Keskustelut Metsänhoito Suomen hyvälle metsänhoidolle arvostustakin joskus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)
 • Suomen hyvälle metsänhoidolle arvostustakin joskus

  Merkitty: 

  Oli mukava aamun uutisissa kuulla maailman mahtimiehen kiittelevän Suomen metsänhoitoa .Ollaan presidentti Trumpista mitä mieltä hyvänsä,niin kyllä tässä asiassa totuuttakin paljon on.Hyvä metsätieverkosto nopeuttaa sammutustoimien aloittamista,aukot ja pienet taimikot toimivat palomuureina.Ilmasto on täällä toisenlainen,mutta molemmissa naapurimaissa palot ovat samoilla leveysasteilla aivan toista luokkaa.

 • hemputtaja

  Kyllä, kyllä hyvin posetiivista, että metsänhoitoamme arvostaa joku muukin kuin vihreät.

  Nyt pitäisi äkkiä hyödyntää huomio ennen kuin ruotsalaiset ehtivät. Suomalaisella metsäharavalla voi olla nyt kova kysyntä Yhdysvalloissa.

  Koneelliset ratkaisutkin varmaan kelpaisivat. Muutama piikki lisää haravakoneisiin ja kaupat käyntiin.

  Puuki

  Trump sävelsi vähän omiaan Niinistön kertomaan asiaan suomalaisten metsäpalojen torjunnasta.  Mutta haravakauppa saattaa piristyä kyllä . Ehkä tulee vastaostoja, jos lentokonekauppoja tulee .   Viimeksi kun Hornetteja hankittiin, naapurikunnan ( en sano tässä minkä kunnan ettei tule mainostettua) kaikki heinäladot tehtiin siellä täyteen saunavastoja vastaostoslupausten takia.

  Jätkä

  Joskus kävin Olkkolan sahalla ja siellä esittelykierruksella tuli puhetta saha-alueella oleviin Hubridihaapa – kaistaleisiin. Sahan esittelijä kertoi, että ne kaistaleet on istutettu paloherkkyyden takia.Kesällä Hybridit ovat niin täynnä vettä, että ne hidastavat palon etenemistä.

  Jos Hybridille olisi taloudellta käyttöä, niin Jenkitkin voisivat hyödyntää sitä istuttamalla metsiinsä kaistaleita, jotka rajoittaisivat ja ainakin hidastaisivat palojen etenemistä.

  Puutavaran kaupallinen arvo tekisi toiminnasta järkevämmän tuntuista. Onha haapa kyllä ihan hyvää polttopuuta – kuivana…

  jees h-valta

  Hyvämäinen idea jätkältä jenkeille tosiaan. Nyt vain pitäisi nopeasti ssda markkinoitua asiaa heille. Myös meillä pitäisi näissä Sipilän peltoheittojen metsitystalkoissa muistaa nopeakasvuinen hybridihaapa. Sillähän sitä sitten saataisiin nopeaa hiilen varastoa ja paljon.

  Rane2

  Jos kysyntää on niin metsäharavien valmistuksenkin voisi elvyttää.

  https://www.finna.fi/Record/lusto.M011-161118

  Rane2

  Mutta mitä talvella on haravoitu?

  https://www.finna.fi/Record/lusto.M011-288135

  sikari

  Pakko harjoitella talvella, kun opettajat on kesät pitkillä lomilla.😕

  6 m3 6 m3

  ” Ehkä tulee vastaostoja, jos lentokonekauppoja tulee .   Viimeksi kun Hornetteja hankittiin, naapurikunnan ( en sano tässä minkä kunnan ettei tule mainostettua) kaikki heinäladot tehtiin siellä täyteen saunavastoja vastaostoslupausten takia.”

  Nimeltä mainitsemattoman naapurikunnan väelle laitettiin huhu erään hevosmiehen (nimeltä mainitsemattoman paikallislehden nimeltä mainitsematon toimittaja)välityksellä niittylatojen täyttymisestä. Niimpä nuo naapurikuntalaiset lähtivät tyhjentämään noita niittylatoja kuten tekivät talvisodan aikana naapureitten olessa evakossa.😂

  arto arto

  Ehkä trump tarkoitti raivausta, clean. Sitä ei rapakon takana tehdä. Sitä sanaa käytetään ulkomaila raivauksesta. Törmäsin kyseiseen sanaan ulkolaisten metsurien kanssa. Hekin käyttivät kyseistä sanaa raivauksesta.

  Puuki

  Arto on oikeassa. Väärin suomennettu siivoamiseksi täällä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)