Keskustelut Harrastukset Suota myytävänä satasella neliö

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Suota myytävänä satasella neliö

  Torstaina verkkosivunsa avannut suomalaisyritys Geocollectors luottaa poikkeukselliseen liikeideaan: se uskoo esimerkiksi Japanista löytyvän ihmisiä, jotka haluavat ostaa sadalla dollarilla itselleen neliömetrin kittiläläistä suota. Seuraavaksi yritys koettaa hankkia maata kaupattavaksi ja suojeltavaksi muun muassa Saharasta ja Amazonin sademetsästä.

  Ostetaan lappilaista suomaata ja myydään sitä ”maan keräilijöille” neliömetrin paloissa – sata dollaria kappale. Uuden suomalaisyrityksen Geocollectorsin liikeidea kuulostaa varsin kannattavalta.

  Samalla mieleen tulee kaksi kysymystä: Kuka niitä ostaa? Onko tämä jokin vitsi?

  Mainosalalla kannuksensa hankkinut toimitusjohtaja Raine Luomanen on kuitenkin aivan tosissaan.

  ”Meidän pääkohderyhmämme eivät ole suomalaiset. Meillä melkein jokaisella on jo omistuksessa jokin kesämökin nurkka, jokin oma paikka.”

  Esimerkiksi ahtaasti asuva urbaani japanilainen näkee asian toisin, Luomanen vakuuttaa. ”Heille yksityisen maan omistaminen on absurdi ja samalla kiehtova ajatus.” HS

 • MaalaisSeppo

  Loistava idea, jos myyvät neliön kokoisia määräaloja. Eikös ostaja joudu myöhemmin lohkomaan ne omiksi tiloikseen. Lohkomiskulut + pyykit ja sen semmoisethan maksavat tuhansia/tila. Jos myytäisiin hehtaari neliön paloina, myyjälle tulisi rahaa miljoona ja julkiselle puolelle varovasti arvioiden 50 miljoonaa lohkomistouhuihin. Äkkiä kouluttamaan lisää maanmittareita.

  Kyllä Roviot ja muut pelifirmat jäävät toiseksi. Eihän tämä bines tietysti ole vielä mitään siihen verrattuna, että Suomalaiset ostivat tyhjää ilmaa Sakasasta miljardeilla. No saksalaiset ovat tietysti meitä parempia. Suon myynnissä ehkä voisimme pärjätäkin.

  Aukusti

  Mutta mutta, kun ei ole kuulunut mitään niistä vihreitten ostamien maapalasten, eli määräalojen lohkomisistakaan siellä Vuotoksen (nyk Kemihaaran) altaan alueella. Minkäänlaista uutista ei ole kuululut sen jälkeen kun asiasta kerrottiin sanomalehdissä.

  Miksi viranomaistaho vaikenee asiasta?

  hemputtaja

  Huvikseni guuglasin tuon Geocollectors:n. Osumia tuli aikalailla.

  Tyrkyttivät huvilapalstojaan muualtakin, mutta näytti vain Suomessa olevan valmiita pasmat.

  Jäljellä myytävää 9 282 neliötä paikassa 67,205 leveyttä ja 24,795 pituutta. Neuvottelun alla oli muita paikkoja ympäri Lappia.

  Mainintaa toteutuneista kaupoista en löytänyt.

  Sivusto näytti olevan englantia, mutta toinen vaihtoehto taisi olla venäjää.

  Olisiko Putinin juoni. Johonkinhan tuo Ukrainasta poistuva hyvä ja isänmaallinen sotilasaines on sijoitettava. Pahimmassa tapauksessa Greenpeace palkkaa heidät suojeluhommiin palstojen vartijoiksi.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)