Keskustelut Metsänhoito Sekametsää perustamassa

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
 • Sekametsää perustamassa

  No iltapäivää! Jos/kun istutan kuusentaimia 1000 kpl/ha ja koivuntaimia samalle alueelle 400 kpl, montako prosenttia em. hehtaarilla on koivujen osuus?

 • Puuki

  Tietoon ja kokemukseen se perustuu hirvituhojen esiintymisen ennakointikin. Joka paikassa ei ole samanlaisia hirvituhoja odotettavissa eikä luont. uudistuminenkaan tietenkään onnistu joka paikassa.

  Timppa

  Jos istutit raudusta ja metsä ei ole aivan asutuksen tuntumassa, niin koivujen osuus on 0 %:a kuten Anneli tuolla edellä totesi.  Kokeiltu on vaikkei ihan tuolla istutustyylillä.

  Visakallo Visakallo

  Jos aikoo kasvattaa rauduskoivuja sekapuuna kuusien seassa tai puhtaana koivikkona, alueella ei auta olla lainkaan muita lehtipuita eikä mäntyjäkään. Hirvet hakeutuvat ensiksi haapojen, pihlajien ja mäntyjen luokse, aloittavat ruokailun niillä ja jatkavat sitten ateriaa koivuilla. Hirvi näkyy syövän mieluiten monipuolisesti.

  Haba Haba

  Nähtävästi tunnelmallisen uv- valon loisteessa?

  Visakallo Visakallo

  Haban ja ja parin kumppanin kirjoittelusta tulee jotenkin tämä vanha kohtaus mieleen:

  Gla Gla

  Jos ollaan peura-alueella, ei riitä edes puhdas yksilajisuus estämään koivikon syöntiä. Muutenkin keskustelussa tuli hyvin esiin se vaihtelu, joka kohteissa on. Miehen mittainen horsma vaikuttaa valintoihin, joten yleispätevää ohjetta ei ole.

  Itselläni on tulossa heinittyvän kohteen uudistaminen. Kuusta ja mäntyä ajattelin sinne laittaa, kun koivu on liian työläs ja kallis suojata (miten tricoa pitäisi koivulle käyttää?). Todennäköisesti muokkaan koko alueen ja istutan n. puolet kuusta. Sen jälkeen pidän mättäät glyfosaatilla paljaana, kunnes seuraavana vuonna laitan niihin mäntyä. Ensimmäisenä vuotena voisi tietysti männyt kylvääkin ja merkata ne maalatulla kepillä. Silloin heinäys voisi onnistua, vaikka taimet on pieniä. Todennäköisesti kuluissa ei eroa ole, joten istutus on helpompi ja riskittömämpi menetelmä.

  Reijo Ruotsalainen

  Gla:lle: Mulla on koeala (1,2ha), jossa on kuuset istutettu riveihin. Väliköistä on kaavittu pintamaita leveällä kauhalla pois. Näihin väliköihin on syntynyt aika hyvin luont.männyntaimia. Pitää heinäkuussa katsoa onko tarvetta heinätä.

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)