Keskustelut Metsänomistus Susikanta/hirvikanta

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Susikanta/hirvikanta

  Tulipa istuttua illalla Piippolanseudun riistanhoitoyhdistyksen kokouksessa muutama tunti. Olin kokouksessa niin metsänomistajan, kuin metsästäjän ominaisuudessa.

  Tässä kokouksessa tuli selväksi että susien vuoksi ollaan nostamassa hirvien talvikantaa korkeammaksi jotta susillekin riittää ravintoa. Tällä alueella on ollut tavoitteena noin kolme hirveä/tuhat hehtaaria. Kun ottaa huomioon susilauman reviiri koon ja yksittäiset sudet sekä niiden susitarpeen, (lauma tappaa 3-4n päivän välein hirven ja susi, tai susipari tappaa noin viiden päivän välein hirven). tulee talvehtiva hirvikanta nousemaan kolmesta neljään tuhatta hehtaaria kohti susien vuoksi.

  Näin siis susi tuleekin metsänomistajalle kiertäen vahinkoeläimeksi. Täällä moni metsänomistaja on hehkuttanut susikannan kasvattamisen puolesta. Sille ei näyttäisi olevan enää tarvetta.

  Minun mielestä susi on tarpeeton elukka. En kuitenkaan sitä ala metsästämään, enkä suosittele sitä kenellekään. Olen sitä mieltä että kun niiden hoitamiseen on riittänyt rahaa, tulee rahaa riittää myöskin niitä harventamaan tarpeen vaatiessa. Siis kenenkään ei pidä lähteä metsästämään susia ilman palkkaa eikä ilman kilometrikorvauksia. Ei edes ns. pihasusia.

 • Mosku

  Van sie roope out lukenna liikhaa roskarommaania. Van saatanhan mie sulle muutaman pevon teälltä lähetteä kun nuin niithen perhään hinkuat. lähetät van ivalon restanthen osotheen, nin palluupostisa saat muutaman ahman ja hukan. Jo vain niitä muutama lissää piisaa sinnekhin. karhuva mie raaski lähetteä, lannan elävät maksaa ithesä kippeeks sen siitinluusta ja sapesta, tietenhii luvan tautta ammutusta.
  Saatan mie sulle pistaa muutaman ahman repiman kisurankhi jos sie niitä niin kaiphaat.

  Mosku

  Vain ei kelephaa pevot sinne, van porot kelephais, mitä niillä tehisit, ahmalla syöttäsit. van jos kitteen kirkasta matkahuollosta löyttyy, nin saatan mie miettiä jos kuivalihhaa nyssäkän laittasin, tuo ämmi kun pikäripaseen ei taho ennään päästää. jos laetat nin pistäö pakettiin peälle jotta kelekan osija.

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)