Keskustelut Tekniikka Sthil MS241 vuotaa teräketjuöljyä

 • Tämä aihe sisältää 5 vastausta, 5 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 12 vuotta sitten Padre toimesta.
Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sthil MS241 vuotaa teräketjuöljyä

  Saha on täysin uusi eikä sillä ole vielä klapiakaan sahattu. Siirsin sitä paikasta toiseen ja huomasin, että sahan alla on öljylammikko. Tarkemmin tutkittuna pumppu päästi teräketjuöljyä läpi ja aina kun sen noron pyyhkäisi sormella pois, hetken päästä tuli uusi noro. Vein sahan huoltoon ja vaihdettiin uusi öljypumppu.

  Nyt kun sain sahan takaisin huollosta ja pyöritin sitä hetken (testasin, että laipan päästä lensi vähän öljyä) ja sammutin sahan. Sitten laitoin lattialle ja 10 min jälkeen on taas vähän öljyä sahan alla.

  Tuleeko sahan vuotaa näin vai pitääkö saha viedä taas huoltoon?

 • Nimetön

  Normaali laipasa ilmarako joka vähän kerää öljyä laipan sisälle ja valluu sitte seisoessaan pikkuhiljaa lattialla. Oisko mahdollisesti kyse laipasta valuvasta oljystä? Laipasta valuva öljyn määrä rajallista.

  Korpituvan Taneli

  Kyllähän sahan alla aina jotain pitää olla suojana, aina sieltä jotain valuu.

  Jätän kuitenkin ammattilaisten vastattavaksi milloin se on epänormaalia.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  tamperelainen

  Kyllä kyseessä on mootorisahoihin liittyvä ominaisuus,ei vika.Enempi olisin huolestunut,jos saha ei”päästäisi alleen”(tankki tyhjä,pumppu rikki,huohotin jumissa)

  Iron Man

  Onkos tampesterillakin 241:n.

  Padre

  Ok, kiitoksia vastauksista. Aiemmin öljypumppu oli tosiaankin viallinen kun sahaa oli edellisen kerran käytetty muutama kuukausi sitten ja kun öljynoron pyyhkäisi sormella pois niin hetken päästä öljy alkoi taas valua. Sahankin alla oli silloin oikein kunnon lammikko.

  Nyt on uusi pumppu ja saha on viikon verran ollut käyttämättä, joten viikonloppuna näen sitten, että paljonko sitä öljyä on tullut pihalle. Saattaa siis hyvinkin olla nyt niin, että pumpun vaihdon jälkeen pieni vuoto johtui laipasta valuvasta öljystä. Seuraillaan tilannetta…

Esillä 5 vastausta, 1 - 5 (kaikkiaan 5)