Keskustelut Luonto Suojelua

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Metsuri motokuski

    Ovelaa että tuossa puhutaan luonnontilallilisista soista. Ymmärtääkseni ne ovat jo nyt sertifioidusti suojeltuja. Vapo ei ole tainut luonnontilallisia soita enää ojittaa vuosiin. Ojitettuja kylläkin. Olen samaa mieltä että suomen yleisin suotyyppi varpuräme voitaisiin jo pikkuhiljaa lisäojituksilta rauhoittaa. Ennallistaminen sinne missä puuston kasvua ei ole ja vesistöhaitat ovat suuret. Metsälehden liitteenä oli erinomainen suoliite joka selventi paljon asiaa.

    Per Ä Reikäs

    Ja minähän Per***’ kaivelen ojia sinne sun tänne juuri niin kuin sattuu huvituttaa.

    Rane

    Yksi näkemys soista ja energiantuotannosta yleensäkin.

    Mettämakuri

    Hakekattilat joka kylään ja kauppalaan.

     

    Puuki

    Tuontienergiasta ollaan liian riippuvaisia. Siksi sitä pitäisi kaikin keinoin koettaa vähentää, Onnistuneeko tuo turpeen käytön lopettamisella ?? Vain  0,6 % soista turpeennostoalueita, miksi ei  kehitetä tarpeeksi hyvät vedensuojelusysteemit turvesoille ?     Tuulimyllyt pyörii näemmä sähköveron turvin avustuksilla (3 s/kWh) . Generaattorit pörisemään ja aurinkosähkö + akut joka tönön pihalle. Ylijäämä aurinkosähköllä voi lämmittää mm. vesisäiliöitä ja vaikka kasvihuoneita  eikä myydä sitä e-yhtiöille halvalla. Veden energiansitomiskyky on hyvä.

    Rane

    ”Vaan entäpä jos turvetuotantoon otettaisiin siihen soveltuvasta suoalasta vaikkapa 10%? Se olisi vain 1,2% Suomen suoalasta. Tältä alalta tuotettaisiin kotimaista varastoitavaa energiaa 25 vuoden ajan 60 miljoonaa MWh. Joka ikinen vuosi neljän Olkiluoto kolmosen verran. ”

    Meillä on ilmeisesti varaa heittää tämmöinen mahdollisuus menemään?Työnnetään liiat rahat venäläisille vastineeksi kivihiilestä,maakaasusta ja öljystä?Olemmeko liian rikkaita vaurastuaksemme?

    nuori isäntä

    Huomatkaa, että Ranen linkissä puhutaan energiasta, ei pelkästään sähköstä. Venäjän osuutta nostaa muut kuin sähkö. Venäjän nykyisen kapasiteettihinnoittelun vuoksi sähköä Venäjältä tuodaan vain hippuja. Sähkössä ollaan toki pahasti tuonnin varassa, mutta sähkö tulee Ruotsin ja Norjan altaista. Suomessa käytetysta sähkötä valtaosa on jo uusiutuvilla tehty. Toki tuulen ja auringon osuus on pieni, mutta esim aurinkosähkön määrä on viime vuosina ollut lähes 200% kasvu-uralla. Kun Kemin uusi tehdas on 250% sähköomavarainen lähestytään tilannetta, että Suomessa sähkö on isolti uusiutuvilla tehty.

     

    Luontoliitto on tuossa vaatimassa taas toisten omaisuuteen kajoamista. Ymmärrän, että ojittamattomia ei enää kaivella, mutta joskus se huonostikin kasvavan suon oja täytyy kaivaa auki, kun sen takana oleva hyvin kasvava suo/kangas lähtee vettymään. Asia ei aina ole mustavalkoista, että kaivetaan tai ei.

    LL muuten sivuuttaa täysin ennallistamisesta aiheutuvat päästöt. Suolletaan vain puoli totuuksia.

    Puuki

    LL muuten sivuuttaa täysin ennallistamisesta aiheutuvat päästöt. Suolletaan vain puoli totuuksia.

    SLS omistaa soiden ennallistamista tekevän yhtiön.   Raha ajaa siis ”aatteen” edelle.

    Uudisojituksia ei tehdä ja ympäristöministeriö ehdottaa nyt myös kunnostusojitusten tuen lakkauttamista uuteen kemeralakiin.

    Omavarasuuden turvaavan energiansaannin varmistamatta jättäminen olisi iso virhe.  Toivottavasti vihreät tulisi järkiinsä tässä asiassa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Turve on hajautettu energiamuoto, samoin kuin polttopuu, ja paikallisesti tuotettu tuuli- ja aurinkosähkökin. Huoltovarmuutta ei voida perustaa tuontisähköön.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)