvissä samanlaista kehitystä. Vain pientä muutamien eurojen hinnanmuutosta suuntaan tai toiseen.

  MTK/MHY MISSÄ ON LUPAAMANNE EDUNVALVONTA?

   

 • Apli

  Suomalainen sellu ja sahateollisuus on tällä hetkellä todellinen rahan teko kone, ja näille sopii mainiosti energian kallis hinta koska ne ovat siitä suurimpia hyötyjiä, samoin sahateollisuus hyötyy myös turpeen alas ajosta koska se lisää heidän sivuotteidensa kysyntää.. Tukin hinnassa on varaa tulla kyllä vielä ylöspäinkin..

  Puuki

  Sisustukseen käyvän sahatavaran myyntihintoja : vanhaa kuusilautaa , 12-17 cm lev.  pit 90 cm, ötökät ja naulat poistettu ,  pinta harjattu ; 19,90 € / kpl.     240 cm pit.mitallistettu vanha parru, 10 -14 cm pituus & paksuus ; 169 €/kpl.

  Kun aikaa kuluu niin puu eikun kovenee ja sen hinta nousee samalla.  Vanhoja taapelinpohjalautoja ei kannata sahata enää polttopuuksi .

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)