Keskustelut Metsänomistus Suomi 100

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)
 • Tolopainen

  Jälleen kerran katsomme tuntemattoman sotilaan ensimäisen version.Mitähän ne tuolla itänaapurissa tuumailee moisesta itsenäisyyden viettotavasta. Suomi ei kuitenkaan koskaan voi olla kovin itsenäisen, pieni maa on kuin lastu laineilla. Hiukan  elokuvassa häiritsee oman tankin tuhoaminen, kun ei ulkopoliittisesti ollut vielä suotavaa että 50-luvulla olisi käytetty aitoa venäläistä tankkia kuvauksissa. Puna-armeijan kuorokin taustalla tuo pienen särön tunnelmaan tosin yhteinen sotahan se oli venäläisten kanssa. En muuten aiokaan katsoa enää tuota elokuvaa.

  Apli

  Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.. Pari kynttilää palamaan ja vanhuksilla vierailua, ei kanssa jaksa enää katsoa tuntematonta. Joulukuusen etsintä myös ohjelmassa.

  mehtäukko

  Kuin myös.

  Gla

  Kiitos samoin!

  Visakallo

  Olisiko jo aika muuttaa itsenäisyyspäivän nimi kansallispäiväksi? Nykyisellä Suomella kun ei  enää kovin paljoa ole itsenäisen valtion tunnusmerkkejä. Ei omaa rahaa, eikä kultavarantoa. Liputussäännöissä EU-lippu tulee ennen Suomen lippua, EU-lait kävelevät Suomen omien lakien yli, asiakaspalvelua ei enää välttämättä saa suomeksi, ja metsätkin pitäisi hoitaa EU-ylimystön kulloistenkin mielialojen mukaan.

  Gla

  Itsenäisyyspäivästä luopuminen vauhdittaisi tuota kehitystä. Se on vähän sama kuin eduskunnassa ei olisi oppositiota.

  Visakallo

  Suomen Eduskunta pystyy aivan itsenäisesti päättämään vain 4-5% Suomen vuotuisen budjetin rahankäytöstä.  Suurin ohjaus tulee EU:lta, Euroopan Keskuspankilta ja muilta rahoittajilta, kansainvälisistä- ja kahdenvälisistä sopimuksista sekä yleisistä taloussuhdanteista. Kovaa puhetta tulee aina oppisitiolta, on sillä ketkä hyvänsä kulloinkin, mutta hallituksessa elämän valtaa harmaa arki.

  Tolopainen

  Eu on jo liittovaltio, ei se kehity liittovaltion suuntaan. Se on hyvä asia että näin pienellä maalla ei ole omaa valuuttaa ei sellainen enää toimisi. suomi tarvitsee puolustuskumppanikseen vahvan sotilaallisen voiman, näinhän oli jatkosodassa 200000 saksalaista puolusti Pohjois-Suomea ja myös etelämpänä oli saksalaisten johtamia sotilaoperaatiota, joissa käytettiin suomalaisia joukkoja mm. Kiestingissä.

  Gla

  Ihan vertailun vuoksi kiinnostaa se, paljonko jollain oikeasti itsenäisellä, Suomeen verrattavssa olevalla valtiolla on päätösvaltaa oman budjetin osalta, jos Suomi päättää itsenäisesti vain 4-5%.

  Metsäkupsa

  Samoin hyvää itsenäisyyspäivää.Ulkona metsä puhdistunut ja eikä lumi haittaa edes henkilöautolla ajellessa metsäteillä,joten aion päivää viettää maastossa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)