Keskustelut Metsänomistus Suomi lämpenee 10 C. astetta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)
  • Suomi lämpenee 10 C. astetta

    Perjantaina oli uutisissa ilmatieteenlaitoksen johtaja Petteri Taalas.Hän kertoi että vaikka saastuttaminen loppuisi nyt heti, niin ilmastonmuutos etenee seuraavat 50 vuotta! Suomen lämpötila nousee pahimmillaan 10 astetta seuraavan 100 vuoden aikana.
    Mitään muutahan siitä ei seuraa? Kuten meren pinnan nousua ja myrskytuulia. Eihän?
    Sähkö , vesi ja kaikenlainen liikennehän toimii normaalisti , kuten muuan Valion aikaan.

  • Timppa

    Takavuosina oli Manta-myrsky. Sekin oli aika pitkäkestoinen. Olin silloin hirvimetsällä. Aikansa tuuli ja kuusten juuret vispasivat maata. Sitten alkoi puita kaatua sieltä täältä. Eniten kaatui suuria kuusia metsän keskellä notkoissa, joissa maa oli siis kosteampaa ja tietenkin puihin kohdistui suurempi voima.

    Jessen pelkäämiä ”itikkatuhoja” ei vielä ole kuitenkaan ilmennyt, joten tämä huoli lienee liioiteltu.

    Nimetön

    Varmaankin vielä pitkään Etelä-Suomesa pystyy kuusta kasvattaan. Skotlannissa kaikki puu jota teollisuus käyttää tullee viljelymetsistä jotka on yksinomaan kuusta. Kuusi on jotain Kanatalaista Sitkakuusta ja viljeykieto jotain 35 vuotta. Keskilämpötila Skotlannissa varmaankin korkiampi kuin Suomessa ja sademäärä itärannikolla jotain 3m. Tämä Kanatalainen kuusilajike oli juuri siitä hyvä että sietää kosteutta.
    Jeesen pitäs käydä Skoteissa tutustumassa puun kasvatukseen jos kasvihuone ilmiö huolestuttaa, minä olen käynyt.

    Nimetön

    Skoteissa myrskyt huomattavasti voimakkaapia kuin Suomessa, mutta näissä viljelykuusikoissa ei taida tuulet haitata kun puuta kasvatetaan niin tiheässä eikä kertaakaan harvenneta. https://www.youtube.com/watch?v=I8RqdslP5OY

    Nimetön

    Niin ja sateisinta tietystikkin Atlantin puolella, eli länsirannikolla ja video viljely kuusikosta löytyy parhaiten hakusanalla, Ponsse Scorpion in Scotland ja tuubista…

    Visakallo Visakallo

    Alaskalaista alkuperää oleva sitkakuusi menestyy hyvin myös Islannissa, missä ei eikaisemmin kasvanut kuin vaivaiskoivuja.
    Siellä luonnonsuojelijat vastustavat puiden istuttamista, ja meillä taas niiden kaatamista.
    Esitinkin heille, että käynnistetään suojelijoitten vaihto-ohjelma.

    risuparta

    Jos minulla on korvollinen puhdasta lähde vettä jonkin aikaa. Aluksi siihen käy paskallaan muutama kärpänen. Sillä ei ole veden laatuun mitään merkitystä.
    Jonkin ajan kuluttua kärpästen määrä kaksin kertaistuu ja samalla kunkin yksilön tuottama paska määrä kolmin kertaistuu. Silläkään ei vielä ole merkitystä korvon veden laatuun.
    Mutta kun tämä kehitys jatkuu tarpeeksi pitkään , niin lopulta voin todeta että korvon vesi on täysin paskaa!

    jees h-valta

    On aika turha edes mainita mitään aivan muussa elinolosuhteessa menestyvää kuusta meidän verrokkina. Kun se ei lohduta yhtään nykysellään kuusettuneessa suomessa jos alkaa ongelma olla pinnassa. Se nyt vain on aivan eri tavaraa ja ne jotka nyt jalostavat tätä kotoperäistä eivät välttämättä edes huolisi tuota lajiketta. Ne ovat täysin erityyppisiä jalostusarvoltaan. Myöskään ajat entiset eivät nyt vain toimi vertailussa. Kun juuri nyt on kyse tulevaisuudesta ja meidän kuusilajimme nimenomaisesta tulevaisuudesta joka on iso kysymysmerkki.

    Nimetön

    Jeesen jutut taas hyvin ristiriitasia, ei huomaa että mailma ympärillä muuttuu eikä ole valmis sopeutuun uuteen tilanteeseen. Varsinainen kehityksen jarrumies. No hypriidihaavan viljely taas merkki uuden kokeilusta, ei taida hybriidihaapakaan olla Suomen alkuperäislajikkeita.

    jees h-valta

    Mutta sitä sentään jalostetaan Lasse. Jotain sitkaksia ei.

    Nimetön

    Ilmastonmuutosta odotellessa Jees voi lukia pienen lainauksen jotta väärät käsitykset muuttuu…

    Sitkankuusi tai sitkakuusi (Picea sitchensis) on havupuulaji, joka kasvaa normaalisti 50–70 metriä korkeaksi. Sitkankuusen runko voi kasvaa halkaisijaltaan viiden metrin paksuiseksi. Sitkankuusi kasvaa kuusten suvusta suurimmaksi, ja se on myös kolmanneksi korkeimmaksi kasvava havupuu koko maailmassa.[ Sitkankuusta käytetään muun muassa akustisten kitaroiden rakentamisessa.
    Sitkankuusi kuuluu Pohjois-Amerikan länsirannikon alkuperäiseen lajistoon.
    Skotlannissa kasvatettava sitkan kuusi kyllä käytetään pääasiassa sahatavaraksi ja sellun tekoon. Suomessa on tehty joitakin kokeiluja sitkan kuusella, mutta talvet ovat usein liian kylmiä sen hyvälle menestymiselle.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)