Keskustelut Puukauppa Silloin kun maanomistaja tietää miten hommat hoidetaan:

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)
  • Rane

    Ajourat pitäisi tehdä ojan päälle mutta ojia ei saa tukkia ja puunkorjaajien pitäisi ne aukaista jos tukkiutuu.Ei kuulosta täysjärkisen ohjeilta.

    Hyvää ohjeissa on että yövuoron kuski voi soittaa vaatimuksen mukaan isännälle aamuyöstä että taisipa ojanreuna vähän painahtaa…

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Soittaisin vasta aamulla.

    Metsuri motokuski

    Tuollaiset hakkuut tuntihommina niin voi pohtia rauhassa ja mittailla. Voishan tuo isäntä vaikka nauhoittaa poistettavat puut niin sais mieleisen, jos nyt joku sinne vielä haluaa mennä hakkaamaan.

    Timppa

    Maksetaankohan siellä Sahalan maalla kuskeille ”likaisen työn lisää”?  Entä puun hinta?  Vaikuttavatko nuo ukaasit siihen?

    Tosiaan, seuraako ”rötöksistä” sanktioita?  Jos ei, silloin ne ovat yhtä tyhjän kanssa.

    Eikä 950 ha:n omistaja ole Suomessa mikään metsäomistaja-Kroisos.  Paljon suurempiakin löytyy.  Esim kiuasbisneksellä rikastuneet Harviat ja monet yhteismetsät.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    On kroisos tai ei, mutta isovanhempiensa testamenttilahjoituksesta näkyy suomen kulttuurirahasto jakavan tänäkin vuonna 620000 (kuusisataakaksikymmentätuhatta) €uroa.

    Sahalan paroonin mailla ei ole hirvituhoja. Hakee riittävästi lupia.

    jees h-valta

    Vähän Ranen ja Timpan linjoilla. Ylimainostetun tuntuista toimintaa. En pidä mitenkään huippuna mutta minulta puuttuukin se nolla sieltä ha:ien perästä. Iso saa tehdä isoja höl…ksiä?+?

    Gla Gla

    Kun vertaan noita ohjeita omaa palkkatyötäni ohjaavaan laatuvaatimusluetteloon, kovin helpolla motokuskit pääsee. Joissain hommissa on vain totuttu siihen, että kun jotain tehdään motokuskin mielen mukaan, sen pitää riittää. Ja jos lopputulos ei ole hyvä, on se maanomistajan vika. Väärin hoidettu puusto tms.

     

    mehtäukko

    Hakkuutyön tekeminen ei tarkoita sitä että tehdään siten missä aita on matalin. Kyllä firmoilla on selväpiirteiset ja laatua vaativat ohjeet. On kuitenkin käsitettävä niin vaihtelevat olosuhteet, vaikka jo kuvion sisällä. Jos vaatija ei ymmärrä mahdollisuuksien rajoja, parasta ajaa itsensä metsään.

    Timppa

    Nämä laatuasiat ovat aika kummallisia.  Epäilemättä Nokialla oli aivan täydelliset ohjeet kuinka tehdään virheettömiä kännyköitä.  Risto Siilasmaa kertoi kuitenkin kirjassaan, että vikaprosentti oli yli 10.

    Siinä rakennusliikkeessä, jossa työskentelin kauan, oli erittäin perusteellinen tekninen johtaja (sittemmin toimitusjohtaja) hyvinkin tuota Sahalan tyyliä.    Kyllästyi kanssa virheisiin ja teki tarkat luettelot siitä millaisia virheitä ei työmaalla saa tehdä.  Eipä niitä sitten enää löytynytkään, mutta löytyi taas ihan uudenlaisia virheitä.

    Toisessa rakennusliikkeessä, jonka palveluksessa olin, otettiin käyttöön laatujärjestelmä.  Kysyin eräältä rakennuspääliköltä, että pitävätkö sinun talosi nyt aina vettä.  Vastaus oli, eipä tietenkään, mutta homma tehdään nyt vain sertifikaatin mukaan.

    Gla Gla

    Niin, onko parempi tapa vetää laatukriteerit tiukalle ja saada iso vikaprosentti (johon puuttumista laatujärjestelmä edellyttää), vai jättää vaatimukset löysälle ja saada vikaprosentti pieneksi, kun kaikki kelpaa.

    Jos talo on tehty laatujärjestelmän mukaisella prosessilla ja talo silti vuotaa vettä, joko

    a. taloa ei ole tehty laatujärjestelmän mukaan

    b. käytössä on varsin omalaatuinen laatujärjestelmä, joka sallii vuotavan talon luovuttamisen asiakkaalle.

    On aika erikoista ajattelua, että laatujärjestelmän tarkoitus on toimia tietyn prosessin mukaan ilman, että sillä on vaikutusta lopputuotteen laatuun. Minkä rakenteen, jonka tarkoitus on estää vesivuodot, kelpoisuuden osoitus ei ota kantaa siihen, estääkö rakenne vesivuodot? Jos tällainen kriteeri löytyy, voitko Timppa pokkana sanoa rakentamisen vaativan insinööritason koulutustasi?

     

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)