Keskustelut Metsänomistus Susi jo syntyessään 2

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 91)
 • Susi jo syntyessään 2

  Jätevesiasetuksen ja sen nykyisen tilanteen herättämänä uusi ketju. Mikä maaseutuun ja metsään liittyvä lainsäädäntö kuuluu mielestäsi otsikon alle?

 • jees h-valta

  No niinpä! Varmasti puretaan ja puretaan montaa lai muutakin kuin turhaa lainsäädäntöä. Konkurssipesäähän siivoavat yleensä velkojat joten kait se EU sitten meille uudet lait ja asetukset määrää. Tosin mitenkähän ne sitten eroaa nykyisistä kun EU määrää nytkin.
  Kyllä maaseudulle nytkin rakennetaan mutta ei yhtään promillea enempää suhteessa kuin asutuskeskuksiinkaan. Täällä meillä ei nääs rakenneta eikä edes hirveästi enää remontoida. Sekin on meidän lainsäädäntömme, siis EU-vetoisen ja konkurssia tekevän valtiomme vika. Eihän tässä parkytä vuotta sitten tällaista ollut. On siinä Sipilän kalupakki kovilla.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Ovien leveydet, koulukyydit, onhan näitä kun halutaan muuttaa vapaa-ajan asunnolle. Turhaa kiukuttelua, maaseudulla on myytävänäkin ihan ihmisasumuksia. Ihan hyvä, että ihan joka hökkelissä ei saa vakituisesti asua ja tuhlata vaikkapa energiaa.

  Visakallo Visakallo

  Pitää kuitenkin muistaa, että ihminen voi Suomessa toisaalta asua vaikka ”postilokerossa”, eli se riittää osoitteeksi, sillä irtolaisuuspykälä poistettiin laista jo 80-luvun hulluina rakentamisvuosina, kun tarvittiin rakentajia pääkaupunkiseudulle, ja asuntovaunussa asuminen muodosti laillisuusongelman.
  Tuhansia suomalaisia asuu tälläkin hetkellä vanhoissa asuntovaunuissa, vaikka ne eivät täytä juuri mitään vakituiselle asumiselle asetettuja vaatimuksia.
  Lainsäädäntö on yksiselitteisesti maaseutuasumista syrjivää, siitä tässä on kysymys.

  suorittava porras suorittava porras

  Tieliikennelaki todellakin edellyttää varoittamaan työmaasta liikennemerkein . Valitettavan usein on kuitenkin tilanne , jossa leimikon tai varastopaikan sijanti ei ole täysin selvä työmaalle kamppeineen saapuvalle konemiehelle . Tarkempaa ositetta etsittäessä ennen varoituskolmioiden virittelyä tai sen toimenpiteen aikana ehtii jo tapahtua ikäviä yllätyksiä. Näin varsinkin , jos lähistöllä ei ole levikkeitä.

  —–
  lainaus:

  #”Käytännössä kaikki metsät on pefc-sertifioitu, jossa on yksiselitteinen kriteeri, kannot käsitellään tartunta-aikana tehtävissä hakkuissa. Uuden kemeran käytännöt ovat täysin sivuseikka.”#

  On myös täysin yksiselitteistä viimeisten PEFC-kriteerien tarkennusten myötä , että alihintaisen työn teettäminen rikkoo sertifikaatin ehtoja . Jos tätä tulkitsisi vähän pirullisesti , olisi nykytilanteessa mahdollisuus kieltäytyä koko kantokäsittelystä edellä mainitun perusteella .
  On jotenkin kummallista , että esim. julkisen vapaaehtoisen avustustoiminnan työkustannukset korvataan , mutta pakollisen kantokäsittelyn osalta vain materiaalit . Kantokäsittelyn kohdalla vedotaan lakiin , mutta kukaan ei ole vaivautunut pohtimaan sitä , onko toiminta kaikilta osin ja kaikkien toimijoiden kohdalta taloudellisesti kestävällä pohjalla . Ongelmia syntyy , jos/kun näin ei ole. Taludellisesti kestävä toiminta on yksi PEFC-sertifikaatin keskeisistä kriteereistä.

  suorittava porras suorittava porras

  #” … ihminen voi Suomessa toisaalta asua vaikka ”postilokerossa”, eli se riittää osoitteeksi ”#

  Ei välttämättä liity ihan aiheeseen , mutta näen pikkuisen punaista lukiessani sanat POSTI ja OSOITE !

  Esim. viimeinen ennen juhannusta ilmestynyt Metsälehti antaa edelleen odottaa itseään . Kuluvan vuoden ajan kyseinen aviisi on ”ilmestynyt” meille päivän (ja kolme tuntia)totuttua myöhemmin , joskus vasta seuraavalla viikolla.
  Eikä tässä vielä kaikki . Toissa ja viime viikolla ilmestyneet viikkolehden numerot ovat teillä tietymättömillä .
  Yksi numero on ”jäänyt kokonaan ilmestymättä ” pari kuukautta sitten . Kun vaimoni perui kyseisen lehden ”logistisiin ongelmiin” vedoten , lehdestä imoitettiin , että laskukin seuraavasta tilausjaksosta olisi matkalla .(Herra tietää missä)….eikä tässä vielä kaikki…pankin ja teleoperaattorin lähettämät kirjeet löytyivät viime- ja toissaviikolla poikani kerrostalo-osoitteesta (varmasti eri nimi ja osoite kun minulla) toiselta paikkakunnalta . Molemmissa kirjeissä oli selkeällä präntillä painettu oikea osoitteeni ! Kuinka paljon lienee väärillä teillä lähetyksiä , joita en ole osannut edes kaivata ?!!!

