Keskustelut Luonto Suomen kesä on lyhyt

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)
 • Suomen kesä on lyhyt

  Merkitty: 

  Hitsi&harmi kun jo aiemmin pikkulintujen pesimis/liverrys aikoina ehtinyt riittävästi metsä mökkeileen. Lähes kuoleman hiljaista jo on.

 • jees h-valta

  Puuki, keksihintataulukon hinta oli pohjana tälle hakkuusopimukselle.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Meneekö aukoksi haavikko? Voisiko sen paljastaa miten haavan hinta määräytyy vai onko se liikesalaisuus? Täällä on puhuttu kuusikuitupuun hintaan sitoomisesta mutta miten?

  jees h-valta

  Ei se salaisuus ole koska tuskinpa sellaisia enää tehdään kuitenkaan. Tosin hienoahan se olisi edelleen tehdä metsänkasvatuksessakin viljelysopimuksia. Eli 80%:ia kuusikuidun senhetkisestä (hakkuun ajankohdan) hinnasta taataan maksettavan. Eli arviosoppari tehtiin kuusikuidun viime talven keski hinnalla. Josta se on reippaasti pompannut.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Keskihinta kuusikuidulle ko. alueella kaupan ajankohtana kaikista kaupoista, eli sekä enskat että päätehakkuut samassa sumassa, ilmeisesti.

  jees h-valta

  Etkö ymmärrä A. J? Ihan tämän Metsälehdenkin julkaisema keskihintataulukko jossa on erikseen päätehakkuun ja hervennusten hinnat. Ja tämä nimenomaan sen päätehakkuun hinnan mukaan kuten tietenkin pitääkin.

  Jätkä

  DA-Harjavalta on kuitenkin kerskunut ja korskunut sanoja, joille ei oikein katetta löydykään.

  Mainosti haavikon vuosikasvun olevan 22 kiintoa / ha. Minun laskelmani mukaan siitä pitäisi nyt irrota 440 kiintoa hehtaarilta.

  Samoin keskiläpimitan D 1,3 kerskui olevan jo yli 20 cm (melko vaatimaton).

  Nyt moton mittarin mukaan keskijäreys onkin romahtanut 67 :n litran tuntumaan, eli kuppainen työmaa urakoitsijalle.

  Joillakin on nuo unelmat toden tuntuisia, kunnes lavetin perävalot eivät enää näy.

  jees h-valta

  Mainostin aivan sitä mitä Metsään.fi mainitsee. En minä niitä omasta päästä heittele. Tuo kasvu ei kyllä tule mieleen mistä liet sellaisen onkinut. Olen lähinnä kai vuosikasvuprosentteja eräiren palstojen osalta maininnut. Siinäkin kovin oli sekametsän prosentti koivuvoittoisuudella. Kuten sanoin koko on nyt tästä eteenpäin tasaisempaa koska mennään vanhan metsämaan puolelle. Loppuu nuo peltoheitot ja niiden sekoittava vaikutus. Yksi kulma vielä peltoheittoa mutta loput sitten metsää pohjana.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos jees, tämä selvä!

  Tolopainen

  No paljonko parempi taloudellinen tulos tuolla pellon metsityksellä tulee kuin pellon vuokraamisella viljelyyn. Visakallo sen varmaankin on laskenut, jonkinlainen etu se on sekin, että vuokra tulee joka vuosi. Ja metsätulo kerran 20v:ssä tai yleensä harvemmin. Toistaiseksi en metsitä peltoja.

  Tuokin aika ihmeellinen asia, että osinkotulosta maksetaan veroa 25%, ja puunmyyntitulosta jopa 34%. Jos omaisuutta on oikein reippaasti osingot saa verottomana. Kannattaisi tuon vasemistoliiton perehtyä pääomatulojen verotukseen, ennen kuin alkaa höpistä pääomien verottamisesta, sellainen verokin jo on sitä sanotaan kiinteistöveroksi.

  Apli

  Eikös nuo haavikot olisi halvinta ja helpointa uudistaa tekemällä aukoille ei mitään, kasvattaa ne nopeakasvuisina energiapuuksi? Onko tämä Jessellä käynyt mielessä vai uudistatko esim kuuselle?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 38)