Keskustelut Tekniikka Stihl menee kapeisiin ketjuihin

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Stihl menee kapeisiin ketjuihin

  Merkitty: 

  Tuollainen artikkeli tuli tuossa luettua . Tämä uusi laippamalli  light 04 poikkeaa edellisistä siten että kärkipyörän hammasmäärää on vähennetty.

  261 tulee 14-tuumaisella laipalla  ja siis 1.3 mm ketjulla . Ketjun pitäisi olla parasta mitä tähän mennesså on  tullut.

  Sitten aloin tyhmällä päällä miettimään että voiko vetoratas olla sitten se mitä vanhemmassa 261-sahassa on ?  Ymmärrän tavallaan että tehdään oma spesiaalimitta että ei voi esm käyttää Huskun xcut ketjuja kun niitä ei ole 14 tuumaisena.

  https://www.metsalehti.fi/artikkelit/stihl-uudistaa-mallistoaan-isosti/

 • Jätkä

  Kyllä voi käyttää muidenkin valmistajien ketjuja. Kauppiaan pitää vain olla varautunut esim metriketjusta tekemiseen taikka sitten olen monesti ostanut kolme ketjua, joista olen liittänyt kaksi – esim 18 tuumaiseen sopivaa. Helppoa kuin heinänteko – ja halpaa!

  Pihkakintas

  13″ ja 15″ jää molemmat pois. Korvaava 14″ ilmeisesti lähempänä vanhaa 15″.  Sama vetopyörä käy. Mielenkiinnolla odotan, tuleeko muuta muutosta itse ketjuun. Meneekö ohi X-Cutista.

  Mullakin oli vähän aikaa enää neljää eri moottorisahan teräketjua, kun lyhensin Pilkemasterin laipan (Hva 64 vl) Stihlin ketjulle (63 vl) sopivaksi.

  Pavekka

  Mikähän tässä ketjulaippa uudistuksessa mahtaa olla perimmäinen ajatus ja mitä se käytännössä tarkoittaa?

  Luoko stihl uuden standardin ja pyrkii sitouttamaan käyttäjät järjestelmiinsä jotta pystyvät hallinnoimaan kauppaa paremmin. Sahojen apple?

  X-cutin ostin mielenkiinnosta mutta en ole vielä saanut asennettua. Kovin sitä kehuvat mutta kukaan ei vielä ole osannut kertoa miten se on parempi? Paikallisessa väitti että oregonin speedcut eli vastaus x-cutille on lähinnä ähäkutti eli uusi stailaus.

  Markkinoiden aina pakko tehdä jotakin uutta. Ota niistä nyt aina selvää mikä on hyvä uudistus.

   

  kkiila

  Stihl ei ”mene” kapeisiin ketjuihin vaan alkaa myös tekemään näitä pienemmillä hampailla olevaa .325  1.3mm. Jollainen on esimerkiksi Oregon VP / VPX95, Oregon 95TXL.

  Samalla tulee puolitaltta ja teräväkärkinen. RS ketju on hyvä lisä kun muilta ei saa. Laippa on ohuempi ja ketjussakin vähemmän metallia niin painosta lähtee xxx g pois, paremmalla sahausteholla. ” menee kevyemmin, nopeammin”

  ”normaalia” isompaa .325 kokoa tekevät samalla ja luulisin että tälläinen on vakiolaippa ja ketju edelleen maailmalla yleisesti.

  Täällä on ollut reilu 7 vuotta 50cc toisessa sahassa 3/8 jakoinen 1.3mm ketju jonka hampaat / ketjun leveys suunnilleen samanlainen kuin näissä .325nk ketjuissa hieman vähemmillä hampailla. 16/18″ laipalla on kyllä huomattavan korkea sahausteho koska ketjunopeus pysyy sahattaessa.  Joskus sitten on 13″ laippa + 8 piikkisellä pyörällä.

  petep

  Kokeilimpa Pikkutilhiin Picco Superia kun näissä yleensä on Picco Micro.

  Kyllä on leikkausteho tooooosi hyvä . Halkorantteelle ehdoton ja kyllä sillä karsiikin kun vähän totuttelee.  Superia myydään jonkinmoisena talttapääketjuna…..

  kkiila

  Teräväkärkinen, stihl on muistaakseni valmistanut n 10v tässä koossa. Pari vuotta myöhemmin otin käyttöön. Kyllä karsintakin nopeutuu.

  10 pistettä tälle Stihlin 63PS  ”3617” ketjulle.

   

   

  petep

  On sitä ollut pikkutilhiin tuota PS-ketjua  tosiaan iät ja ajat. Vähän ihmettelen että hakemalla piti hakea että liikkeestä moinen löytyi hyllyn päältä . Oman kokemuksen mukaan tulevat ketjut tulee olemaan PS-mallia  ja hintakin on sama kuin perusketjulla.

  Ainoa miinus ketjussa oli se että kaatosahaus meni helposti pitkäksi ketjun purevuudesta johtuen ,mutta siihenkin tottuu.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)