Keskustelut Metsänomistus Suomi 100

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)
 • wanhajätkä

  Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja kaikki on oikeita. Kansalaissota, Vapaussota, Veljessota… Olkoon vaikka kansallispäivä joka niin tahtoo.

  Minulle ja perheelleni syttyy kaksi kynttilää kuitenkin Suomen Itsenäisyyspäivänä. Nyt ja tulevaisuudessakin…

   

  Kezius

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  wanhajätkä

  Niin se oli meilläkin. Isä sano että tämä on ittepäisyyspäivä ja lähetään mettähommiin. Vappuna ajetaan sitte paskaa. Näin oli niin kauan ku vaari saatettiin viimeiselle matkalle. Vanha veteraani vetasi viimeisen iltahuudon hautajaisissa. Nyt lapsenlapset huolehtii kokoontumisesta yhteisen padan äärelle ja kaksi kynttilää sytytetään

  . https://www.youtube.com/watch?v=h3XhncBiJ-A

  Pyhä se ei ole mutta siitä on muodostunu perinne joka jatkuu vielä sukupolvia…toivon.

   

  MJO

  suomi tarvitsee puolustuskumppanikseen vahvan sotilaallisen voiman, näinhän oli jatkosodassa 200000 saksalaista puolusti Pohjois-Suomea

  Jatkosota on hyökkäyssota, jonka Suomi aloitti hyökkäämällä Neuvostoliittoa vastaan Saksan liittolaisena. Jatkosodan ”puolustuskumppani” on ihan naurettava vertaus.

  Talvisota oli puolustussota, jonka Neuvostoliitto aloitti.

  Visakallo

  Suomen varmin turva on riittävän vahva ja nykyaikainen armeija ja sotilastiedustelu, yhdistettynä kattavaan länsiyhteistyöhön ja ja tietojen vaihtoon. Meillä oli pitkä heikkojen poliitikkojen aikakausi, jolloin armeijan oli pakko lähes yksin ottaa vastuu maan omien etujen turvaamisesta. Nyt tilanne on jo parempi, kun liika hyväuskoisuus on karissut suurimman osan poliitikkojen ja kansan mielistä.

  Jean S

  Sanoisin näin, että Suomeen on jo hyökätty ja puolustus vuotaa kuin seula.

  Jonkinnäköisenä lohtuna voidaan pitää toissavuotisia heinäpaaleja nelostien varressa. Ensimmäisellä peltoaukealla luki paaleissa Suomi 100. Toisella luki Liminka 540. Tämä antakoon hiukan perspektiiviä.

  Tolopainen

  Toista maailman sotaa ei olisi voinut mitenkään välttää, Stalin olisi sen aloittanut, valmistelut olivat jo pitkällä Hitler vain ehti ensin. Suomi ei olis säilynyt itsenäisenä ilman Saksaa ja Itä-Eurooppa olisi liitetty kiinteästi osaksi Neuvostoliittoa. Ilman sotaa ja amerikkalaisten joukkojen tuloa tänne. Jenkit pitivät voimatasapainoa yllä kylmänsodan ajan ja Eurooppa ajoi puolustuksensa alas. Kyllä Trump on pitkälle oikeassa, kun vaatii muita Nato maita lisäämään puolustustaan, esim. Saksalla on pienempi sodanaikainen armeija kuin Suomella, vaikka maa on väkiluvultaan 15 kertaa suurempi. Oli tietenkin osa Neuvostoliiton valtapolitiikkaa puhua ystävyydesta ja leikkiä sitä, että Saksa sitä uhkaa sotilaallisesti, eihän maalla ole edes kunnollista armeijaa, eikä lähelläkään sellaista joka Neuvostoliitolla oli.

  Onko historiasta opittu jotakin, nyt Unkari on jo ajautunut diktatuuriin ja Orban veljeilee Putinin kanssa, eikä maa ole länsimainen demokratia ja EU:n pelisääntöjä ei maassa noudateta. Rahat kuitenkin kelpaa ja länsimainen teollisuus, jota sinne on sijoitettu ja nostettu maa kommunistisesta köyhyydestä miljardeilla euroilla.

  Puuki

   Jatkosota on hyökkäyssota, jonka Suomi aloitti hyökkäämällä Neuvostoliittoa vastaan Saksan liittolaisena. ”

  Olen lukenut vähän erilaista näkemystä edustavien historioitsien kirjoituksia.  NL:han provosoi välirauhan aikana jatkuvasti suomalaisia. Mm. matkustajakoneen alasampumisella Suomenlahdella ja muilla rajaloukkauksilla.  Molotov kävi Hitleriltä pari kertaa vaatimassa Suomea NL:n etupiiriin mutta Hitler ei siihen enää suostunut. Molotov-Ribbentrop-sopimus ei enää ollut voimassa.

Esillä 8 vastausta, 21 - 28 (kaikkiaan 28)