Keskustelut Tekniikka Stihl 261 C-M huono tyhjäkäynti

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Stihl 261 C-M huono tyhjäkäynti

  Merkitty: 

  Noin 2,5v vanha vähän sahattu saha ei pysy käynnissä ilman kaasuttelua. Pienkonebensalla ei lainkaan ja normibensalla huonosti. Myös käyntiinsaanti on välillä vaikeaa, ainakin lämpimänä. Oikeastaan käynnistyy vain jos toisella kädellä pitää kaasun pohjassa ja toisella vetää käyntiin. Muutoin saha toimii hyvin ja tehot on tallessa.

  M-tronicin kalibrointiproseduuria ei saa tehtyä, koska saha ei pysy käynnissä kylmäkäynnistysvipu päällä.

  Mikähän sahaa vaivaa? Huollossa sanoivat vian olevan kaasuttimen kalvoissa, mutta erikoista että uudehkossa vähänajetussa sahassa olisi jo mennyt.. Irroitin ja puhdistin kaasarin, mutta ei auttanut. Ulkomaan foorumeilla on ollut puhetta sähkösolenoidin viasta, oireileeko se näin?

 • Pavekka

  Joo. Eikä ne ole kalliitakaan. Lisäksi helppo vaihtaa mutta paketin ohjeita pitäisi noudattaa. Sen kanssa ei saa sählätä yhtään. Sahoissa on melko harvoin kalvovikaa toisin kuin leikkureissa. Kyllä ne sen huollossa tietää mutta eivät jaksa aina kiireissään selitellä.

  AnLa

  241ssä tismalleen samat oireet. N. Viisvuotta vanha saha, ja tänä keväänä alkoi vikomaan. Pesin ilmanputsarin saippuan kanssa oikein hyväksi, niin tyhjäkäynti hieman parani mutta edelleenkin lämpimänä ei lähde käyntiin kuin toisella kädellä kaasua pitämällä. Ja tuo kalibrointi mahdoton kun saha ei käy kuin hetken ryyppy päällä. Vien sahan huomenna liikkeeseen, jos siellä löytäisivät mikä vikana.

  Ola_Pallonivel

  Muistaakseni eräs tubettava kauppias kertoi, ettei 261 ilmanpuhdistaja puhdistu tarpeeksi normi pesuaineella. Se vaihtoon. Ja tulppa on varmaan jo vaihdettu.

  Pavekka

  Bensalla ne pitää pestä. Näinä viherfasismin aikoina semmosia ei vaan voi painaa sahan käyttöohjeisiin. Siellä on sitten näitä fairi kukkuluuruujuttuja.

  Haba

  Bensa pesut ei toimi, tämä toimii

  https://www.stihl.fi/STIHL-tuotteet/Poltto-ja-voiteluaineet/Rasvat-ja-puhdistusaineet/21473-1535/Puhdistusaine-(koneet).aspx

  alumiini yms. pinnoille runsas vesihuuhtelu pesun jälkeen ja ehkä wd40 suojaksi.

  Raket

  Se on sitä shakshalaista laatua. ?

  Pavekka

  Niin on. Saksalaisessa venttiili 15e ja taas toimii. Ruotsalaisessa koko kaasutin 150e ja taas toimii..?

  Raket

  Samaa kuonaa molemmat. Toimii jos toimii. ?

  AnLa

  Vika oli kaasuttimen kyljessä olevassa magneettiventtiilissä, se vaihdettiin niin taas pelaa. Hintaa venttiilille tuli vaihdettuna nelisenkymppiä.

  Metsänmies

  Olen vaihtanut usean magneettiventtiilin Stihlin 460 raivaussahoihin. Yleensä käyntihäirö on korjaantunut ja polttoaineenkulutus vähentynyt. Kun nyt keväällä taas vaihdoin yhden saha venttiilin, huomasin, että venttiilissä oleva pieni o-rengas oli mennyt väljäksi. Tuumin, että onkohan vika siinä, että tuo rengas kuluu ja polttoainetta pääsee fuskaamaan sitä kautta ulos, tai sitten ilmaa sisään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)