Keskustelut Tekniikka Stihl 192 käyntihäiriö pienkonebensalla

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
 • Stihl 192 käyntihäiriö pienkonebensalla

  Seuraava häiriö ilmeni Stihl 192 sahassa pienmoottoribensiinillä. Kun saha kävi tyhjäkäynnillä ja kaasun painoi pohjaan niin saha sammui. Kaasua piti viputtaa, että kierrokset nousivat ja sitten saha kiersi normaalisti. Säädöillä vika ei korjaantunut. Tosin L ja H suuttimien säätövara on vain 3/4 kierrosta, mutta uutena pienen säädon jälkeen saha toimi normaalisti myös pienmoottoribensiinillä. Yksi Stihlin huoltomies epäili kiihdytyspumpun tiivistettä ja toinen likaa kaasuttimessa. No ostin purkin CARB & EGR CLEANERia ja suihkutin sitä kaasuttimeen ja ihme kyllä saha toimi vähän aikaa moitteettomasti, kunnes alkoi taas temppuilemaan. Sitten lisäsin 98okt. bensiiniä (2,1% seos) ja kas kummaaa vika hävisi ja saha toimi normaalisti. Sahailin jonkun kuukauden sahan toimiessa loistavasti. Tämän polttoaineen loputtua lisäsin pienkonebensiiniä ja saha alkoi samalla tavalla temppuilemaan. Ostin 98 okt. bensiiniä ja saha laulaa iloisesti. Luulisi pienkonebensassa olevan vettä tai jotain vikaa, mutta kun se toisen merkkinen saha toimii molemmilla bensiineillä aivan loistavasti. Kysymys kuuluukin miksi tämä stihl 192 ei toimi alkylaattibensiinillä kunnolla, mutta toimii 98 okt bensiinillä. Luulisi sen olevan toisinpäin.

 • Jätkä

  Jos pienkonebensaa saisi täälläkin mittarista alle kahden euron, olisin takuuvarma asiakas.
  Meillä kuluu 2-T bensaa aika tavalla ja olisin tosi huojentunut, jos nuorisokin voisi käyttää sitä mopoissaan jne.

  Vaikka onkin tuorevoitelujärjestelmä mopoissa, jolloin nelitahti versioon voisi kone itse sekoittaa öljyn, taikka sitten, jos mittarista saa valmista seosta.

  Kyllä minä tykkäisin – ja kone tykkäisi kanssa.

  petep

  ”Hennalan aseman lisäksi Neste-pienmoottoribensiiniä on mittarimyynnissä Neste Oilin Matinkylän, Helsingin Eläintarhan, Porvoon Asentajantien, Turun Satakunnantien, Tampereen Lielahdenkadun ja Jyväskylän Tourulantien asemilla.” ….siellä ne sahurit on 😀

  Jätkä

  ”Hennalan aseman lisäksi Neste-pienmoottoribensiiniä on mittarimyynnissä Neste Oilin Matinkylän, Helsingin Eläintarhan, Porvoon Asentajantien, Turun Satakunnantien, Tampereen Lielahdenkadun ja Jyväskylän Tourulantien asemilla.” ….siellä ne sahurit on 😀
  Lähetetty: 2 min sitten
  Lähettäjä: petep

  On vain niin halvatun kaukana, että ei kannata lähteä hakemaan.

  Rissa

  Nesteen huoltoasemia, jotka myyvät mittarista 4-T pienmoottoribensiiniä eli Alkylaattibensiiniä on tällä hetkellä Suomessa 11 kpl. Espoo Matinkylä, Helsinki Eläintarha ja Oulunkylä, Porvoo Asentajantie, Hämeenlinna Idänpää, Lahti Hennala, Turku Satakunnantie, Tampere Lielahti, Orivesi Rouvedentie, Jyväskylä Tourula ja Kuopio Puijonlaakso.

