Keskustelut Metsänomistus Susi jo syntyessään 2

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 91)
 • Susi jo syntyessään 2

  Jätevesiasetuksen ja sen nykyisen tilanteen herättämänä uusi ketju. Mikä maaseutuun ja metsään liittyvä lainsäädäntö kuuluu mielestäsi otsikon alle?

 • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  ”haja-asutusalueilla yleensä enintään 500 metriä, poikkeustapauksissa kilometri.”

  Viestintäministeriön sivuilta. Posti tarvii ökynelivetomaasturit, että postin saa perille kaikkien niemien nokkaan talvisin. Kyllä näiden vapaa-ajanasuntojen muuttamisen vakipaikoiksi ymmärtää miksi se on tehty tahallaan vaikeaksi. Kyllähän tää sitä meinasi, että jos kaikkialle pitäisi saada muuttaa niin posti jaettaisiin jatkossa haja-asutusalueille 3 tai kerran viikossa. Jokapaikkaan ei saa täyttä palvelua tai sitten se on joltain toiselta pois.

  suorittava porras suorittava porras

  Minä ja perheeni teki ratkaisun jo lähes 20 vuotta sitten . Maatalouden ylle alkoi kertyä uhkaavia pilviä EU:n myötä , joten niistä touhuista piti päästä eroon . Hyvin onnistui . Tehtiin talo taajamaan hyvälle paikalle palvelusten ja harrastusten suhteen. Omasta rannasta vesille ja etupihan rappua viistää yleinen katu.. Perikunnalle ei myöskään ”lähdön hetkellä” koidu suuria rahtikuluja , kun viimeinen leposija on vain kivenheiton päässä . : )

  Elämäkin on leveämpää . Posti tulee ihan kahteen laatikkoon…tai ainakin pitäisi . : ) Jakelumuutosten seurauksena maakuntalehti toimitetaan laatikkorivin päässä olevaan yhteiseen lootaan ja henkilökohtainen posti laatikkoon , jossa seisoo oma nimi .
  Täytyy vielä todeta , että se maakuntalehti on hyvässä seurassa yhteisessä laatikossa . Naapurit on fiksua väkeä !

  Visakallo Visakallo

  Puheet biotalouden suuresta noususta jäävät puheiksi, jos ei ole ihmisiä, jotka biotalouden raaka-aineitta tuottavat.
  Suomen puuntuotantoa, kuten myös peltotuotannon määrää on nostettava huomattavasti, jotta biotalous voisi nousta kaavailtuihin mittoihin.
  Tämä vaatii politiikan ja ajattelun laajaa muutosta.
  Päättäjien on tämä muutos toteutettava, ja jos he eivät siihen pysty, kasvojen on vaihduttava sellaisiksi, jotka pystyvät. Tässä ei meiltä kysytä mielipidettä haluammeko sitä, koska talouden kovat voimat pakottavat muutokseen.

  Visakallo Visakallo

  Yhtenä käytönnön toimena puuraaka-aineen lisäämiseksi UPM on päättänyt lisätä kantojen nostoa, jotta muut puun osat riittävät paremmin muihin käyttötarkoituksiin.

  suorittava porras suorittava porras

  Onkohan odotettavissa , että aukkojen koko kasvaa ? Tuttu yrittäjä luopui kantovehkeistä , kun kone oli pienistä yhtenäisistä käsittelyaloista johtuen enemmän kuljetusalustalla , kun oikeissa
  töissä .
  Remonttiakin alkoi järeästä kalustosta huolimatta olla aivan liikaa loppuaikoina .

  suorittava porras suorittava porras

  ..että nyt se sitten on virallisestikin todettu ja tuotu julki :

  Koneyrittäjät: Kantokäsittelyn tuki ei kata kuluja

  Julkaistu 2.7.2015
  Valtion tuki havupuiden kantokäsittelyyn muuttui uuden kemeralain myötä kuutiopohjaisesta hehtaaripohjaiseksi. Kantokäsittelyn hakkuun yhteydessä suorittavien metsäkoneurakoitsijoiden mukaan tuki ei riitä kattamaan kantokäsittelyn kuluja uudenkaan lain aikana.

