Keskustelut Tekniikka Stihl 192 käyntihäiriö pienkonebensalla

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
 • Stihl 192 käyntihäiriö pienkonebensalla

  Seuraava häiriö ilmeni Stihl 192 sahassa pienmoottoribensiinillä. Kun saha kävi tyhjäkäynnillä ja kaasun painoi pohjaan niin saha sammui. Kaasua piti viputtaa, että kierrokset nousivat ja sitten saha kiersi normaalisti. Säädöillä vika ei korjaantunut. Tosin L ja H suuttimien säätövara on vain 3/4 kierrosta, mutta uutena pienen säädon jälkeen saha toimi normaalisti myös pienmoottoribensiinillä. Yksi Stihlin huoltomies epäili kiihdytyspumpun tiivistettä ja toinen likaa kaasuttimessa. No ostin purkin CARB & EGR CLEANERia ja suihkutin sitä kaasuttimeen ja ihme kyllä saha toimi vähän aikaa moitteettomasti, kunnes alkoi taas temppuilemaan. Sitten lisäsin 98okt. bensiiniä (2,1% seos) ja kas kummaaa vika hävisi ja saha toimi normaalisti. Sahailin jonkun kuukauden sahan toimiessa loistavasti. Tämän polttoaineen loputtua lisäsin pienkonebensiiniä ja saha alkoi samalla tavalla temppuilemaan. Ostin 98 okt. bensiiniä ja saha laulaa iloisesti. Luulisi pienkonebensassa olevan vettä tai jotain vikaa, mutta kun se toisen merkkinen saha toimii molemmilla bensiineillä aivan loistavasti. Kysymys kuuluukin miksi tämä stihl 192 ei toimi alkylaattibensiinillä kunnolla, mutta toimii 98 okt bensiinillä. Luulisi sen olevan toisinpäin.

 • Petkeles

  Muisteleesin että pienkonebensa suattaa jossaen tappaoksessa vuatia sejoksen rikastamista, ainakii valamistajiisa mukkaan. 192 on piästöinnostuksen tuatta muutennii rajotettu helevetin laehalle ja pikkunenkii kuasarin roskaantuminen tuntuu het. Voes sullakii olla paekallaan putsata kuasar jossaen välissä.
  Palstan supersahamekaanikon timanttisija kommentteja ototellessa koeta tyytyvä tuohon…

  petep

  Tai sitten saahhaa sillä ysikasilla äläkä edes mieti miksi ei toimi pienkonebensalla.

  Rissa

  Tyyvyn vastauksees Petkeles. Se ol hyvä iliman superri tai timanttii.
  Sitä minä jo vähä pelekäsinnii, että tostoimmiinhan sitä jouttuu. Mitä lilluketta out muuten käättänä kuasarin puhistuksessa? Jotkut kun keittää veissä, toiset tuas lätree sen tentun kanssa. Tuolla kuapissa ois yks Motonetin Ultrasonic Cleaner Fluid. Se on ultra iän läträysneste. Voesko kokkeilla ihan vuan veen kanssa?

  Petkeles

  No ottija tuota, veestä en lähe sanomaan mittään, kun en tiijä kelepooko nuille tilihin sahoelle muut ku baijerlaeset jiätikköin sulamisveet. Ite oun käättännä paeneestettuva ilimoo putsaoksessa, mieluite kompressorista jos ee ommoo hyvijä keohkoja.

  EDIT: Ite asijassa putsasin just par viikkoo sittä 192 tilihin kaasarin, kun vehkeessä olj merkkijä pensan suanti vaekeoksista.

  Jätkä

  Kankaanpäässä on eräs henkilö, joka kaupittelee korvauskaasuttimia Tilheihin. On ollut myös kaasuttimia ilman kiihdytyspumppua.
  Meillä meni useita Tilhejä takuuhuoltoon aikoinaan ja siellä vaihdettiin kaasuttimet suosista.
  Huoltomies sanoi, että pesurikin heillä on – ja vaihdettavia kiihdytyspumppuja, mutta kaasarin vaihto on helpompi ja varmempi keino.
  Kyllä alkoi pelittämään pienkonebensallakin.

  Nimetön

  MINÄ EN OLEN SAHANTUT MUULAN,KUN 98PENSALAN EN OLEN SAHANTUT,PIENIN K0NEN PENSALA.PIENIN K0NE PENSA ON SUNTUNTAI,SAHURIETEN PENSA E1 KÄY URAKA SAHURIELEN.HUIPU URAKA TASOLA E1 OLEN,VAROJA KÄYNTIN HÄIRIÖLEN VOI TULTA,HINTOHINSA JOS.ALKAA TULTA SAHAN,KANSA OKELMIA.SE PARA1N PENSA KA1KILEN SAHOLEN ON,98PENSA SEKÄN LAATUN ÖLY 2ROSENTIA E1,KARSTONTU K0NE SEKÄN KÄY ILMAN OKELMIA.ON PITÄÄ OLTA LAATUN ÖLIY,ELÄ LA1TA LIIKAA KUN ON 2ROSENTIA.NIIN ON SEKONTUS,SUHTE KOHTILAAN E1 MYÖSKIN SAVUTA..

  Metsuri motokuski

  Pienkonebensa on hyvä jos sahaa vähän ja harvoin. Itse laitan aina talveksi raivaussahoihin ja muihinkin pienkoneisiin pienkonebensat kun laitan koneen säilöön. Hyvin ovat keväällä heränneet eikä käyntiongelmia ole ollut.

  MIKANDER

  Ei ammattiduunareilla ole liksaa sahata Aaspenilla
  Sehllin V.poperia Mobilin 2.tahtistarancincöljyä
  Sekaan Tilhillä hyvämittakannu näyttää paljonko
  Bensaa ja öljyä 2.5.keittoa ollen käytellyt
  ei ongelmaa

  MIKANDER

  Ei ammattiduunareilla ole liksaa sahata Aaspenilla
  Sehllin V.poperia Mobilin 2.tahtistarancincöljyä
  Sekaan Tilhillä hyvämittakannu näyttää paljonko
  Bensaa ja öljyä 2.5.keittoa ollen käytellyt
  ei ongelmaa

  Rissa

  Pienmoottoribensiinistä kiinnostuin enemmän kun eräs Nesteen huoltoasema aloitti sen myynnin täällä tänä kesänä. Siis mittarista. Kun kävin sitä viimeksi ostamassa hinta oli 1,89e/l. Kaupan kannuissa se maksaa 3 – 4 e/l. Yksi hyvä syy käytön kannalta on sen hyvä säilyvyys niin kuin Metsuri motokuskin kirjoituksestakin voi sen todeta. Alkylaattibensiiniä ei myöskään luokitella myrkylliseksi, joten se on vähemmän haitallista ympäristölle ja sahurille itselleen kuin muut bensiinit. Joten ei sitä nyt aivan kannata unohtaa. Varsinkin jos sitä voi ostaa paikkakunnalta mittarista puolet halvemmalla kuin kaupan kanistereissa. Mutta tietenkin jokaisen käyttötarkoitus ja ajatusmaailma ratkaisee mitä kukakin käyttää.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)