Keskustelut Harrastukset Suota myytävänä satasella neliö

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Suota myytävänä satasella neliö

  Torstaina verkkosivunsa avannut suomalaisyritys Geocollectors luottaa poikkeukselliseen liikeideaan: se uskoo esimerkiksi Japanista löytyvän ihmisiä, jotka haluavat ostaa sadalla dollarilla itselleen neliömetrin kittiläläistä suota. Seuraavaksi yritys koettaa hankkia maata kaupattavaksi ja suojeltavaksi muun muassa Saharasta ja Amazonin sademetsästä.

  Ostetaan lappilaista suomaata ja myydään sitä ”maan keräilijöille” neliömetrin paloissa – sata dollaria kappale. Uuden suomalaisyrityksen Geocollectorsin liikeidea kuulostaa varsin kannattavalta.

  Samalla mieleen tulee kaksi kysymystä: Kuka niitä ostaa? Onko tämä jokin vitsi?

  Mainosalalla kannuksensa hankkinut toimitusjohtaja Raine Luomanen on kuitenkin aivan tosissaan.

  ”Meidän pääkohderyhmämme eivät ole suomalaiset. Meillä melkein jokaisella on jo omistuksessa jokin kesämökin nurkka, jokin oma paikka.”

  Esimerkiksi ahtaasti asuva urbaani japanilainen näkee asian toisin, Luomanen vakuuttaa. ”Heille yksityisen maan omistaminen on absurdi ja samalla kiehtova ajatus.” HS

 • hemputtaja

  Luultavasti hyvä pisness, maailmasta kun hulluja löytyy.

  Mihin lie aikovat tienestit käyttää. Huijauksen tunnusmerkit kyllä nekin mielestäni täyttyvät. Pistävät rahat sitten mihin lystäävät.

  Siinä maanmittaritkin irvistelevät kun pyykyttävät neliön palaa keskelle puutonta rämettä. Verottajankin tiekoneet kiljuvat kun arvioivat kiinteistöveroa läntille ja lappujaan lähettävät Jaappaniin.

  Sairasta hommaa. Haisee kyllä hiukan siltä, että tempulla estetään jonkun suoläntin ajautumista kaivos- tai sähköyhtiölle.

  Ei kuitenkaan huomannut, että voisi myydä suolle myös hautapalstoja. Jos haudataan pystyyn, ei tarvitsisi neliötä enempää. Talvella ei tarvitsisi kaivaakaan. Antaa raadon ensin jäätyä kalikaksi, sitten pieni alkuraapaisu ja voi painaa kalmon turpeeseen.

  Puun takaa

  Enpä tiedä, miten suomalainen byrokratia taipuu ko. hankeeseen, mutta onhan sitä maailmasssa paljon hullumpaakin tehty.
  Miljoona taalaa hehtaarilta märästä suosta on ihan hyvä hinta sinällään.
  Suon laitaan on varmaan rakenettava kahvila ja ehkä hotellikin näkötorneineen kaikkineen, kun palstojen omistajat ympäri maailmaa saapuvat ihailemaan tiluksiaan.

  Hiluxmetsuri

  Tuohan toimisi yhtiöittämällä ja myymällä Finnish Swamp ltd osakkeita. Yksi osake= neliö suota. Nuo suo-osakkeet noteerattaisiin vaikkapa Lontoossa. Tickeri FSWMP.

  Kauppa kävisi kuin siimaa, sillä kukapa kiinalainen ei haluaisi omistaa terveellistä, luonnollista biosuota, jolla kurjet kaivavat sammakoita ja tunnelma olisi muutenkin eksoottinen.

  Siitä vaan myymään osakkeita.

  Köyhimmille voisi myydä puolikkaita ja omantunnontuskaisille suojelualueita kovemmalla hinnalla vaikka siksi, että kompensoivat pahoja hiilipäästöjä —– henkisesti.