  Kantokäsittelyllä ehkäistään havupuita lahottavan juurikäävän leviämistä. Uuden lain mukainen kantokäsittelytuki on 70 euroa hehtaarilta. Metsäkoneyrittäjiä edustavan Koneyrittäjien liiton mukaan puunkorjuun ostajat suostuvat maksamaan kantokäsittelystä vain valtion tuen verran.

  – Työn hinta ei ole sama kuin tuen suuruus eikä valtion tuki kata kantokäsittelystä syntyviä kustannuksia. Asiakastaho sanelee kantokäsittelyn hinnan kaikille samaksi ja hinnan perusteet sellaisiksi, että ne eivät huomioi riittävästi erilaisia toimintaolosuhteita. Syntyy tilanteita, joissa yrittäjä joutuu tekemään kantokäsittelyn omaksi tappiokseen, sanoo Karjalan Koneyrittäjien varapuheenjohtaja Janne Tahvanainen.

  Yrittäjien mukaan kantokäsittelytuki ei ollut riittävä vanhankaan kemeralain aikana.”

  Männyn ja kuusen juurikäävän leviämistä torjutaan toukokuun alun ja lokakuun lopun välisenä aikana tehtävissä hakkuissa riskialueilla. Riskialue ulottuu Etelä-Suomesta Pohjois-Pohjanmaan tasalle.

  METSÄLEHTI

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Joo ei niitä jokaista toimenpidettä tai nippeliä erikseen laskuteta. Tää on ammattietujärjestöltä tällästä lisää liksaa taistelua. Johonkin se raja on vedettävä, ens viikolla se voi olla moton tankkaus mistä ei makseta koneyrittäjien mielestä tarpeeksi. Viilaanko minä ja ostan enemmän teriä kivisessä maassa omaksi tappiokseni? En, se kuuluu tuntihintaan ja otetaan huomioon tuntihintaneuvotteluissa. Jos meinaa saada lisää liksaa niin se menee normaalin kaava kautta, että siellä neuvotteluissa sitten yritetään. Ois aika kommunismiä jos yksipuolisella koneyrittäjien ilmoituksella maksettaisiin enemmän.

  suorittava porras suorittava porras

  #”Ois aika kommunismiä jos yksipuolisella koneyrittäjien ilmoituksella maksettaisiin enemmän.”#

  Mitähän kommunismia sitten se on , että yksipuolisella ilmoituksella käsketään tekemään asioita , joiden aiheuttamia kuluja ei toistuvista neuvotteluista huolimatta haluta maksaa kokonaisuudessaan .

  Jos koneyrittäjät yksissä tuumin päättäisivät ajaa asiaa eteenpäin , puhuttaisiin hintayhteistyöstä ja kartellista .

  Jos urakanantajat kieltäytyvät yksissä tuumin osallistumasta kantokäsittelyn kustannuksiin , ollaan hiljaa .

  Ei liene liikaa toivottu , jos vaadittaessa lisäpalveluja , myös huolehditaan siitä , että niistä aiheutuneet kustannukset korvataan täysimääräisinä.

  suorittava porras suorittava porras

  Jatkumoa aiheeseen Metsälehti n:ro 16 27.8.
  Lisää pähkinää luvassa , jos kemeratuki kantokäsittelyyn lopetetaan kokonaan . Näyttää nimittäin olevan hallituksen leikkauslistalla .

  rööri roope

  Joo
  Nuo yhteiskunnan tuet pitää lopettaa.
  Matsäalalta kaikki ne on niitä olevinaa ilmaisia aterioita.
  Nää ilmaist maalit pitää lähettää sinne mist on tulleet.
  terve nii on

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 91)