Keskustelut Luonto Suomen metsäkeskus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Suomen metsäkeskus

  Merkitty: 

  Suomen metsäkeskus potkii väkkee pellolle ja Tapio markkinoi lisäkoulutusta.

  Metsäammattilaisuus on jatkuvaa uudistumista. Suositellut toimintatavat muuttuvat, ja metsänomistajat kaipaavat neuvoja niin luonnonhoidon kuin ilmastonmuutoksen huomioimiseen. Suomessa erityisesti suometsät ovat huomion keskipisteessä. Olet lämpimästi tervetullut uudistamaan monimuotoisuus- ja suometsäosaamistasi maksuttomissa täydennyskoulutuksissa. Koulutus on tarkoitettu metsien parissa työskenteleville ja metsäalan koulutuksen saaneille.

 • Visakallo Visakallo

  On sinulla Petkeles aika paljon noita fobioita. Saatko hyvin nukuttua?

  Marjametsä

  <p>Ilmaisista lounaista puheenollen, Metsäkeskus on julkishallinollinen organisaatio jota rahoittaa MMM ja MHY toiminta rahoittaa itse itsensä jäsenmaksujen ja ostopalveluiden kautta.  Se mitä tai minkälaisia  palveluja verovaroilla tulisi järjestää, oli alkuperäinen kysymykseni. </p>

  Metsuri motokuski

  Kyllä kai metsäkeskuksen päätavoite on metsäalan tutkimus. Valistustyön kyllä voi jyvittää muillekin. Hyvin usein näillä julkishallinnon yrityksillä on suuruuden ongelma. Se pikkuhiljaa turpoaa kuin pullataikina. Joskus on hyvä että tulee tällainen tilanne että rahahanat suljetaan ja joudutaan rönsyt leikkaamaan pois. Palataan taas siihen perustyöhön. Ammattikoulutus jota olen läheltä seurannut kärsi ihan samasta ongelmasta. Tämä koskee vähän kaikkia valtion toimia.

  Marjametsä

  Tutkimustyö ei kuulu, neuvonta kuuluu..

  https://mmm.fi/metsat/metsahallinto

  Puuki

  <p>Tutkimusta on tehneet Metla ja sen jälkeen Luke . Ja mm. myös Metsäteho ja Tapio.  Metsäkeskuksen tulisi kyetä laittamaan tutkimustuloksia käytäntöön. </p>

  mehtäukko

  Kehitys on tehnyt Mk:n tarpeettomaksi. Alamäki lähti mp- hankkeiden rahoitussunnitteluista, toteutuksista ja valvonnoista. Loput tehtävät voidaan hoitaa muilla resursseilla kustannustehokkaasti, sillä löysät joutaa karsia pois.

  isaskar keturi

  Täytyy sanoa, että nyt en ymmärrä, mitä AJ haki ”kettu ja pihlajanmarjat” vertauksella. Siinähän kyse oli siitä, että kettu moitti marjat, kun ei itse niitä pystynyt tavoittamaan. Minulla kyllä on kaikki palvelukanavat halutessani käytettävissä, vaan ei tahdo löytyä niistä sellaista osaamista, jota tarvitsisin.

  Metsäkeskuksen puolustukseksi julkisen hallinnon pöhöttymisestä täytyy kuitenkin todeta, että siellä taisi olla lähes 800 ihmistä töissä, kun 2012 aloitti. Nyt vajaa 600 ja siitäkin 100 saa lähdöt uutisten mukaan. Kuitenkin samaan aikaan on luotu metsään.fi ja metsävaratieto, johon kaikki toimijat pohjaa toimintaansa ja omat verkkopalvelunsa. Ei huonosti…vai?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kettu ja pihlajanmarjat -vertaus oli kieltämättä huonosti asiayhteyteen sopiva. Unohtui se että marjat olivat saavuttamattomissa. Ajatus meni jotenkin niin että jos ei palvelua arvosta niin sitä voi sitten pitää happamana.

  Lekut

  <p>Kyllä Mk:ssa on liikaa noita viherpipertäjiä ja muutenkin työtä vieroksuvaa porukkaa. Turha ja kallis pulju verovaroilla ylläpitää.</p>

  Visakallo Visakallo

  Metsäkeskuksen työkuva on ajan myötä luonnollisestikin paljon muuttunut. Siitä taitaa nyt olla jo yli 30 vuotta, kun olen sieltä ketään kasvotusten työasioissa tavannut. Oman alueen toimipiste on 80 km päässä metsistäni.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)