Keskustelut Puukauppa savottakuulumisia

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 97)
  • savottakuulumisia

    Parikymmentä tilaisuutta kiertäneenä voin todeta metsänomistajien viimeinkin ymmärtäneen oikeutensa.

    Jouluruuhkan takia saatiin mainio yhteistyö verohallinnon kanssa. Kaikki paperit saadaan sähköisesti, yhtään kirjettä ei tarvitse lähettää. Perustuslain kannalta tämä oli tärkeä juttu. Verottajalla on tallessa teidän kaikkien puunmyyntitiedot.

    Teidän ei tarvitse etsiä yhtään lippua ei lappua. Kaikki saadaan suoraan verottajalta – luotettavasti, tietokoneajona. Mahtavaa. Nyt ei ole korvauksien hakeminen vaikeaa. Melkoinen elvytyspaketti maaseudulle tulossa. 50.000 puukaupan tehneelle korvausvaade on 12500 euroa ja korko tuplaa pääoman – eli 25.000 on kanteen arvo. Kuluriski on hallinnassa – saatiin huippujuristit menoon mukaan. 2100 eurolla hovioikeuteen asti. Ei ole enää oikeuden hakeminen kallista.

    Hyvää ja rauhallista jouluaikaa

    Tulkaa savottakokouksiin…35 paikkaa vielä jäljellä.

    -Reijo

  • Aimo Jortikka

    Eli jos 400 000 metsänomistajaa on kärsinyt yhteensä 2, 5 miljardin vahingon, niin ne 2000 jotka lähtee hakemaan oikeutta on kärsinyt 12,5 miljoonan vahingon eikö niin? Jos tämä tuomitaan korkoineen niin se ei hetkauta firmoja pätkän vertaa.

    jees h-valta

    Menkääpä koittamaan puukauppaa nyt arvon ”savottalaiset”.
    Minä tänään tein juuri yhden ”kartellifirman” kanssa ja ihan kelpo asiallisilla hinnoilla.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Otetaan täällä esille biolaitos mikä jäi rakentamatta kartelliporukan takia mikä olisi ollut todellinen lottopotti Suomelle ja maaseudulle näiden pennosten sijaan. Suomen energiaomavaraisuus siirtyy yhä kauemmas tulevaisuuteen. Puunkasvun ylijäämää ei pystytä hyödyntämään niin nopeasti kuin muuten olisi voitu eikä puunhinta takuuvarmasati näin ollen nousekkaan. Ei ymmärrä.

    NSE Biofuels BtL Demonstration Plant
    NSE Biofuels Oy – a joint venture between Neste Oil and Stora Enso operated a BtL demonstration plant at Stora Enso’s Varkaus Mill in Finland. The output was 656 t/a from a 12 MW gasifier. As well as providing test data and operating experience, the plant also reduced greenhouse gas emissions as wood-based gas from the plant replaced oil in the pulp mill’s lime kiln, making the Varkaus integrate virtually fossil fuel free. NSE Biofuels (in partnership with Foster Wheeler and VTT) planned to develop a commercial production plant at one of Stora Enso’s mills with a projected output capacity of 100000 t/a and a potential launch date of 2016.

    However, in August 2012 Neste Oil and Stora Enso announced that they had decided not to progress with their plans to build a biodiesel plant, for which the two companies had applied for funding under the EC’s NER 300 programme. Although the technology has worked well at the demonstration plant, the project was not among those listed [in the NER300 intermin report] as scheduled to receive funding. Even with public funding, significant investment would also have been required for the commercial plant.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    ”Suurin yksittäinen sahatavaran markkina-alue vuonna 2004 oli kotimaa 5,4 milj. m3. Suurimpia vientimaita olivatIso-Britannia 1,53milj. m3, Japani 1.17 milj. m3 ja Ranska 0,85 milj. m3. Liimapuuta vietiin pääasiassa Japaniin Suomen ollessa toiseksi suurin viejä Itävallan jälkeen.

    Kysyntää suuremmasta tarjonnasta ja kapasiteetin kasvusta alhaisempien tuotanto kustannusten maissa johtuen sahatavaran ja jalosteiden hinnat ovat laskeneet edelleen. Raaka-aineen hinnoissa ei vastaavaa joustoa ole tapahtunut ja raaka-ainekustannukset ovatkin nousseet jo 72 prosentiin liikevaihdosta. Tämän seurauksen sahateollisuuden kannattavuus on heikentynyt ja vain osa sahoista tekee pientä positiivista tulosta. Tämä rajoittaa mm. toiminnan kehittämistä, joka on jo nähtävissä investointien huomattavana supistumisena. Ellei muutosta kannattavuuden suhteen saada aikaan, uhkaa saha- ja siitä riippuvaa jalostusteollisuutta näivettyminen. ”

    Joidenkin mielestä tukista olisi ilmeisesti pitänyt maksaa enemmän kuin siitä maksettiin 2004.

    jees h-valta

    Sahurien mahdollisuus toimia noilla hinnoilla joita ”savottalaiset” höyryävät olisi ollut täysi mahdottomuus. Jotain edes pientä realismia pitäisi olla mutta sellaisillahan sitä ei ole kellä ei ole mitään hävittävääkään.

    Timppa

    Niin kuin olen useasti kirjoittanut, niin kartellin ehkä tärkein tavoite oli nitistää yksityinen sahateollisuus nostamalla tukin hintaa.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Vaikea löytää perusteluita sille, miksi tukinhinta olisi ollut korkeampi ilman kartellia.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Eihän, vaan tavoite oli saada sahurit pois puunostomarkkinoilta. Niinkuin täällä ollaan monesti mainittu, että suuret himoitsivat sitä sellun raaka-ainetta niin tarkoitus oli saada piensahurit sopimusasiakkaiksi. Nykyään moni on sopimusasiakas eli ainakin osittain onnistu.

    jees h-valta

    Kyllä täälläpäin ainakin se yleinen suuri kuva sahurien maailmasta oli että tällä aikavälillä lopetti todella paljon piensahureita ainakin täälläpäin toiminnan. Tosin vielä tuon ajanjakson jälkeenkin.
    Jatkuvaan taloudelliseen kannattamattomuuteen.

    oksapuu

    Kappas vain

    Raivo on oikeassa. Pikkusahurit maksoi kuusikuidusta 26€ motti,
    se ei varmaan ”kartellia” miellyttänyt.

    Pieni korjaus: Pystykaupalla

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 97)