  Gla Gla

  Itselläni oli samanlainen ongelma kerran 192:ssa, mutta bensalla en siinä osannut edes ajatella olevan osuutta. Tuolloin uusittiin kiihdytyspumpun mäntä ja kalvot sekä joku impulssiletkun natsa. Kustannukset töineen 80,65 € alv 0%. Jos bensaa vaihtamalla sen olisi saanut pelaamaan, tuskin se pitkäaikainen korjaus olisi ollut. Harvemmin ko. merkkiä edustavassa liikkeessä myönnetään tyyppivikojen olemassaoloa. Tuo kuitenkin taitaa tämän mallin ongelma olla.

  Tieto pienkonebensan mittarimyynnistä on kiinnostava, täytyy käväistä katsomassa hintataso, kun seuraavan kerran ajaa tuosta ohi. Kiitos!

  lastunraapija

  Alkylaattibensakokemusta perämoottoreista:

  Tavallisella bensalla on joutunut peräprutkun kaasuttimet avaamaan ja puhdistamaan joka kevät talviseisokin jälkeen. Nyt olen toisen kerran ajanut viimeiset ajot ennen talvisäilöä alkylaattibensalla. Osin siksikin, että 5-heppaisesta japanilaisprutkusta (millä merkillä autojakin voi ostaa) hajosi kaasuttimen kalvo vakiobensalla melko vähän ajettuna vain pari vuotta koneen takuun päättymisen jälkeen. Ja piti ostaa koko pumppu uusiksi isolla rahalla, kun pelkkää kalvoa ei myydä. Ehkä kalvo ei kestänyt etanolibensaa? Siis syksyn lopuksi olen kahtena vuotena nyt tehnyt tankin tyhjennyksen 98-bensasta ja alkylaattia tilalle. Tänä syksynä tämän bensan vaihdon jälkeen ensimmäinen käynnistys onnistui vielä tavan mukaan toisella nykäyksellä selvästikin bensaletkussa jäljellä olevalla perusbensalla. Uusi käynnistys +6 asteen lämmössä, kun letkustot olivat jo täynnä alkylaattia, vaati 7 vetoa. Viimeinen veneily +2 asteen lämmössä meni soutamiseksi, sillä 20 vetoa ei riittänyt käynnistykseen.

  Missä syy? Ainakin on niin, että alkylaattibensan höyrystymislämpötila on korkeampi kuin perusbensalla. Ehkä tämä voi viitata yleisempiinkin kylmäkäynnistysongelmiin alkylaatilla? Sahoissa minulla on nyt ollut talveksi seos, jossa on 80% 98-bensaa ja 20% alkylaattia + öljyt. Tuolla sotkulla ei ole tullut kaasuttimien tukkeutumista ja käyntiinlähtö on hyvä.

  Jätkä

  Alkylaattia olemme käyttäneet kymmenissä raivureissa ja ketjusahoissa.

  Aino epäilys ajoittui käytön alkutaipaleelle, kun Raivaussahat alkoivat takkuamaan. Vika paikallistui Tilheihin ja niissä kaasuttimien kiihdytyspumppuihin, joita vaihdettiin takuuseen oikein sarjatyönä.

  Sattuivat sahat olemaan maahantuontierästä, jossa oli viallisia kiinalaisia kaasuttimia lähes kaikissa.

  Virtain moottorisahan ”Arska” kertoi heille tulleen erän olleen 600 raivuria kerralla.

  Olemme käyttäneet sekä ruotsalaista alkylaattia, että Nesteen vastaavaa litkua, ei mitään eroa.

  MaalaisSeppo

  Lielahdesta olen pienkonebensat hakenut jo monta vuotta. Saha (tilhi ms 200), raivuri (jonsered) ja ruohonleikkuri pelaavat ongelmitta.

  Rivinelonen

  Viikonloppuna sahattiin kahdella ms200 stihlillä pienkonebensalla(alkylaatti). Aikaisemmin molemmat sahurit käyttänyt omia sekoituksia. Tyhjäkäyntikierrokset laski selkeästi pienkonebensalla ja meinasi sammua helposti vanhoilla säädöillä, muuten mitään oikein huomattu. Tämä havainto siis molemmilla sahoilla.

  Jätkä

  Kun pienkonebensaa lanseerattiin, mainittiin selkeästi, että kaasutin voi tarvita pientä säätöä ja niinhän ne vaativat, kiristää piti suuttimia. Seurauksena kulutus pieneni – Hyvä juttu!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)