  Näin voitaisiin yhtiöittää satojatuhansia hehtaareja suota ja myydä osuuksia, joilla ei olisi rakennusoikeutta eikä maa lähtisi karkuun. Samapa se kuka nuo omistaisi, koska jokamiehenkåoikeudet toimisivat kuitenkin.

  No, koska ekat myynnissä ?

  Aukusti

  Jo vain mieki voisin jänkää myyvä nuin hyvälä hinnala! Tulishan siinä kunnon korvaus heinäjängäle.

  Mutta nehän pittääpi sitte lohkasta omiksi tiloiksiki, eikä jättää erottamatta kuin Kemihaarasa vihireitten ostamat palstat. Saishan siitä valtioki sitte kassanpohojale tuloja, jos nyt niitä ostajia ilimaantuis. Ja pitäshän se minunki maksaa verot valtion kashan.

  Saattashan ne vihiriät hoksata, että piittääpi se kieltää jängän myynti. Rikastuisivat mokomat Aslakit ja Aukustit. Ja sehän olis niin väärin!

  Voihan vihiriät!!!

  Aukusti

  Millähän hinnala net vihiriät ostelivat niitä jänkäpalstoja sieltä Kemihaarasta. Kuulin että peräti aarinki kokosia palstoja net olisivat ostanhe. Vishinki oli ollu kovat hinnat ko jäivät sitte valtiole maksamatta erotuskulut niinku lohkomiset ja lainhuuvot.

  On ne vainki melekosia ko saavat olla maksamatta lainmukasia kuluja?

  Keplottelivat näin lissää Vuotosalthan maanomistajavastustajia.

  Voihan vihiriät!

  Puun takaa

  Vihreitten Pekka Sauri, joka valittiin v. 2003 rakennus- ja ympäristötoimesta vastaavaksi Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi,
  kunnostautui ostamalla oman saaren Vuosaaren edustalta, ennen Vuosaaren sataman rakentamista.
  Jostain syystä asia ei juuri uutiskynnystä ylittänyt.

  hemputtaja

  ### Vihreitten Pekka Sauri, joka valittiin v. 2003 rakennus- ja ympäristötoimesta vastaavaksi Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi,
  kunnostautui ostamalla oman saaren Vuosaaren edustalta, ennen Vuosaaren sataman rakentamista.
  Jostain syystä asia ei juuri uutiskynnystä ylittänyt.
  Lähetetty: 2 h, 30 min sitten
  Lähettäjä: Puun takaa ###

  Enpä tuota tiennyt. Mielenkiintoinen ostos, jos oli jo tuolloin Helsingin kaupungin korkea herra.

  Vielä mielenkiintoisemmaksi homma muuttuu, jos on saarensa myynyt. Hyvällä tuurilla ostoksen arvo kun on saattanut muuttua aikalailla.

  Hiluxmetsuri

  Jos Sauri ajatteli, että saa hieman isommankin paatin rantaan. Väylän syväys on 11m…

  Puun takaa

  En ole vielä ehtinyt saaren myöhempiä vaiheita tarkistamaan.
  Ostohinta oli silloin luonnollisesti sopiva, koska Pekka pääsi istumaan kauppoja tehdessään kummallakin puolella pöytää.
  Mitä olen muutenkin pääkaupunkiseudun Vihreiden toimintaa viime vuosikymminä seurannut, niin yhä enemmän ne ovat alkaneet rahalle haista.

  Aukusti

  Kukhan se ossais selevittää ne vihireitten ostamat palstankipenhet sielä Vuotoksen allasaluhela? Että onkos net vieläki lohkomatta omiksi tiloiksi? Pitäshän ne erotus- ja lohkomiskulutki saaha maksuun!

  Täsä asiasa tarvittaishin nyt vishinki apua maanmittarilta? Jos sie mettänomistaja-maanmittari voisit vähän tätä asijaa valakaista? Kelepuutethan se pelekkä maanmittariki vastaajaksi ja muuuki asijanossaaja.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)