Keskustelut Luonto Suden ulvonta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Suden ulvonta

  Merkitty: 

  Tapahtui elokussa 2022. Olimme mökillä.Ei näkynyt Persidien tähtisadetta, eikä lepakoita. Testaus mielessä ulvoin kuin susi. Ylätys oli suur, kun järven takaa alkoi koko susilauma ulvoa. On se juhlava, komea, kolkko ja kovaääninen eläin..Siis testappa alueellasi, missä vaan Suomessa ulvomalla. Ehkä sudet vastaavat juri sinun metsässäsi.

  Asiaa tutkittiinkin. alueella on joku kaupalinen petojen tarkkailuyritys. Asumatonta aluetta Kuhmossa. On se ikimuistoinen ääni, Ollaanko me nyt ”susikuiskaajia”. Kysymys. Onko kokemuksia susien ulvonnasta, ?

   

   

 • urbo

  Kyllä se antero oli vastarannan mökin polttariporukka joka sieltä ulvoi takasin, eräänlaisia yönsusia nekin

  Jätkä

  Sudet ulvovat ihan oman aikataulunsa mukaan ja jos alueella on muita susia, niin toki ne vastaavat.  Kuulaina iltoina, kun tuuli on suotuisa tai tyyni, voi meilläkin pihalla kuunnella sudenulvontaa. Se kuuluu helposti muutaman kilometrin päästä.

  Rane

  Kaiku.

  Jätkä

  Eikun Kieku!

  Visakallo

  Kyllähän suden ulvonta ihan vaikuttavalta kuulostaa, vaikka eihän se kovin harvinaista nykyisin ole. Minulle mieleenpainuvin on ollut kaakkurin huuto metsälammella. Sen äänen muistaa lopun ikänsä.

  Per Ä Reikäs

  Sinänsä asiaan kuulumatonta, mutta toisinaan ihan piruuttani tuolta oikein yotobesta hakenu Suden ulvonta äänen ja sitä toitottanut naapureideni koirille, niin johan se rakkienkin  joukko ulina alkaa.

  Ääni sentään tokikaan pure ?

  r.ritva

  Aikoinaan alle kouluikäisenä leikimme veljien ja naapurin poikienkanssa pumsotaa.Eli mentiin syyshämärään metsään ja piilouduttiin jos joku näki se oli pum.

  Minäpä kyykistelin männynjuurella.Vähään aikaan ei mitään ääntä kuulunut.Lähellä joku elän ulvoi.Oli lähes pimeää.Nousin siitä pieni pätkä polkua ja kotiin piennarta.

  Pojat jätti yksin metsään.Eikä kotiin mennessä kukaan kysellyt missä olin ollut.Näin vuosien jälkeen usein tuota ääntä pohtinut olisiko ollut susi.Ei se kovin kaukana ollut.

  Tuon jälkeen en metsää ole pelännyt.

  Per Ä Reikäs

  Kiva kertomus juttu Ritva ?

  Itellä näin syksyisin aina tulee mieleen oma ala-aste koulu aika kyläkoulussa:Amerikassa puhutaan tuli kukista, täällä koti Suomessa ovat horsmia ja miten tämä liittyy Perri lapsuuteen, hyvinkin mieleen jäi, pakotus ärsyttävimpään pakotettuun pesäpallo muka harrastukseen, taka kentällä pallo joko hanskaan, tai päähän ja näitä horsmia oli pelikentän reunoilla, kauhu muisto elää.

  arto

  Suden ulvonta on laumankeskeistä viestintää. Ovat silloin ruuanhankinta reissussa. Yksinäiset sudet ei ulvo.

  Kalle Kehveli

  Olipa aikanaan, nyt jo edes mennyt ”ulvova mylläri”, joka ulvoi yksinkin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)