Keskustelut Metsänhoito Sähkölinjojen raivaus

Tämä aihe sisältää 5 vastausta, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi harrastelija 4 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sähkölinjojen raivaus

  Mitä sähkölinjojen raivaajalle maksetaan? Hehtaari vai mikä taksa?

 • husku550xp

  Riippuu sähkölinjasta ja urakasta. Yleensä hehtaari tai kilometri taksa, joskus jopa tunti töinä

  Puskajussi

  Ok. Onko tietoa esim 20Kv:n taksoista euroissa? 300e/ha??🙄

  husku550xp

  Hinnat yleensä 100e ylöspäin riippuen onko firman sahat ja että sisältyykö reunapuut hintaan vai maksetaanko erikseen tuntitöinä

   

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Muutama vuosi sitten täällä raivasivat Puolan pojat 20kV:n linjat. Nyt nitäei sitten enää raivatakkaan, kun kun panivat maahan kaapelit.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  harrastelija harrastelija

  Tuo linjojen raivaus on niin isoa hommaa, ettei siihen mo kyllä paljon voi vaikuttaa. Asiahan on ns. yleishyödyllistä työtä, joka tehdään ja korvaus mo:lle lasketaan jonkin systeemin mukaan joka ei kumminkaan vastaa sitä, että kasvullista metsämaata menee linjan alle.

  Varsinainen raivaus on sitten eri asia ja raivaajille on tietysti maksettava asiallinen palkka tehdystä työstä. Isot sähköyhtiöt raivauttavat alueen tietysti halvimman kulun mukaan.

  Teimme aurausviittoja takavuosina ja tuollainen raivattava linja tuotti 2.5-3 metristä koivua siihen tarpeeseen. Otin sähköyhtiöön yhteyttä ja pyysin siirtämään raivausta sen verran, että saisin n. 5 000 viitan teon suoritetuksi alta pois? Siihen tarvittiin pari vuotta ja siellä joustettiin sen verran, kiitos siitä jälkikäteen!

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)