Keskustelut Tekniikka Sähkölinjojen hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Sähkölinjojen hiilinielu

  Merkitty: 

  Löytyykö mistään tietoa ilmajohtojen alle jäävien metsämaiden hiiletaseesta verrattuna normaaliin metsätalouskäytössä olevaan metsään. Noiden ilmajohtojen allehan tehdään ”avohakkuu” aika tiheään. Omien havaintojeni mukaan johtojen alla olevien puiden ei anneta kasvaa edes kuitupuumittaan, mikä kyllä aika usen olisi mahdollista.

 • r.ritva r.ritva

  Pusikkoa ovat kaikkialla.Parhaillaan suunitellaan taas lähialueelle uutta melkoista linjaa sai tietysti mielipidettä antaa.Väyliä jo ennestään teitä,rataa sähkö jnee..

  Kyselin muun ohjeituksen lisäksi.Miten ennallistetaan nämä valtavat sähkölinjat.Pitäähän olla tietysti suunitelma kaikesta luvanhakijalla selvitettynä.

   

  Metsuri motokuski

  Ei kai se olekkaan ongelma kun se palvelee vihreän sähkön tarvetta. Silloinhan hiilinielut voidaan sivuuttaa.

  r.ritva r.ritva

  Ihmettelenkin miten tuo sähköistäminen kaikkeen elinkaaressa on vihreää ja saasteetonta.Kuluttaa julmasti linjojen rakentaminen.Kaikki pylväiköt kaapelit jne..lopulta akkut,sähkö-autot rakennus vaiheessa jne..Entä helppo,halpa,kätevä digitalisaatio.Ai vihreää nekö julmetut kolossit joita rakennetaan,salit.

  Ei olepuhdasta,halpaa eikä vihreää säästöä.

   

  Nostokoukku

  Myrkynvihreän sähkön osalta on käytössä hevosmiesten matematiikka. Vain tulot ( oletettu vihreys )lasketaan, menot ( saastuminen, metsäkato, terveysvaikutukset ) jäävät roikkumaan jonnekkin yläilmoihin, ne eivät koskaan kotiudu.

  simo.ruokamo

  Finngrid ilmoittaa vuoden 2021 päästöksi 142 000 tCO2-ekv climate-fact-sheet-2021-fi.pdf (fingrid.fi). Finngrid:llä on sähkölinjoja n. 15 000 km, jos lasketaan keskimäärinen leveys 30 m, niin hehtaareja tulee 45 000 ha. Keskimääräinen kasvu hehtaarilla on n. 5 m3 Metsien kasvuvauhti hidastui, mutta puuston tilavuus suureni | Luonnonvarakeskus (luke.fi). Tuosta tulisi 45 000 x 5 m3 = 225 000 m3. Toki kaikki linjat ei mene metsämaalla, mutta toisaalta tuossa on vasta Finngrid:in linjat. Paljonko puu sitoo CO2 vähän vaihtelee, mutta jos laitetaan kuutiolle 1 tCO2-ekv, niin saadaan Finngridin linjojen alle hukattavan metsämaan hiilipäästöksi 225 000 tCO2-ekv. Tässä pitää tietysit olettaa, että linjojen alla oleva puusto ei koskaan sido hiiltä.

  En ole tämän alan asiantuntija, joten laskelmani voi olla pahasti pielessä.

  r.ritva r.ritva

  Olisi hyvä myöskin tuota puolta edes uutisoida vaikka keskusteluissa.Ei ainoastaan metsät ole tikun nokassa vaikka meillä on omaa perinteistä tietoa miten yksitynen metsän omistaja haluaa käyttää tai hoitaa metsäänsä.Samalla myös käyttää puuta vaikkapa lämmitykseen.Eikä ne pienvoimalat joita nyt buukataan elinkaaressa vähemmän päästötöntä ole.Jotain ne materiaalitkin kaivetaan.kallioperästäkin.Se ei uusiudu koskaan.

  Metsästä otettu puu oli käyttö mikä hyvänsä uudistuu jopa luontaisesti ellei nyt asfaltilla peitetä.

  MJO

  Joidenkin mielestä vain tuulivoimalinjat haittaa. Kaikki tuotettu sähkö tarvitsee linjoja. Mielummin linjat ja riittävästi sähköä, kuin pimeä torppa.

  simo.ruokamo

  Emmehän me ilman sähköä pärjää. Pitäisi vain paremmin tuoda esiin, ettei sähkökään ilman päästöjä synny. En myöskään pidä reiluna, että vain metsiä ja metsänomistajia huudetaan apuun, jotta hiilipäästöjen tavoitteisiin päästään. Olisko reilumpaa jättää etelänmatka väliin, jotta oma henkilökohtainen hiiljalanjälki ei kasva liikaa.

   

  r.ritva r.ritva

  Näin on s.r. Sähköä on pakko olla kaikessa ja lisää vain.Silti hintaa voidaan kokonaisuudessaa tavallisilta lähes mielivaltaisesti.Ei juurikaan rajoituksia mitä maksaa.Juuri tuo vielä metsät ja maaseutu ovat tikun nokassa.rajoitusta buukataan toimiin.Vihreää yksisilmäisyyttä,ilmastopaneeleineen antamassa joka juttuun lausuntoa.

  Ei se kolossien rakentaminen ostosparatiisit,asfaltoinnit Jopa hesan rantaakaan ei lunnonmukaisena pidetä.Eipä näitä juurikaan tikunnenniin pistellä.

   

  Kurki

  Suomessa lasketaan metsäkadosta CO2-päästöjä 4500 hehtaarilta +1,0 Mtn

  eli finngridin linjoilta on tullut CO2-päästjä 40 000 ha:lta +8,9 Mtn.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)