Keskustelut Metsänhoito Sanomalehtikatsaus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
  • Sanomalehtikatsaus

    Sattui silmään merkillisiä lehtien otsikoita viime päivinä

    esim Kaleva

    >Met­sän­is­tu­tus on ra­han­huk­kaa poh­joi­ses­sa – Is­tut­ta­mi­nen ja tai­mi­kon hoito on liian kal­lis­ta ver­rat­tu­na niiden tuot­toon, sanoo met­sä­pro­fes­so­ri Timo Pukkala

    toinen

    >Raivaus on met­sän­omis­ta­jan pahin virhe – ali­kas­vun muo­dos­tu­mi­nen vii­väs­tyy kym­me­niä vuosia

    Helsingin sanomat

    Metsätalouden mallimaa karistaa neulasiaan.

    Metsämaan hiilinielun selvä pieneneminen ja maankäytön muuttuminen ensimmäistä kertaa päästölähteeksi sopivat huonosti Suomen imagoon kestävän metsätalouden ja metsäteollisuuden mallimaasta.

  • Visakallo Visakallo

    Tuon kaltainen lehtien metsäkirjoittelu on Suomea vahingoittavaa hybridivaikuttamista.

    pihkatappi pihkatappi

    Lapin kansassa oli noita samoja tarinoita. Lisäksi sain lukukokemuksesta sellaisen käsityksen, että Suomen korpikuusikoiden avohakkuut pilaavat maapallon ilmaston.

    Petkeles Petkeles

    Näinpä. Kalevan jutun pohjalta voidaan toisaalta kysyä, mihin perustuu metsänviljelyn kannattavuus Pohjois-Suomessa, kun odotettavissa oleva tuottoprosentti on koko kiertoajalla inflaatiota pienempi.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Odotellaan pakkastalvea, niin Suomi, kuin EU alkaa karistaa neulasiaan. Toimittajat eräissä tiedotusvälineissä eivät näe maamme teiden varsilla kuin hakkuuaukkoja ja raiskioita. Itse kun olen katsellut, niin metsää Suomessa piisaa, asutus sitä  vastoin harvan puoleista. Autiorötisköt maalla  lisääntyy ja lehmät laitumilta kadonneet lähes tyystin. Lupiinit voivat hyvin teiden varsilla kyllä.

    Puuki

    Raivaus ei ole virhe.  Sitähän joutuu tekemään myös Pukkalan firman mainostamilla jk:n leimikoillakin yleensä jotta korjuu onnistuu.

    Jos jätetään taimikot hoitamatta , ei tule tulevaisuudessa juuri puunmyyntitulojakaan.   Uudistaminen pitää tehdä aina tilanteen mukaan kokonaisedullisimmalla menetelmällä.     Jk ei ole muuttunut edelleenkään jokapaikan parhaaksi menetelmäksi vaikka inflaatio  ja korko% onkin ainakin toistaiseksi kohonnut pitkäaikaista keskiarvoa korkeammalle.

    Per Ä Reikäs

    Sanomalehti katsaukseni

    Maanantai ei mitää, Tiistai ei mitää ja Keskiviikkonakaan ei mittää, no saati sitten Torstainakaan mittää, Per perjantaina senkään vertaa, saati Lauantaina mittää ja Sunnuntaina onkin jo pyhä, eli ei silloinkaan yhtään mittää. 🤠

    Tomperi

    Raivauksestahan todettiin se että se hävittää aliskasvoksen jiopa vuosikymmeniksi, ei siinä otetuu kantaa siihen onko se virhe vai ei maanomistajan kannalta. Taloudellisia laskelmia jutussa ei esitelty, mutta jos metsänomistajalle  raivaus yms ovat kannattavia toimenpiteiotä niin miksi niitä yhteiskunnan pitää tukea?  Sellutehtaiden omistajoia tuetaan muullaisin tavoin.

    Itse eniten ihmettelen miten metsät säilyivät Suomessa jos niitä vuosisatoja on hävittämällä hävitetty ja nyt noin sata vuotta hoidettu ja ja hoidettu niin metäst eivät selviä ellei niitä hoideta jatkuvasti entistä enemmässä määrin…. jonnekkin  on syntynyt metsät aikoinaan ihan luontaisesti ja sitä on hakattu ja sitten lipastaan avohakkuu niin uutta metsä ei synny ellei sitä kaivinkoneella kaivella ja sitten syntyykin niin hirvee metsä että sitä kutsutaankin pusikoksi ja siihen pitää yhteiskunnan antaa rahhoo jotta se ee tuhhoouts vai tuhhootuks jos sille ee tekis muittään?… yksinkertaisella riittää ihmeteltävää….

    Puuki

    Raivausta ei tueta.   Taimikonhoitoja tuetaan, koska ne tuet kannattaa kansantaloudellisesti .  Kun puuta saadaan esim. 1/3-osa enemmän/ha , niin se on paljon mm. verotuloissa .   Kantoraha-arvo (verotulot)  + sen 10x:stuminen jalostuksessa.  Keskikasvuisessa metsässä se tietää n. 100 mottia/ha käyttöpuuta/kiertoaika  lisää. Arviolta n. 30 000 € lisää kansantalouden rattaisiin; suuri osa siitä on erilaisia verotuloja.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eihän jatkuvaan kasvatukseen pyrkivän metsänomistajan kannata tehdä alikasvoksen täysraivausta vaan pyrkiä säästämään sekapuustoa isojen puiden alla. Älyn käyttö on edelleen sallittua metsänhoidossakin.

    Per Ä Reikäs

    Saas vaan nähdä Suomen metsilläkö taas maksetaan Fortum sotkut Saksassa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)