Keskustelut Tekniikka Stihlistä irtos terälevyn kiinnityspultit

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Stihlistä irtos terälevyn kiinnityspultit

  Juu, noin pääsi käymään. Tilhi MS250 kyseessä. Muttereita avattaessa lähtivätkin kiertymään ulospäin itse pultit. Eikä niitä sinne takaisin saa. Muoviin olivat upotettu. Kierteet muovissa sököt. Onko muille tämmöstä sattunu? Minusta tohon paikkaan ei muovi kuulu.

 • jees h-valta

  Allekirjoitan näin pienellä tuon ammattilaisen kommentin.

  tamperelainen tamperelainen

  Kyllähän nuo Stilin ammtimallit ovat järjestään kömpelömpiä käsitellä.
  Vaikea taitolaji tuo ergonomia.Vaikuttaakohan tuohon käsiteltävyyteen, painonjakaumaan kytkimen erilainen sijainti noissa sahoissa?

  tamperelainen tamperelainen

  Vieläkin höpisen tuosta Huskin paremmasta käsiteltävyydestä.Vaikka kytkinasetelma onkin selvästi ulompaha kuin Stihlissä,niin puolestaan terälaippa ja ketju ja myös siitä aiheutuvat hyrrävoimat asettuvat lähemmäksi sahan painnopistettä ja tekevät Huskista paremmin käsiteltävän

  Hiluxmetsuri

  Liekö vielä sellaista sahaa rakennettu, jossa ei jotain hiukan muuta konstruktiota heikompaa paikkaa olisi. Kyse on laitteen valmistuskustannuksista, materiaalivalinnoista ja suunnittelusta.

  Yleisesti kai lienee niin, että ns. laatutuotteissa harvemmin on suunnitteluvirheitä, mutta valmistukseen niitä virheitä voi tulla ja tuleekin. Halvalla tuppaa saamaan heikomman kokonaisuuden kuin kalliimmalla kunhan vaan materiaalivalinnat korreloivat hinnan kanssa.

  Ergonomia on olennainen juttu ja pienetkin muutokset saattavat tehdä ison eron työmukavuuteen. Sahan paino vaikuttaa paljon, mutta olennainen seikka on myös luotettavuus. Huonosti käyvällä painavalla rakkineella ei tee yhtään mitään.

  Minulla ei ole kokemusta muista kuin Stihlistä ja ihan hyvin on mennyt. Saattaisi mennä ihan yhtä hyvin tai paremminkin jollain muulla merkillä, mutta en ajatellut ostaa toista sarjaa sahoja kun nykyisillä kaataa ja karsii sen mitä tarttee. 🙂

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)