Keskustelut Luonto Suomen metsäkeskus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)
 • Suomen metsäkeskus

  Merkitty: 

  Suomen metsäkeskus potkii väkkee pellolle ja Tapio markkinoi lisäkoulutusta.

  Metsäammattilaisuus on jatkuvaa uudistumista. Suositellut toimintatavat muuttuvat, ja metsänomistajat kaipaavat neuvoja niin luonnonhoidon kuin ilmastonmuutoksen huomioimiseen. Suomessa erityisesti suometsät ovat huomion keskipisteessä. Olet lämpimästi tervetullut uudistamaan monimuotoisuus- ja suometsäosaamistasi maksuttomissa täydennyskoulutuksissa. Koulutus on tarkoitettu metsien parissa työskenteleville ja metsäalan koulutuksen saaneille.

 • isaskar keturi

  Kehityshän on metsäkeskuksen osalta varsin johdonmukaista, kun metsäasioissa viisaus ja ohjaus on siirretty Brysseliin ja neuvonnan hoitavat etelän cityvihreät. Sitten kun tekoäly alkaa hoitaa valvonnan ja metsätiedon itsenäisesti osana tietojärjestelmiä, voinee loputkin laittaa raivaamaan taimikoita.

  Mutta ketä Tapio kouluttaa jää vielä vähän auki.

  Visakallo Visakallo

  Kun Suomen metsälaki on niin vapaa kuin se nyt on, niin eipä Metsäkeskukselle juuri jää kuin toimiminen EU:n komission käsikassarana.

  Marjametsä

  <p>Heitänpä kysymyksen palstan lukijoille tähän yhteyteen, minkälaista tuelle tai neuvonnalle olisi tarvetta ja kysyntää metsänomistajien näkökulmasta, vai onko sitä olemassakaan.</p><p>Erilaisia tapahtumia järjestetään, mutta hyvin usein ne ovat päiväsaikaan, ja arjen puurtaja ei pysty niihin irtautumaan, ja aiheetkin on enemmän koppakuoriaisen ja muitten öttiäisten suojelua. Metsänomistuksessa minua kiehtoo lähinnä sijoitetun pääoman maksimaalinen tuotto. </p><p>Monesti metsässä touhutessa on tullut mieleen,  miten tämän kuvion tulisi toteuttaa tai mikä olisi paras uudistamistapa ja mille puulajille. Jos jotain apua haluaa, ei ilmeisesti ole muuta vaihtoehtoa kuin ostaa palvelu yksityiseltä yrittäjältä. Nyt kun Metsäkeskuskin ilmeisesti asettautuu jonkinlaiseen luurankotorniin, etäisyys metsänomistajiin tuskin lähentyy.</p>

  Visakallo Visakallo

  Aivan samoja ajatuksia on noussut mieleen kuin Marjametsällä. Kun metsäkeskusten väkeä vähennetään ja toimipisteet jäävät vain maakuntakeskuksiin, niin entistä vähemmän kukaan käy sieltäkään taholta enää metsissä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Eikös Marjametsä maksutonta neuvontaa saa puun ostajilta (sopimusasiakkaana) tai metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä. Itse olen saanut yhden kerran Metsäkeskukselta neuvontaa liittyen sukupolvenvaihdokseen. Metsätiedolle olisi kyllä kysyntää sen kaikissa muodoissa: seminaarit, webinaarit, retkeilyt, kurssit. Luonteva järjestäjä paikallistapahtumille olisi ehkä paikallinen metsänhoitoyhdistys yhteistyössä puun ostajien kanssa ja valtakunnallisille tapahtumille MTK, yritykset ja Tapio.

  Metsäkeskusalueiden tasolla tarpeellisia palveluja ovat ainakin metsäsertifiointi, metsälain ja hakkuiden laadun valvonta ja metsaan.fi-järjestelmä.

  Tolopainen

  Kannattaa alkaa suunnitella tulevaisuutta siihen malliin, jotta  Suomi on kymmenen vuoden päästä hyvin erilainen maa kuin nykyisin. Sosialisteja saa alkaa silloin etsiä kissojen ja koirien kanssa. Holhous yhteiskunta on ajettu alas.

  isaskar keturi

  Kova on usko AJ:llä kaupallisten toimijoiden ”maksuttomuuteen” ja hyviin tarkoitusperiin metsänomistajan kukkarolla. Mistähän yhdistykset liiketoimintahuumassaan nyhtävät rahat tilaisuuksien järjestämiseen, saatikka talouskurimuksessaan irroittavat resursseja seuraamaan alan viimeisintä kehitystä.

  Kuten Tolopainen kirjoitti – aika näyttää mihin asentoon asettuu. Ei läheskään yhtä vakavaa kokeilua/hapuilua kuin tuolla koulujärjestelmässä puuhailu.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista. Itse tykkään pihlajanmarjoista. Neuvonta ja markkinointi mhy:ssä ei poikkea mitenkään olennaisesti siitä miten toimii sopimusasiakkuus puun ostajien kanssa. Ilmaista lounasta ei ole missään ja neuvonta on samalla markkinointia. Ei se haittaa kun sen ymmärtää.

  Visakallo Visakallo

  A.Jalkanen: ”Ilmaista lounasta ei ole missään ja neuvonta on samalla markkinointia. Ei se haittaa kun sen ymmärtää.”

  Se on ollutkin minulle suuri yllätys, että täällä palstalla on niinkin paljon sellaisia, jotka eivät tunnu tätä aivan yksinkertaista asiaa ymmärtävän. Muutenhan metsäväki on yleensä ottaen ihan järkevää sakkia.

  Petkeles Petkeles

  <p>On järkevää sakkia, kun s-liittoja ja k-nisteja on joka nurkan takana.</p><p>Ls ohi menevää humpuukia. </p>

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)