Keskustelut Tekniikka Sektorisuoja

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sektorisuoja

  Mitenkähän toiminee käytännössä jos 200mm terän sektorisuojan siirtää vain 2 ruuvin varaan ja laittaa 225 terän paikalleen.? Itse ajattelin kokeilla ensi viikolla!

 • kuusessa ollaan

  Ei toimi. Kahdella pultilla väännättää kulmavaihteen kierteitä niin paljon, että murtumisen riski on suuri. Lisäksi sinne terän keskiön lähelle tulee kolo, johon kiilaantuu tehokkaasti risut. Oma suojus 225 terälle suosista.

  Jätkä

  Onko sektorisuojus liian kallis hankinta? En ole tarkkaillut hintoja, mutta olen sellaiset ostanut aina, kun on tarvinnut. Jos on hyvä kone – (Hyvä raivaussaha, hyvä moottorisaha, hyvä auto, hyvä mopo jne) – ei sitä kannata pilata yrittämällä ”säästää saippuassa”.

  Aina kun näkee jossain laitteessa selvästi siihen kuulumattomia osia tai ruuveja / pultteja, niin ainakin minut valtaa vahva epäluulo laitetta ja sen omistajaa kohtaan.

  Syrjälä Jari

  Pitäähän sitä suunnitella kun muuten jää 200mm sektorisuoja ylimääräiseksi! Ei se kallis ole jotain vajaa 40euroa!

  Metsuri motokuski

  Osta vain oikea sektorisuoja. Ei se niin suuri investointi ole. Itse olen aina siirtänyt isomman suojan uuteen sahaan kun se näyttää tulevan ainakin toistaiseksi pienellä terällä. Vanhaan siirrän sitten uuden sahan suojan ja myyn ”viulun” jollekkin harrastelijalle nettikirpparilla.

  arto

  Jos kyseessä ruotsi sahat sektorisuoja 225  29.80e

  Jätkä

  Luultavasti molemmille sektorisuojille tulee käyttöä, jos ne sopivat paikalleen. Minusta pienemmän risun raivauksessa isompi terä / suoja toimii paremmin, kun taas isomman puun kanssa 200 millinen terä ja -suoja ovat paraimmillaan.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)