Keskustelut Tekniikka Sähköisten palvelujen kasvuluvut

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sähköisten palvelujen kasvuluvut

  Olen ihmetellyt, kun Metsaan.fi :n ja Metsäliiton Metsäverkon kasvuluvut poikkeavat huomattavasti toisistaan, vaikka ne perustuvat samaan laserkeilausaineistoon. Esimerkiksi samoilla kuvioilla Pohjois-Karjalassa:

  nuori kasvatusmetsä Metsaan.fi 10 m3/ha/v, / Metsäverkko 14 m3/ha/v

  varttunut kasvatusmetsä 7,1/10,2

  varttunut kasvatusmetsä 6,5/8,1

  varttunut kasvatusmetsä 5,1/7,2

  uudistuskypsä metsä 3,0/5,6

  uudistuskypsä metsä 2,4/4,4

  Mistähän tämä mahtaa johtua ja kumpi on oikeassa?

   

 • Puuki

  Aika isot on erot. Noin näkemättä kasvupaikkoja voi vain arvailla mistä johtuu. Jotain voisi päätellä metsään.fi:n laserkeilaustuloksista omissa metsissä.  Kun  kasvu on ollut keskimääräistä parempi jollain kuviolla (syystä tai toisesta), niin puustokuvion ikä on usein yliarvioitu jopa kymmenillä vuosilla yläkanttiin.  Siitä seuraa helposti vuosikasvun  aliarvio  ellei kyse ole taimikosta.

   

  Visakallo Visakallo

  Aivan samoja havaintoja on ollut kuin Puukillakin.

  harrastelija harrastelija

  Metsäverkko on kyllä ollut aivan hakoteillä, kuvio- ja hoitotiedot aivan pielessä vaikka suurin osa puun myynnistä on mennyt MG:lle. Hoitorästejä oli viimeksi kun katsoin yli 30 000 €:n edestä – johtuuneko siitä, että on hoitosuhde yhtiön kanssa?

  Metsään.fi on aikalailla ajan tasalla ja sinne itse viedyt hoitotyöt muutetaan kuviotietoihin. Olen antanut metsäverkollekin valtuuden ottaa metsään.fi-tiedot, mutta ei se vain ole muuttunut?

  Harmittaa kun yhteistyökumppanin toimenpiteet on noin pihalla! Miten lienee sitten sellaisen mo:n kanssa, joka ei itse osaa seurata metsäomaisuutensa tilannetta?

  Tolopainen

  Ei ne taida noita tietoja metsäverkkoon päivittää, jos ei ole metsäpalvelusopimusta.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)