Keskustelut Metsänomistus SUO

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 107)
  • SUO

    ”Synkeäksi näytti tämä suo, jonka pinnalla vaihetteli mutaisia, rämeisiä aukkoja, sammaleisia mättäitä, karpalon kotoja, ja siellä ja täällä seisoi matala, kuihtuva koivu, alakuloisesti nyökytellen päätänsä iltatuulessa. Mutta keskeltä oli suo kaitaisin ja siinä maa myös naveampi ja kiinteämpi. Seisoi siinä lyhykäisiä mäntyjä sammaleisessa puvussa ja mättäillä tummanviheriäisiä, väkevästi hajahtavia juovuke-pensaita. Ja yli tämän taipaleen juoksi vaivaloinen tie suon toiselle rannalle, jossa taasen alkoi pimeä korpi.”

    Kukahan kirjailija näin mestarillisesti kuvasi suota?

    Ja sitten: Onko mitään todellista syytä tuhota luonnonsuojelullisesti mittaamattoman arvokkaita suoalueitamme turvetta nostamalla? Ja vaikka kuinka muka tehdään laskeutusaltaita, sun muuta, niin turpeen nosto pilaa järviä väistämättä.
    Turpeen osuus energian tuotannosta on vain 6-7%! Eikö osuus ole aika marginaalinen?

  • 6 m3 6 m3

    Aloittaja on haluton vastaamaan kysymykseeni? Miksi? On kyllakin kaynyt muokkaamassa aiempaa kommenttiaan. Onko nain etta kun sahko on iat ajat tullut linjoja pitkin tupaan, niin on itsestaan selvaa etta se vain on olemassa. Ei enaa kyeta ymmartamaan miten sita tuotetaan?

    Mosku

    ja niisä joisa vihtyy vaan jänkhäkoerat ja tuhatveljhet.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Miltä se paska maistuu, kun ei ole sen syönnistä kokemusta?

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Hauki on täällä kuopion korkeudella ihan hyvä syötävä. Muikku tosin on ihan omaa luokkaansa.

    Aukusti

    Olen sitä mieltä, niinkuin olen jo monet kerrat tuonut esille, että Kemijoen latvoille pitäisi ehdottomasti rakentaa se Vuotoksen eli Kemihaaran tekoallas.

    Siihen saataisiin talteen ne ylimääräiset tulvavedet, jotka nykyisin juoksutetaan jokaisen Kemijoessa jo olevan voimalaitoksen tulvaluukuista mereen. Eikä se ole mikään pieni määrä energiaa, mikä näin hukataan. Lisäksi on aina pelättävissä tulvien aiheuttamat vahingot Rovaniemen seuduilla.

    Jättitulvia on ollut historiallisena aikana ja jos sattuu lumet sulamaan yhtäkkiä niin Kemijoen kuin Ounasjoenkin valuma-alueilla niin vahingot ovat todella suuuret.

    Ounasjoella ovat kosket vielä (toistaiseksi) padoista vapaita vesiä. Siellä voisi mielestäni ottaa vesivoimaa käyttöön ja samalla Kittilän tulvavaara saataisiin hoidettua rakentamalla altaita suoalueille.

    Tornionjoki rajajokena on vapaa voimalaitoksista, eikä sitä tarvitse nähdäkseni yhdessä Ruotsin kanssa valjastaa energiantuotantoon.

    Simojoki lohineen voitaisiin säilyttää nykyisellään.

    Vaikka Kemijoki Oyn osakkaista suurin osa on etelästä, niin siitä huolimatta pidän kansantalouden kannalta hyvänä asiana voimalaitosten rakentamista Lappiin.Vesivoimaa tarvitaan ja se on kotimaista!

    Ennen sanottiin että: Puutavarayhtiö Kemi Oy on pohjoisen ihmisille ”leivän isä” ! Lisäisin siihen :”mutta Kemijoki Oy tuonut leivän päälle voin” !

    Aukusti

    Lapissa on haukuttu haukea ”jänkäkoiraksi”. Syytä en tiedä.

    Itse olen syönyt aina haukea ja pidän siitä eri tavoilla laitettuna.
    Kuivattuakin olen maistellut, eikä se hassummalta maistunutkaan.

    Ennenvanhaan kuivattu hauki on ollut vientitavaraa, onpa sillä taittu maksaa kruunulle verojakin.

    Hauen makuun voi vaikuttaa se ravinto, mitä hauki vesistössään pääasiassa syö. Jossakin jänkälammikossa se voi syödä sammakoita paljonkin ja vaikuttaisiko se sitten jänkäkoira-nimeenkin! Ravinto tuollaisessa lampareessa voi olla tiukassa. Hauki on voinut keväällä tulvavesien aikaan uida poronpolkua pitkin kuten muutkin kalat ja syönyt ne loppuun. Jänkien pienistä silmäkkeistä ei kesäkuivan aikana johda vesiä edes poronpolkuja pitkin.

    Olen nähnyt ja syönytkin perälappilaisesta karusta järvestä pyydettyä haukea, jonka lihan värissä oli häivähdys punaista. Selityksenä värille oli mitä ilmeisemmin järven suuri nieriäiskanta, jota hauet pääasiassa söivät.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Syön ja tykkään kaikista kaloista, paitsi kirjolohta en syö. Lahna ja kuha ykkössijalla. Suolasärkikin on ihan jees.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Osaako Aukusti syödä suolasärkeä ruotoineen? Veikkaan ettei moni tiedä tekniikkaa.

    capo

    Tama on ehka vahan kompa, mutta oletko maistanut/syonyt valasta? Enka tarkoita vannottavaa valaa vaan sita meressa uivaa.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    En nyt heti tajua tuota capon kompaa. Mutta hauesta vielä. Jos tulee paljon haukea verkoista, tms., niin kannattaa vetää nahattomiksi fileiksi. Se tapahtuu nopeasti ja tuloksena on todella upeita, herkullisen näköisiä lämpäreitä. Ai että on hyvää paistettuna.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 107)