Keskustelut Metsänomistus Sijoitus vinkki

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 82)
 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kokemuksesta voin jo sen verran kertoa, että metsäosakkeet ovat suhdanteiden mukana heiluvia ns. syklisiä osakkeita. Onnistuin itse ostamaan Metsä Groupia keväällä eli syklin huipulla ts. juuri huonoimpaan aikaan, ja se on nyt miinuksella -19 %. Olisi pitänyt odottaa muutama viikko, niin olisin hoksannut että Hämälä myy isoja potteja ja olla ostamatta! Koko osakesalkku on keväästä kehittynyt noin +10 prosenttia. Paras osake on AMD +66, ja huonoin Enersense -37 prosenttia omistusaikana.

  Paras sijoitukseni on kuitenkin tällä hetkellä osakehuoneisto, jonka sipo on yli +10 vuodessa verottomana. Verottoman tulon voi noissa saavuttaa kolmella tavalla: vähentämällä pääomavastikkeet vuokratulosta, vähentämällä omaisuuden myyntitappioita tai asumalla asunnossa 2 vuoden ajan ennen myyntiä.

  Koko OST-salkku sisältää tällä hetkellä seuraavia (tuottoprosentin mukaan järjestyksessä): AMD, Spinnova, Vaisala, Maven Wireless, Astrocast, Merus Power, Cloudberry Clean Energy, Illumina, Digital Workforce Services, Konecranes, Lamor, Green Hydrogen Systems, Metsä Board, Enersense. Kotimaisia 8/14 eli 57 %.

  Tolopainen

  AJ Metsäliitto ei ole pörssissä. Siellä on metsäboard, eikä sitä tietenkään kannata omistaa suoraan, vaan Ml:n kautta. Hajautettu salkku yleensä häviää indeksille. Ei niitä ten baggereita kuitenkaan osu piensijoittajalle poimimalla. Mielenkiintoinen salkku, josta en ymmärrä mitään.

  Puuki

  Kämppien vuokraamista olen minäkin harrastanut. Ei ole aina kovin heleppoa sekään homma. Viimeksi myin yhden hyvän luukun pienellä tappiolla koska en ole pääkaupunkiseudulla jossa hinnat vain nousee.   Jonkin verran jäi siitä kuitenkin plussan puolelle  6v:n vuokrauksen jälkeen.

  M -board on itselläni hyvinkin plussalla  vielä toistaiseksi.   Hajautettua , ajallisesti ja aloittain , sitähän suosittelee moni.  Helpoimmalla pääsee jos sijoittaa rahastoihin joissa on pienet kulut ja hyvä tod. näk. nousupotentiaali.

  Ola_Pallonivel

  Umpit myin pois -17 hyvällä voitolla. Liian aikaisin, mutta kun oli rahalle tarvetta. Ei kannata liikaa laittaa metsään painoa, muuten menee metsään. Joskus seurasin Sipilää, kun myi pois sijoituksiaan. Ei olisi kannattanut, olin liian aikaisin liikkeellä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hajautus on tärkeintä. Toiseksi tärkeintä lienee se ettei hötkyile myymään. Osakesalkkuni punainen lanka on ehkä megatrendit: ympäristöasiat, energia, biotalous, geenit, digitalisaatio. Ainut poikkeus noista on Konecranes.

  puunhalaaja

  Puukilla hyvä ohje. Itse pistän roposeni tänne https://www.nordnet.fi/fi/markkina/rahastot/nordnet-indeksirahasto-suomi-aiemmin-superrahasto

  Nordnet Indeksirahasto Suomi (aiemmin Superrahasto) on markkinoiden ainoa täysin kuluton indeksirahasto Suomessa.

  Scientist Scientist

  Minulla metsäyhtiöitä ostettuna noin 10 vuotta sitten. Paras Metsäboard, ostohinta noin 2.8 euroa, nyt jotakin yli 8 euron. Metsäyhtiöt , kolme suurta, lienenevät nyt huipussaan. Muita suurimpia sijoituksia Fortum ja Sampo sekä Tokmanni. Kaikki osakkeet n +40%. Ulkomaisia osakkeit, paitsi Telia ja SSAB  en ole juuri ostellut. Ehkä.olisi pitänyt ostaa amerikkalaisia FAANG osakkeita. Ulkomaisten kohdalla olen lähinnä ostanut indeksirahastoja. Muutenkin olen alkanut suosimaan niitä, koska indeksiä ei voi juuri voittaa. Ajallinen hajautus niidenkin kohdalla kannattaa muistaa.

   

  Kuiva käpy

  AJ:llä ihan mielenkiintoinen salkku. Joukossa muutamia pieniä uusia yhtiöitä, joihin on ladattu suuria odotuksia. Mutta oletko ihan varma, että OST:lle kannattaa hankkia ulkomaisia yhtiöitä. Saattaa verokarhun karvainen käpälä raapaista tuottoihin kaksi kertaa! Vai onko kyseessä sittenkin tavallinen arvo-osuustili?

  https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000006269258.html

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kuiva käpy on oikeassa, mutta tarkoitus olisikin panostaa mahdolliseen arvonnousuun eikä osinkoihin. Aloittelevat yhtiöt eivät yleensä ole hyviä osinkojen maksajia. Mahdollinen kaksinkertainen verotus koskee siis vain osinkoja, ei myyntivoittoja. Hajautusmielessä siis ne ulkomaiset mukana. Osakepoiminta on mielenkiintoisempaa kuin rahastojen omistaminen.

  Asunnoista vielä: jos kyseessä on vanha asunto-osakeyhtiö tai kiinteistö kuten omakotitalo, jossain lehtijutussa sanottiin, että remontteihin pitäisi laittaa keskimäärin vähintään 1 % asunnon arvosta jotta omaisuuden arvo säilyy. Tuota remonttirahaa voisi verrata metsäkiinteistön tuotantokoneiston ylläpitoon, esimerkiksi uudistamiskuluihin.

  Berza

  Osakkeiden hintataso on mielestäni nykyisin käsittämättömän korkealla. Ihmeen kauan on mennyt ilman jossain vaiheessa tulevaa korjausliikettä.

  Olen vakavasti miettinyt, pitäisikö sijoittaa sähköautoon 😁

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 82)