Keskustelut Luonto Suomen kesä on lyhyt

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)
 • Suomen kesä on lyhyt

  Merkitty: 

  Hitsi&harmi kun jo aiemmin pikkulintujen pesimis/liverrys aikoina ehtinyt riittävästi metsä mökkeileen. Lähes kuoleman hiljaista jo on.

 • rööri roope

  Paljonko haapakuitu motilta?Täällä maksavat enerkiarangan hinnan.

  Joku kehuskeli miten hankkii raivuulla ja tekee luokoa aina muita enemmän.

  Totuus selviää  verotiedoista.

  jees h-valta

  Röörille, kuidun mottihinta noussee hinnantarkistuksella 20,00 nurkille.

  rööri roope

  Ok

  rööri roope

  Muuten tehoraivaajan anoppi kehui pohjois -savossa on rahakkaita uunotettavia.Netin sivuilta kehuskelevat uhrit löytyy.

   

  Tolopainen

  Jesse ei saakaan haapakuidusta päätehakkuussa maksettavaa hintaa, vaan harvennus kuusikuidun hinnan. Sopimus on kuten sen yhtiö tulkitsee.

  jees h-valta

  Toloppa, älä yritä väännellä selvä asiaa vaikka kadehditkin. Olen jo ilmoittanut hinnan ja se on päätehakkuun hinta sidottuna kuusikuidun hintaan. Nyt kuusikuitu on noussut keskihinnastossa 5,50 euroa joten molempiin on täysi hyvä tulossa. niin haapaan kuin kuusikuituunkin. Haavalla mennään reilusti kahdenkympin/motti yli.

  Puuki

  MG:llä on oma hinnasto joka ei  noudata tilastoitua keskihintaa.   Mutta sijoituksena hinta nousee paremmalle tasolle myöhemmin.

  Metsäfirmoilla olisi mahdollisuus kohottaa profiiliaan ja nostaa puun kantohintoja mm. lisääntyneen arvonlisän takia ,  ja osallistumaan sitä kautta puuhuollon varmistamiseen & suojelukustannusten nousuun joita on tullut säästöpuiden lisäämisen ym. mukana.

  Visakallo Visakallo

  Mitähän kadehtimista Jessen haavanmyynnissä mahtaisi kenelläkään olla?

  Tolopainen

  Jos noista haavikoista kertyy 50 kiintoa hehtaarilta, eikä kemeraa saa, niin ei tuo mikään kultakaivos ole. Hakkuualueita on vaikea uudistaa enää havupuulle, ne pitäisi antaa vesottua ja käsitellä glyfosaatilla. Eli nettotulos 20v työstä on pitkä miinus.

  jees h-valta

  Toloppa taitaa satuilla aivan lämpimiään. Yli kaksisataa mottia/ha on tulossa. Kävin juuri moton luona. Parhaat alat vasta edessä joten puitavaa piisaa koko ensi viikoksi. Vajaa kolmannes alasta nyt tehty ja 265+loppuilta on nyt koneella. Eli tulos on juuri niin kuin pitääkin. Hyvin kohtuullinen työsarka saa palkkansa nyt. Sitäpaitsi haavikkoonkin saa Kemerat joten kaikki väärin veikattu Toloppa!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 38)