Keskustelut Metsänomistus Susivahingot mitättömät, verrattuna hirvivahinkoihin

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)
 • Susivahingot mitättömät, verrattuna hirvivahinkoihin

  Kyllä alkaa olla jo lapsellista vouhkata suden vaarallisuudesta. ( Hyi hyi!) Kuinka monta ihmistä on kuollut 40 vuoden aikana hirvikolareissa? Entä vahingot metsätaloudelle?
  Jatkan myöhemmin…

 • Leevi Sytky

  En nyt ehdi kaivaa enempää tilastoja, mutta esim. vuonna 2005 kuoli 12 henkilöä hirvikolareissa. Onhan se jo paljon; verrattuna vaikkapa muutamaan suden tappamaan koiraan.

  jees h-valta

  Alku ainakin Leeviltä lupaava. Voimme odottaa karua kertomaa jatkossakin….

  tamperelainen

  ”En nyt ehdi kaivaa enempää tilastoja, mutta esim. vuonna 2005 kuoli 12 henkilöä hirvikolareissa. Onhan se jo paljon; verrattuna vaikkapa muutamaan suden tappamaan koiraan.”

  Moni nuori nukkuu nurmen alla moraalittoman suomalaisen hirvipolitiikan takia!!

  Gla

  Minusta suden ja hirven aiheuttamia vahinkoja ei pidä verrata keskenään. Ne ovat luonteeltaan erilaisia ja siten niitä pitää käsitellä erikseen. Aiheuttaahan alkoholi meillä vuosittain n. 600-kertaisen määrän kuolleita hirvikolareihin (vuodesta 2006 eteenpäin) verrattuna, mutta ei sitäkään käytetä verukkeena hirvivahinkojen vähättelyyn.

  Hämmästyttävää susiin liittyen on tosiaan vain asian aiheuttavan tunteen voimakkuus. Eilen radiossa kerrottiin, kuinka alkoholia raskausaikana käyttävät äidit synnyttävät vuosittain 600 lasta Suomessa, joilla todetaan jossain vaiheessa (yleensä viimeistää kouluun mennessä) kehityshäiriöitä. Mittakaava on ihan erilainen, mutta poliitikot tyytyvät keskustelemaan alkoholimainonnan mielikuvista samalla, kun muutama suden salakaataja on huomion keskipisteenä ja vaarassa saada vankeustuomion.

  Mosku

  siinähäntä o Leevi pistännä asiat arvojärjestykshen. jo toene avattu vitja samasta assiesta, ja iha alekhain.

  Leevi Sytky

  Koirat tappoivat Suomessa 11 ihmistä vuosina 1998-2006.

  jees h-valta

  Raukat metsästäjät ovat salakaataneet susia ja karhuja ilman kummoisiakaan tuomioita. Kumpikaan laji ei ole aiheuttanut ihmisille kuin aivan olemattomia tappioita. Nyt pitäisikin rangaista koko metsästäjäkuntaa yhden vuoden kymmenkertaisella riistanhoitomaksulla ja ylimääräinen raha käytettäisiin siirtoistutuksien kuluihin. Eli tuodaan muista maista satakunta sutta ja kolmisenkymmentä karhua turvaamaan riittävä vuorovaikutus ettei pieniin mennyt kanta aivan näivety ja tuhoudu esim. sisäsiittoisuuden takia. Ja vaikka vielä aseet varoiksi muutamaksi vuodeksi valtion narikkaan roikkumaan ettei tule mielitekoja lynx-metsälle.

  6 m3

  Hohhoijaa. Nyt on mennyt puurot ja vellit kokonaan sekaisin peto kiimassa. ”Myohaista on seulan haku, kun akanat on reian repineet.”

  6 m3

  Unohdit Miisu listalta jänisruton ja myyräkuumeen aiheuttamat kuolemat. :=)

  vänkäri

  Peurakolareita ei tainnut tuossa olla. Vai kauriitako ne nykyisin on? Niillä on paha tapa ampaista suoraan tielle hirviäkin vauhdikkaammin. Onhan ne kevyempiä mitä hirvet, mutta en ainakaan pyörällä haluaisi niihin tutustua.

  Vai sisältyvätkö ne hirvikolareihin??

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)