  Onko tämäkin jokin kiristyskeino ohjailla porukoita suurempiin keskuksiin . Postin kulku tuntuu takkuavan jo keskellä
  kirkonkylääkin . Pikakysely naapureihin tuotti tiedon , että en ole läheskään ainoa , joka on kokenut postin logistiikan pettämisen kohdallaan . Viimeisimmän puolen vuoden aikana touhu on mennyt aivan villiksi , etten sanoisi täysin metsään !!!

  …..EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI !!!…..nettisivu , jolta asiakaspalvelunumero löytyisi , on nurin… NÄIN PALVELEE POSTI !!

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Meillähän on postilakikin ja siinä on, että puol kilometriä on laatikon etäisyys tönöstä. Nyt näitä ihmisiä kun yrittää luikerrella asumaan kaikkiin saunavajoihin ja maakuoppiin tiettömien teiden päihin erämaihin vakituisesti niin kaikkien lakisääteisten palvelujen järjestäminen tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Hyvä, että vähän rajoitetaan ihmisten tekemisiä.

  Rane

  Niin,eräässä tilaisuudessa Kajaanin kaupungin virkamieskin oli perustellut nihkeää suhtautumista loma-asuntojen muuttamiseen vakituisiksi sillä että kaupunki joutuu järjestämään kalliit palvelut näille.
  Mitähän ne tämmöiset palvelut on?Kun meillä vakituisillakaan ei enää ole mitään palveluja kylällä?

  suorittava porras suorittava porras

  ..päivitystä edelliseen vuodatukseen.

  Poikani teki löytöjä asunnollaan. METSÄLEHTI oli toimitettu sinne , samoin lasku vaimoni tilaamasta viikkolehdestä , jonka kaksi viimeistä numeroa luuraavat edelleen teillä tietymättömillä. Kävi myös ilmi , että toinenkaan hänen tilaamistaan lehdistä ei osaa enää oikeaan kotiin !
  Maakuntalehti ja paikallislehti tulevat edelleen alkuperäiseen osoitteeseen (meille) , laskut ja Metsälehti kulkeutuvat poikani asuntoon naapurikaupunkiin ja vaimon kevyempi lukemisto tuntuu hukkuvan taivaan tuuliin .
  Mamma sen verran hermostui , että perui tilaamansa aviisit kokonaan , kun eivät osaa perille.
  Kaikki lienee saanut alkunsa juniorin pari kuukautta siiten aivan asianmukaisesti täyttämästä muuttoilmoituksesta . Jokin on mennyt jatkokäsittelyssä pieleen . Jotain tietoa vastaavasta on olemassa muuallakin , mutta vaikeneminen tuntuu olevan tärkeämpää , kun asian saaminen oikealle tolalle ja posti kulkemaan oikeaan osoitteeseen . Virhe lienee järjestelmässä , mutta vahinkoa kärsineen (=minun) kuulemma pitäisi käydä hoitamassa asia kuntoon postissa lähes 40 kilometrin päässä , vaikka olosuhteeni ja asuinpaikkani ei ole vaihtunut lähes 20 vuoteen.

  Metsäalakaan ei ole vaikenemisen ja asioiden verkkaisen kuntoon saattamisen suhteen poikkeus .
  Päätä lyödään monissa asioissa liian kauan seinään ja ongelmista vaietaan viimeiseen asti . Ongelmat järjestelmän toiminnassa on helppo sujauttaa suorittavien tahojen piikkiin. Tarvitaankin huomattavasti nykyistä avoimempaa toimintakultturia , keskusteluja eri toimijoiden kesken ja niiden tuloksena toimivampia ratkaisuja.

  Visakallo Visakallo

  ”Meillähän on postilakikin ja siinä on, että puol kilometriä on laatikon etäisyys tönöstä.”

  – Mistähän Ammatti Raivooja tuon puoli kilometriä on ottanut?
  Kilometrin se etäisyys on ainakin tähän asti ollut.

  kuusessa ollaan

  Haja ja harvaan asutulla seudulla asuminen on niin kallista nykyisin (ihan kauppareissut vaatii kohtuukuntoisen autonkin ja muut kulut), ettei sinne enää ole tunkemassa kuhisemalla väkeä. Ajat on muuttuneet viimeisen viiden vuoden aikana. Ne, jotka haluavat muuttaa vanhoja lapsuusaikojaan viettämään kotitiloilleen, ovat jo mullan alla suurelta osin. Maalla asuvat käytännössä ne, joilla on varaa. Suuren ikäluokan väki alkaa olemaan keskustojen vanhainkodeissa ja ne jotka eivät ole, ovat niin omatoimisia että hammasta purren elävät ilman tukija ja avustuksia viimeiseen hengenvetoon.

  Ja nuoriso haja-asutusalueille ei ole tunkemassa, netti on heikko ja muutenkin liikaa hyttysiä. Eikä hevoistelutilan pitokaan enää ole kuuminta hottista.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 91)